Проруски сепаратисти атакуват с миномети край Мариупол

ОССЕ ще обсъжда международна мироопазваща мисия в Украйна
Обновена: 19 фев 2015 15:13 | 19 фев 2015 15:10, Елка Василева
157
Проруски сепаратисти атакуват с миномети край Мариупол
Снимка: архив, Reuters

Проруски сепаратисти предприеха минометна атака срещу правителствени позиции край Мариупол и струпват войски там. Това съобщи по телефона за Ройтерс говорител на местното командване на армията.

"В момента има минометни атаки срещу село Широкино", каза говорителят. Селото е на около 30 км източно от Мариупол, също на брега на Азовско море.

Според представителя на военните засега бунтовниците не опитват да превземат позициите на правителствените сили, но докарват подкрепления, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Председателят на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ПА на ОССЕ) Илка Канерва постави днес на заседание на асамблеята въпроса за изпращането на международна мироопазваща мисия в Украйна, предаде ТАСС.

"След събитията в Дебалцево аз съм длъжен да предложа за разглеждане въпроса за международна мироопазваща мисия в Украйна" каза той на заседанието във Виена.

Канерва подчерта, че не поставя под съмнение работата на наблюдателите на ОССЕ. "Специалната наблюдателска мисия на ОССЕ играе ключова роля в наблюдаването дали се спазват Минските документи", каза той.

Говорителят на мисията Майкъл Бочуркив заяви междувременно в Киев, че тя не може да коментира събитията в Дебелцево, защото нейните наблюдателите не са били там. По думите му те не са могли да достигнат там вчера, след като са получили писмо от "опълченците", че не могат да им гарантират сигурността.

Бочуркив добави, че мониторингът не може да потвърди, че има някакво изтегляне на тежки оръжия в зоната на конфликта в Източна Украйна, съобщи ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: УкрайнаОССЕМариупол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
8
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Колко елементарин са червените фурнаджиски лопати. Когато са на губещата страна оревават света за зверствата на които са подложени. Когато обаче не им се отвръща на агресията почват "ами ще бомбардираме вода ли да им носим?". Обикновено този който се мисли за по-хитър от всички накрая най-тежко пада. Ще им писне на цивилизованите хора от такива дивашки прояви и им *** кеменетата накрая. Дано само вместо мащабна война с много жертви да пратят само ударна група, да освитка *** в Кремъл.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещата отиват на зле. Оттук нататък ястребите ще стават все по-силни! Нежеланието за конфронтация и преговорите наистина бяха приети като знак на слабост. А всъщност Европа си плати прескъпо за урока, че няма по-голяма кауза от мира. Но, явно други има още да учат.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SKORO I KIEV,APOSLE I POLSHA
45
13
 
5
 
! Отговори
преди 9 години
Руската наглост и озверялост край нямат!
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
....Накрая като им скочи целият цивилизован свят....-----------------------Шепа кряскащи европидали, които развъждат ***, не са цивилизованият свят
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости!!! Още вчера Порошенко поиска миротворителна армия.Четете истински медии...
42
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Т Томов 59е защо стелят с/у мирни селища и разрушават домовете и убиват мирни жители ?това ли са опълчеците,паравоенни формировния ,които сеят само смърт в Украйна?
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За тази които си спомнят как става: "Шут в дзурлата със засилка"!The only language they understand
40
3
 
6
 
! Отговори
Т Томов преди 9 години
Естествено , че ще атакуват с миномети , да няма да им носят водка и хайвер .
39
11
 
6
 
! Отговори
тез срам нямат преди 9 години
Да ви имам гротекното схващане за примирие аз! *** мислят, че могат да въртят целия свят на малкия си пръст и че всяко прекрачване на договорености и правила им е разрешно, тъй като никой не иска война. Е, нека продължават в същия дух! Накрая като им скочи целият цивилизован свят, ще заплачат да се спазват право на суверинитет и да се уважават елементарни човешки цености!!!
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам, че някои от много защита на жужето не са си погледнали мейлите. Не знаят какво става, и какво да почнат да пишат.
37
8
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА КАКВАТО Е! преди 9 години
Ха ха ха! Тия Братушките са луди! Одеве четох във руските форуми яко ни псуват! Един написал: Болгары снова против нас! Как собаки против Россию пошли! Они забыли вс! А един Българин му написал: Кто язык и религию дал ? Русские пошли на х.й! Хер вам! За вс заплачено! Боже, колко е прав!
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Това съобщи по телефона за Ройтерс говорител на местното командване на армията"а истината е :"Украинская артиллерия вновь обстреливает Донец, Макеевку и Старобешево"....Нема други такива лъжци като урките! (може би само краварите...)
35
5
 
6
 
! Отговори
точност/прецизност преди 9 години
До Анонимен 44Май нещо не си наясно с историята.Герника е разрушена от Хитлеристите през гражданската война в Испания,Ковънтри е разрушен пак от тях.А за Дрезден и Хамбург има телеграми отВСВ ,когато голямата Тройка Рузвелт,Сталин и Чърчил кореспондират по м/у си !Бомбардировката над Хамбург и Дрезден е извършена по молба лично на Сталин към съюзниците му !Къде видя тук Запада.Дебалцево ще се запомни като поредното зверско безсмислено разрушение ,при това при действащо примирие !
34
4
 
13
 
! Отговори
Az преди 9 години
Щом са го казали от Ройтерс , няма начин да не е .........ЛЪЖА ! Дотам се докараха западните демосрати, само като видя заглавието и знам дали лъжат или не !
33
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще видим колко ще търпи запада сталинските схеми на ***.Накрая Европа ще си плати инвестициите в Русия и ще поставят таваришите в пълна изолация.
32
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕВАЛА НА СЕПАРАТИСТИТЕ. СЛЕД ДЕБАЛЦЕВО Е РЕД НА МАРИУПОЛ, ПОСЛЕ НА ХАРКОВ, И ТАКА ДО КИЕВ.
31
6
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
Путин не можа да намери *** в Дебалцево и сега ги търси в Мариупол. А сега да видим, кой гони ***.
30
10
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
До Анонимен 44От 1 - 14 април 1945г. 41 000 оръдия изстрелват денонощно 90млн снаряда по Берлин. Разрушен е 95% от града, убити - 1млн. граждани. Разбира се Альоша не е виновен за това, а Сталин.
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не им ли свърши вотпуската на тези зелени човеци?