В памет на Немцов: Десетки хиляди шестваха в Русия

Според организаторите в Москва са излезли над 70 000 души, според полицията - 21 000
Обновена: 2 мар 2015 06:53 | 1 мар 2015 16:36,
474

Снимка: Ройтерс

Десетки хиляди руснаци се включиха в шествия в различни градове в памет на убития опозиционен лидер Борис Немцов. Според организаторите по улиците на Москва са излезли над 70 хиляди души, предаде АФП от руската столица, цитирана от „Фокус”.

Според полицията пък към траурното шествие са се присъединили около 21 хиляди души.

Още по темата

Масови прояви в памет на Немцов се проведоха и в Санкт Петербург, Вологда и др.

Хората, които участваха в шествието в Москва, носеха знамена, портрети на убития политик и цветя. Начело на колоната имаше огромен транспарант с надпис „Героите не умират, тези куршуми са във всеки от нас“.

В шествието се забелязаха депутатите Дмитрий Гудков, Геннадий Гудков и Михаил Касянов.

Траурната процесия завърши без инциденти до Големия Москворецки мост. Там хората положиха цветя в памет на убития опозиционер.

Междувременно руската полиция обяви награда от 3 милиона рубли (43 677 евро, б. р.) за ценна информация във връзка с убийството на, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Федералното следствие, натоварено с делото, заяви по-рано, че гарантира анонимността на всеки, който се обади, напомня агенцията.

Украинското външно министерство изпрати до руските власти нота с искане да осигурят на Анна Дурицкая - свидетелка на  убийството и украинска гражданка - възможност да замине за Украйна. Това съобщи пред радио "Ехото на Москва" консулът на  Украйна в Москва Генадий Брескаленко.

Днес федералният Следствен комитет заяви, че ще извърши допълнителни следствени действия със спътничката на Немцов.

По данни от руски медии, украинката е отказала да бъде включена в руската програма за защита на свидетелите и иска да се върне в родината си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само че не са 70х но и поне половината са от МВД. Хаха https://youtube/watch?v=OS0McwKAosk И още една ТЪНКОСТ въртят се и както казва ПСАКИ https://youtube/watch?v=KPJ6zmJmbHA това си е чист "карусель" , вижте след 3 те минути на марша - Няма милиция , а защо ?Путин спасява опозицията с заработката и като я подпомага с хора иначе РЕЗИЛ и без пари.Хехаха
184
3
 
3
 
! Отговори
UKRAINEC преди 9 години
До politikus.ru-----------Руската полиция много бързо разкрива убийците и бързо ги разтрелват !Навремето ,когато търсиха убийците на 50 човека в Ростовска област,много бързо хванаха извършителите -около 50 човека-за всяко убийство по един и веднага ги разстреляха.Е, след време се оказа че всички са убити от един човек-Чикатило,но кажете ми къде не стават грешки?
183
2
 
5
 
! Отговори
,wiur i.wú преди 9 години
Ленин от сифилис ли е умрял или са го самоубили?Не пише в Уикопедията.
182
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе , бройката нема значение сега баш....То ше се чуе ...по-късно.Има си време за всичко!И Аз си мислех ,че СССР ше е вечен ....ама ,на--- друго му се падна на боба и кафето...ха,ха,хаааааааа.....
181
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сороси, видяхте ли, че само една шепа народ се вълнува от никому неизвестния Немцов? Що не отидохте на шествието, щом толкова ви вълнува?
180
1
 
1
 
! Отговори
Тони преди 9 години
Къде се бе скрило онова същество?
179
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Само 70 хиляди, тц,тц,тц. Абе някой друг в Русия чувал ли е за него, преди смъртта му?"Всички го познават в Русия. По времето на Елцин беше премиер, разпродаде на чужденци и приватизира всичко на безценица.
178
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе да си се радват на убийството на този човек - влечугите ще си бъдат влечуги.
177
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путята готвил контраМарш,в памет на .....Ще умиришат красния площад и ще мият ката ден,дано не измият и Мумиятана,на коята се клани.
176
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само 70 хиляди, тц,тц,тц. Абе някой друг в Русия чувал ли е за него, преди смъртта му?
175
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех тоя фотошоп - от 200 души прави хиляди - Волене учи се!
174
2
 
1
 
! Отговори
Циника преди 9 години
249, по принцип към грантовете се обират от силно амбициозни колхозници, току що слезли от комбайна, но все още непреживели в пълна степен своята урбанистична трансформация - с една дума:недоурбанизирани селяни.
173
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоест, ако вярваме на организаторите, 70 000 са били на шествието, а Русия е 120 милиона. Тоя опозиционер или анонимник е бил?
172
9
 
6
 
! Отговори
Брех преди 9 години
Голямо писане,големи путиноидни поклонници на Плашилото.От само 4 процента от 4 000 000 гласуващи Българи,или около 160 хиляди,колкото на поклонението на убития Борис Немцов,а се напъват сякаш ще раждат ...мишкоплъх.Голямо поси..не,за голям нис/з/ък човек.Много сме,тука сме,гладни сме,рублажии сме......Смешниците на България.
171
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЦиникаПич разби ме с 245 си коментар. :))) +
170
3
 
8
 
! Отговори
9К51 Град преди 9 години
Плъховете от "Болотная" намериха повод да изпълзят от дупките си и по стар пропагандиски начин раздуват "локумите" за 70 000, според по-нормални източници били са около 20 000, което за 15 млн. Москва е капка в морето ... всеки с някой долар в джоба може да събере московските кибици да "мятат крачоли" ... да не говорим че убийството е извършено непрофесионално ... може някой хлапак влюбен в манекенката да го е гръмнал ... но това е добър повод да се преброят въпросните от "Болотная" ..
169
8
 
5
 
! Отговори
Austin Powers преди 9 години
Сега *** ще организира контрапротест със хора от селата които ще дойдат със комбайните си на Червения площад.
168
1
 
5
 
! Отговори
Коце преди 9 години
Яяяя, Немцов бил голем демократ, викаш! Това не е ли той?
167
3
 
2
 
! Отговори
за 222.. преди 9 години
Почвай да шиеш знамената на бившите съветски републики ---ЩЕ ПАДНЕ ГОЛЕМО ТЪРСЕНЕ !Със знамената на Грузия ,Украйна и Прибалтика , направих добри пари!
166
2
 
9
 
! Отговори
Циника преди 9 години
да му се и не види! виж на запад какви са услужливи убийците - я, лична карта ще оставят, я точен настоящ адрес. А бе, култура, цивилизация! Защо не са такива и убийците в Русия?!