Не пускат спътницата на Немцов извън Москва

Анна Дурицкая не е видяла убиеца на руския политик
171
Не пускат спътницата на Немцов извън Москва
Снимка: Reuters

Следователите не разрешават на Анна Дурицкая - свидетелката на убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, да напусне Москва, в името на собствената й сигурност, предаде ТАСС.

"Следователите ми казват, че за мен не е безопасно да напускам Москва", заяви Дурицкая пред руски медии. Тя добави, че иска да се върне у дома при майка си, която е много болна и в тежко психическо състояние.

Още по темата
Самата Дурицкая, която е украинска гражданка, няма да отиде на погребението на политика. "Много ми е тежко. Не мога никъде да излизам. Най-вероятно няма да отида на погребението", заяви тя. Дурицкая призна, че също се намира в тежко психическо състояние и не иска нито да говори за убийството, нито да си го спомня.

Борис Немцов ще бъде погребан утре, 3 март, след като беше застрелян на 27 февруари. Дурицкая, която беше с него, не пострада при атаката. Тя се познава с политика от три години, но отхвърли версията за убийство от ревност. "Не са получавани никакви заплахи", подчерта тя, но призна, че няма версия за мотивите за убийството.

Дурицкая заяви още, че не е видяла нападателя, нито колата, с която той е напуснал местопрестъплението. Младата украинка твърди, че убиецът се е намирал зад тях на моста, а не се е качвал на моста по стълба, както съобщиха някои медии.

След като убиецът стрелял в гърба на Немцов, младата жена изтичала до шофьора на спряла машина за почистване на сняг и извикала полицията. Полицаите пристигнали след 10 минути. Преди това Дурицкая не е забелязала никой да ги следи, посочи самата тя, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Самият Бжезинский каза, че убийството на Немцов е организирано от Службата за безопасност на Украйна,под ръководството и помощта на САЩ....... Точка.
28
1
 
22
 
! Отговори
Пояснение преди 9 години
Как изведнъж украинката се загрижила за мама си и иска да си ходи при нея! А докато се разхождаше посреднощ май не мислеше толкоз... И нищо не видяла разбира се... А то най-нормалното е ако от някъде се стреля да погледнеш откъде. Но за нея наистина е по-добре да седи в Москва. Щото хохлите хич не си поплюват...
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а помислим реално. Путин, добър или лош, има рекордна подкрепа и няма как да бъде сменен с ДЕМОКРАТИЧНИ средства. Немцов пък, изобщо не беше опасност за Путин. Защо му е на Путин да убива Немцов точно в този момент? И защо обучавания от КГБ Путин не убие Немцов по друг по-фин начин - \"случайна\" катастрофа, бавна отрова... или нещо друго от арсенала на службите? По-логично ми звучи: украинците гръмват Немцов и после обвиняват Русия. Немцов е бил с украинска \"манекенка\"...
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май ти не си в час. Путин е епоха, той е съществена част от историята на съвременна Русия. Той върна на руснаците самочувствието и достойнството, които Елцин и въпросният му министър Немцов унижиха. Те готвеха разпарчетосване на Русия и предаването и в ръцете на американци и други хиени. Но не им се получи и слава на Бога!
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Светлия комунизъм-в главната роля.Аннка-Картечарка ха ха ха
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убийството на Немцов беше страховито предупреждение от американските империалисти към техните руски кукли на конци. Посланието беше кратко и ясно - Действайте за това , за което сме ви платили - да свалите Путин от власт или ще ви ликвидираме един по един като кучета, както направихме с Борята Империалистите хич не си поплюват, а действат рязко и със замах. Очаквам техните марионетки в Русия сега да се паникьосат и да се опитат да направят някой голям зулум!
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изключено е да я пуснат, колкото и да им се иска на някои хора. Освен, че е свидетел на убийството е и възможен съучастник.
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Убиеца трябва да бъде намерен и наказан. Всяко политизиране, преди да се научи всичко, е неуместно. Навсякъде по света има недоволни от нещо хора, които са готови да стигнат дори до убийство. Да се обвинява правителството за това убийство е все едно да бъде обвинявано американското правителство за убийството на Джон Ленън.
21
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се ,има камери но те снимат избирателно и както винаги са заснели загниващия капитализъм как си протегнал ръчичките върху светлия комунизъм.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американците не могат да се отърсят от стереотипния си начин на мислене и холивудските сюжети. Всичките им постановки са изпълнени все в тоя стил. Всеки път, когато за тях нещата се закучат, следва някаква случка, която трябва да грабне вниманието на зрителя и да раздвижи действието. Когато даден герой омръзне на публиката/Осама Бин Ладен/ или не носи вече никаква полза /Немцов и т.н./ , сценарист-режисьора просто го отстранява. За да вкара в играта нов персонаж в опит да освежи малко сюжета
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По законите на правото, киевската парцаланка, ако откаже да говори трябва да се съди за съучистничество в убийството.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съмнявам се че украниската парцаланка на повикване не е видяла нищо. По-скоро не смее да назове спонсорите на Майдана, които свалиха малайзийския самолет, а сега убиха и еврейчето Немцов.
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американските мафиози,свързани с крупния бизнес,не се подвуомиха да избият 12 президенти,та техните наследници ще четат вестник на този Немцов.Целта оправдава средствата,а целта е дискредитиране и премахване на неудобния Путин.При тази напрегната обстановка в Европа,ти кажи че на Путин сестра му е к...а,а той нека доказва че няма сестра.Гьобелсовата пропагандна машина е включена,даже и нашенските чичо Самови *** и наливат масло за да я смазват и поглеждат към америк.посолство за бонус.Бог да пази България от такива изчадия!
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква сърцераздирателна история, почти се разплаках от умиление... Разпитвайте я, докато си признае всичко, не жалете средства, светът каза, че очаква резултати, дръжте я, колкото е необходимо!
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля че Немцов беше убит от тези дето го спонсорираха да свали Путин от власт през 2012.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това убийство е най-неизгодно за Путин. Не виждам причина *** да е замесен - когото не е поискал, него не е вкарал в затвора. Въпросът е обаче къде са службите. Една такава дандания може да разбуни Русия и да свали ***. По-скоро спонсорите на Немцов са решили, че мъртъв ще им свърши повече работа, от колкото жив.
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веднага пуснете компаньонката! Със сигурност има и други клиенти които трябва да посети!
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опасявам се че Обама ще свърши като Хитлер.Над Белия дом ще се вее руското знаме, а на мястото на статуята на свободата ще бъде издигнат паметник на Путин.
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво му е на Путин да убива някакъв си измислен опозиционер с няколко процента обществена подкрепа?
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е и? Нормално е да искат да остане в Москва, все пак е свидетел, колкото и да се води, че нищо не е видяла, което е нормална реакция от шока.