Не пускат спътницата на Немцов извън Москва

Анна Дурицкая не е видяла убиеца на руския политик
171
Не пускат спътницата на Немцов извън Москва
Снимка: Reuters

Следователите не разрешават на Анна Дурицкая - свидетелката на убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, да напусне Москва, в името на собствената й сигурност, предаде ТАСС.

"Следователите ми казват, че за мен не е безопасно да напускам Москва", заяви Дурицкая пред руски медии. Тя добави, че иска да се върне у дома при майка си, която е много болна и в тежко психическо състояние.

Още по темата
Самата Дурицкая, която е украинска гражданка, няма да отиде на погребението на политика. "Много ми е тежко. Не мога никъде да излизам. Най-вероятно няма да отида на погребението", заяви тя. Дурицкая призна, че също се намира в тежко психическо състояние и не иска нито да говори за убийството, нито да си го спомня.

Борис Немцов ще бъде погребан утре, 3 март, след като беше застрелян на 27 февруари. Дурицкая, която беше с него, не пострада при атаката. Тя се познава с политика от три години, но отхвърли версията за убийство от ревност. "Не са получавани никакви заплахи", подчерта тя, но призна, че няма версия за мотивите за убийството.

Дурицкая заяви още, че не е видяла нападателя, нито колата, с която той е напуснал местопрестъплението. Младата украинка твърди, че убиецът се е намирал зад тях на моста, а не се е качвал на моста по стълба, както съобщиха някои медии.

След като убиецът стрелял в гърба на Немцов, младата жена изтичала до шофьора на спряла машина за почистване на сняг и извикала полицията. Полицаите пристигнали след 10 минути. Преди това Дурицкая не е забелязала никой да ги следи, посочи самата тя, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая га се шлакаше до преди дни с покойния не се сещаше за майка си, а ся изведнаж се загрижила за нея - ади, няма нужда от лицимерие и оправдания
48
11
 
5
 
! Отговори
дознател преди 9 години
Истината е ясна за всички,Червения Джони си е изпуснал нервите и Немцов е дал фира!Не търсете логика ,когато човек си изпуска нервите не действа по план ,прави грешки !
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сно е, че новината, че Хилари клинтон ще реши до м.април дали да се кандидатира за президент, ще отстъпи място в новините на убийството на Немцов. В крайна сметка тя още се чуди, а той от 2 дни е труп!
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е толкова затрогваща история... вкарайте я в полицейските подземия, за да стимулира спомените си и ще ускори излизането си извън Русия... пардон, извън Москва.
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма абсолютно никакво значение какво искаме ние. Единствено от значение е какво искат руските граждани. Право, което "демократите" се опитват да им отнемат!
44
5
 
24
 
! Отговори
до УЧАЩ В СИМЕОНОВО преди 9 години
Добре, че ви има вас! Добре, че го има логичното ви мислене, за което заслуга имат стари и опитни преподаватели, завършили така наречената "Руска школа", която винаги ще бъде еталон за школовка в Света! Благодарение на вас ще има и България и поколенията българи ще са ви благодарни!БЛАГОДАРИМ ВИ БОЙЦИ ОТ ТИХИЯ ФРОНТ !!!
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори да падне Путин отново големият губещ ще е народът на Русия. Просто американските кукловоди ще заменят един вече станал неудобен олигарх, с друг който ще им танцува по свирката. Някой да си спомня Западът да е казал нещо лошо за Путин до преди година и половина ? Обаче не иска да дава нефт без пари и стана лош.
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Извинявайте, много шорошоидчета, но от 12-13 млн Москва, да излязат зорлем 2-3 хиляди продажници, това говори че не сте си свършили добре работата. Дедо Шорош ще ви пише - слаб 2 !
41
20
 
1
 
! Отговори
х преди 9 години
От руските медии вече съм напълно наясно за следното:От няколко дни Немцов е събирал патрони за да се самоубие.За да натопи Путин вървял с приятелката си.Като видял снегорина/трябвало да се скрие от камерата/ гръмнал, два пъти не се улучил, после се прострелял 3 пъти и накрая си пуснал един в главата-контролен.За руските официални медии целият свят е населен с ***.Много,много е тъжно!Мисля, че там стигна до дъното на вулкана!
40
9
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Видно е че много от пишещите тук претендират че познават мръсните канали на Кремъл отвътре.Какво значение има кой е физически убиец-никакво.
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега е 2015_Русия е Капиталистическа държава повече от Западна Европа.Само в главите на разни дърти *** Русия си я представят като преди.Ако отидат и видят за какво идва реч-директно ще вдигнат кръвното/за самолета --:-) :-) --това е невъзможно:-) :-) /
38
1
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Страх ***. Вечер ме облива студена пот и се напикавам от страх. Дано не започнат да прочистват и у нас.Пикая им на доларите.
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май залавянето на украинката не влизаше в плановете на ЦРУ и украинските служби.
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никъде няма да ходиш, докато не си опресниш спомените.
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко вероятно е работа на Путин, стар кагебеец е и КГБ има много изпитани методи за ликвидиране без много шум и това е тъпо изпълнение баш пред Кремъл където го разхожда по никое време Украинска палавница Дали няма украинска връзка в цялата история?
34
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До30-какви империалисти те гонят бе човек:-) :-) :-) .В Русия в ммента е такъв див капитализъм че ако отидеш там свят ще ти се завие.Там е Капитализъм на Ента степен.Сега е 2015 ,а не 1955:-) :-) :-) Направо си велик:-) :-) :-)
33
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приятелю, ако Путин и КГБ решат да ликвидират някой, дори и да искат не могат да го направят по този левашки начин в стил "евтин холивудски от 30-те". Повярвай те знаят поне 1000 начина да го премахнат без да събудят подозрения, могат и заболяване да му инсценират и катастрофа с влак, дори и метеорит и цунами могат да му устроят. Не знам защо всички си мислите, че щом е опозиция на Путин то Немцов автоматично е света вода ненапита и няма поне 10 000 обикновени рашки които да му желаят смъртта. Та опорната точка, че Путин има нещо общо е за кръгли *** или съвсем малки деца.
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дори и западняците казват, че Немцов е сакрална жертва, избран от своите си, та да дестабилизират Русия Действат по маниера: Като са инвестирали толкова милиона в некъдърността му да стане конкурент на Путин, то поне смъртта му да донесе дивиденти Както при оная американска гражданака - политковская
31
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От години не гледам телевизия,това не ми пречи да ненавиждам политиката на САЩ. Тука в България също постоянно ни заливат с омраза към Русия,руския народ,това не ми пречи да уважавам Русия и то не заради Путин и кой знае какви руски достижения,а заради това,че Русия и Путин са май единствената спирачка пред Американската неолиберална империя.
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В последните дни статиите упорито се опитват да внушат, че руснаците трябва да пуснат основния свидетел на убийството. Разказват се всякакви сълзливи и сополиви историйки каква драма била преживяла украинката.