Проруски сепаратисти атакуват с миномети край Мариупол

ОССЕ ще обсъжда международна мироопазваща мисия в Украйна
Обновена: 19 фев 2015 15:13 | 19 фев 2015 15:10, Елка Василева
157
Проруски сепаратисти атакуват с миномети край Мариупол
Снимка: архив, Reuters

Проруски сепаратисти предприеха минометна атака срещу правителствени позиции край Мариупол и струпват войски там. Това съобщи по телефона за Ройтерс говорител на местното командване на армията.

"В момента има минометни атаки срещу село Широкино", каза говорителят. Селото е на около 30 км източно от Мариупол, също на брега на Азовско море.

Според представителя на военните засега бунтовниците не опитват да превземат позициите на правителствените сили, но докарват подкрепления, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Председателят на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ПА на ОССЕ) Илка Канерва постави днес на заседание на асамблеята въпроса за изпращането на международна мироопазваща мисия в Украйна, предаде ТАСС.

"След събитията в Дебалцево аз съм длъжен да предложа за разглеждане въпроса за международна мироопазваща мисия в Украйна" каза той на заседанието във Виена.

Канерва подчерта, че не поставя под съмнение работата на наблюдателите на ОССЕ. "Специалната наблюдателска мисия на ОССЕ играе ключова роля в наблюдаването дали се спазват Минските документи", каза той.

Говорителят на мисията Майкъл Бочуркив заяви междувременно в Киев, че тя не може да коментира събитията в Дебелцево, защото нейните наблюдателите не са били там. По думите му те не са могли да достигнат там вчера, след като са получили писмо от "опълченците", че не могат да им гарантират сигурността.

Бочуркив добави, че мониторингът не може да потвърди, че има някакво изтегляне на тежки оръжия в зоната на конфликта в Източна Украйна, съобщи ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: УкрайнаОССЕМариупол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
17
 
! Отговори
Теодор Светослав преди 9 години
Хохолите си го получихав пълен размер. Бих искал и българското правителство и държава да защитава така българските граждани, както го прави Русия и руското правителство. Нека никой не си прави илюзии, че Минската среща щеше да я има, ако не беше обкръжението край Дебалцево. Ангелинка германска (която никой не иска да ***) изобщо нямаше да се разтичка така енергично и тревожно, ако не бяха обкръжили най-боеспособните части на Украйна. Лошото е, че хохолите разрушават варварски всичко в Новорусия
27
5
 
14
 
! Отговори
До 45 преди 9 години
А ЗА КАКВО МИ Е НАТО, ***!!!! Кой стреля срещу мирни хора в укросомалията, безмозъчни? Потрошенко, яйцето и турка, които много скоро ще увиснат на въжето. Собственните им хора ще ги избесят. И моите близки руснаците няма да разкъсат, а нато-нациките това могат да правят. Доказателства - Иран, Ирак, Египет, Либия, Сирия и т.н и т.н. ОФИЦИАЛНИ ДАННИ - КОЛКОТО ИСКАШ!!!!!!!!!
26
5
 
8
 
! Отговори
До 29 преди 9 години
Абе, ***, я ми кажи КЪДЕ ВЪОБЩЕ виждаш "демократия"? И моля те, спести ми изтърканите "западни" ценности, либерализъм и прочие думички за промиване на мозъците! ЕДНА ДЪРЖАВА МИ ПОСОЧИ И НАПИШИ КАКВО Е ТОВА ДЕМОКРАЦИЯ! Като почнеш да пишеш сам започваш да запецваш и да се чудиш как се връзваш още на подобна пропаганда. А колкото то тези атаки, тези новини са толкова изтъркани, то не бяха също и боинги (за които НИКОЙ сега не се сеща), то не беше живи изгорени (СЪЩО МЪЛЧАНИЕ)!!!!!
25
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има дълга, мъчителна и изпълнена с много жертви партизанска война.Оядените кремълски олигарски, ненаядени, ненакрали се на съседска земя са предвидили чак на последно място този вариант.Но...
24
2
 
14
 
! Отговори
до33 преди 9 години
Какво да каже Меркел и Вашингтон те нищо не знаят ние тук си имаме знаещата *** василева тя всичкознае някой ако икаже нещо малко да подпуши тя от старание се насе.е виж и всичките публикации и си направи извод.
23
20
 
6
 
! Отговори
Светът осъжда преди 9 години
Източната брутална агресия с/у братския украински народ борещ се са Свобода и НезависимаУкрайна пъшкаща векове под руския ботуш !Зверското разрушение на Дебалцево е копие на изравнените Ковънтри и Герника от безмилостните агресори преди години !Светът още дълго ще помни вандалските действия на Източния Злодей !
22
10
 
8
 
! Отговори
козак преди 9 години
До смърт за предателитеЗагиналите украински войници в Дебалцево са 22, пленените - 60. Изтеглените- 2500.
21
6
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 9 години
това, което описваш е присъщо за едни полу-човеци от по топли страни с виждания от 15ти век и се нарича ТЕРОРИЗЪМ. За справка може да видиш руснаците как се разправят с терористи, пирати и всякакви такива. Лично отмъщение срещу невинни цивилни - какво да ти кажа....пийни една вода, успокой се, подишай чист студен въздух и ще ти мине
20
27
 
3
 
! Отговори
смърт за предателите преди 9 години
"град Дебалцево са загинали 3088 украински войници."-сега *** тържествуват че като средновековни мародери убиват в чужда държава но помнете ми думата.Московското метро няма да е безопасна зона.Все някой роднина на убитите момчета на Украйна ще си отмъщава.
19
5
 
5
 
! Отговори
Бан Янука преди 9 години
Само е разбрах защо сте поместили снимка на някаква къща с ремонт с паднала изолация ?! Това от минометите ли е ? Лелеее...
18
4
 
20
 
! Отговори
Веско преди 9 години
След бърза проверка в сайта на Роитерс, не видях нищо такова! Пак ли лъжи се пишат тук ***?Поне след статията пускай линкове от къде си го прочела.. по удачно е. Ама едва ли, тук гледам яко се тролва.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 32 и 24 сам на себе си ли си отговаряш - раздвоение на личността ?
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А така! Всичко върви по план. Меркел обаче мълчи и дума не обелва, от Вашингтон нищо не се чува - странна работа.
15
4
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Или още по-точно: 3-я Антихрист! И подпалвач на lll Световна война!!!Ето на този негодяй нашите леви неистово ръкопляскат, а той ще е причината всички да изгорим като факли!
14
2
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
След преговорите в Минск са подписани два документа, съобщи още Владимир Путин. Първият документ се нарича Комплекс от мерки за изпълнение на минските споразумения, уточнява ТАСС. Той съдържа 13 точки. В него се предвижда още изтегляне на всички чуждестранни въоръжени формирования, военна техника и наемници от територията на Украйна под наблюдението на ОССЕ, както и разоръжаване на всички незаконни групировки.
13
14
 
5
 
! Отговори
Свободен човек преди 9 години
до 24. Светът гледаКакъв патос, каква драма, какъв героизъм. Звучиш като комсомолски секретар осъждащ Американското нахлуване във Виетнам, или нейде в латинска америка.Абе това активните комсомолци и децата им големи демократи станахте бре
12
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Примирие"...по путински образец!
11
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЛЕД КРИМ И ДОНБАС ВРЕМЕ Е РУСИЯ ДА ИДВА И У НАС ,ЗА ТРЕТИ ПЪТ ДА НИ ОСВОБОДИ ОСВОБОДИМ ТОЗИ ПЪТ ОТ ОТ ЖИДОВСКОТО КОЛОНИАЛНО РОБСТВО...ЗДРАВСТВУЙТЕ БРАТУШКИ ! БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ,-ЕДНА ВЯРА,ЕДНИ ЕЗИК,ЕДНА КРЪВ ЕДНА СЪДБА!
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди седмица тук писах,че след като пдане стратегическия Дебалцево който свърза двете републики ЛНР и ДНР ще последва Мариопул ,чрез който Русия ще се свърже в Азорско море с Крим,който сега е зависим от подаването на ток и вода от Киев, Помнете ми думата Путин ще си вземе и Мариопул.
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ELKE SPRI SE MALKO MA TO TAKOVA ZLOBNO SASHTESTVO KATO TEB NQMA NIKADE PISHESH PISHESH AMA NE PSIRASH MA KAKVO SA TI NAPRAVILI RUSNACITE KAKVO 4E SI TOLKOVA ZLOBNA