Погребаха Немцов в Троекуровското гробище

Хиляди се стекоха на опелото на руския опозиционер
Обновена: 3 мар 2015 20:08 | 3 мар 2015 16:31, Камелия Цветанова
148

Снимка: Reuters

Руският опозиционер Борис Немцов, убит в нощта срещу 28 февруари, бе погребан в московското Троекуровското гробище, съобщи БТА като цитира ТАСС.
Още по темата
За да го съпроводят в последния му земен път, дойдоха членове на неговото семейство, съпредседателят на партията на Немцов РПР-Парнас Михаил Касянов и много хора, непознаващи лично политика, но уважаващи неговите възгледи.

По-рано Немцов бе опят, както повелява православният обичай.

Преди опелото имаше гражданска панихида, на която последно сбогом с Немцов си взеха представители на федералната и регионалните изпълнителни власти, депутати, общественици и
правозащитници.

От партията на Немцов ПАРНАС съобщиха, че руският президент Владимир Путин е изпратил венец.
За да се прости с Немцов е отишъл вицепремиерът Аркадий Дворкович, пише Lenta.ru.

Вчера стана ясно, че на траурните мероприятия няма да присъстват президентът Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, както и представители на парламентарното ръководство.

Най-малко двама влиятелни европейски депутати, поискали да присъстват на погребението, не са допуснати до руска територия.

Богдан Борусевич, председател на полския Сенат, заяви от Варшава, че руските власти са му отказали входна виза за Русия. Бившата латвийска министърка на външните работи Сандра Калниете, която е европейски депутат, пък заяви, че гранична полиция не я е допуснала да влезе в Москва от московското летище Шереметиево в понеделник вечерта. Така парламентаристката е била принудена да прекара нощта на летището. Обяснено й било, че правото да влезе в Русия й е отказано на основание член 27, алинея 1 от руския наказателен кодекс. Калниете поискала да й разяснят какво точно гласи този текст, но никой не можал да й обясни, предаде Франс прес.

Говорителят на руското следствие Владимир Маркин заяви днес, че по всички версии за убийството на Немцов се водят следствени действия, разпитват се свидетели, иззети са веществени доказателства, прегледан е запис от охранителна камера, назначени са редица съдебни експертизи, сред които медицински, балистични и др., предаде ТАСС.

Свидетелката по случая, приятелката на Немцов, украинската манекенка Анна Дорицкая е получила разрешение от разследващите да напусне Русия и тя още вчера е пристигнала в Киев, каза адвокатът й Вадим Прохоров, който увери, че клиентката му е взела активно и доброволно участие в следствените дейности и е готова да оказва доброволно допълнително съдействие на разследването, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: погребениеопелоНемцов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
15
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
До АнонименМоже пък да му харесва?
58
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие в ред ли сте? Партийката на Немцов се бореше да хване 1% от гласовете на последните избори, за какво му е на Путин да убива такъв маргинал! Единствената полза имат САЩ!!!
57
3
 
29
 
! Отговори
gandi.daow преди 9 години
До украинецУкри, как се чувстваш като гражданин на една измислена държава, която намалява териториално поради болните амбиции на чужди страни и собствени национални предатели? Не ти ли се иска да удариш едно рамо на Mr. Прошенко в борбата за самоунищожение?
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 9К51_Град87 NA 25 G. V BALGARIA EDNA GENA E VECE DARTAPIROSTIA-TENEKIA.
55
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мир на праха му! Само англосаксонците убиват слугите си в гръб! Повръща ми се и от нашия американски елит, начело с плевнелиев, които веднага се включиха в хора пропагандатори! Немцов беше убит на 28-ми около полунощ, а на другия ден към обяд на предварително организирания седмици преди това митинг вече бяха отпечатани книги, плакати и стотици листовки с лика му! Не сме толкова глупави! Това е част от плана за дестабилизация на Русия!
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво!На точното място са го погребали.Върху трите К....
53
2
 
26
 
! Отговори
9К51_Град преди 9 години
За умрелите или хубаво или нищо ... значи нищо! Мен обаче много повече ме тревожи смъртта на младото момиче от Никопол работещо във В. Търново, що за човек може да извърши такова нещо .. и след това да го хвърли в реката .... тези атлантически ценности от последните 25 години май не ни се отразиха добре .. престъпност, алчност, мизерия, безработица ... после защо имало носталгия по времето на бай Тошо?
52
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Янко Гочев На 3 март,но 1918 година Русия капитулира пред България,това е и истинското ни Освобождение.-из ,,Руската империя срещу България''-трилогия.
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Между другото Украйна е последна грижа вече на Пиндосите, без Крим. На тях много им трябваше Крим и най-вече Севастопол. Но понеже така и така са "завзели" Украина я преотстъпват на ГМО-то Монсанто и Дюпонт. На едни от най-плодородните черноземи в света ще расте ГМО царевица.
50
13
 
20
 
! Отговори
украинец преди 9 години
--*** винаги са били враг номер едно на България-още от времето на Стамболов.Е- той им намира цаката през 1886 когато се опитват да направят русофилски преврат.В техните перверзни душици те си въобразяват ,че България и Русия са една държава и чак когато Стамболов ги опира на стената,те разбират,че има малка разлика а тя се състои в това че България е тяхната Родина,а Русия е чужда държава.Ама късно-оловото си казва думата.
49
9
 
18
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
До сибирска 67Вие путинкопоклонниците сте с увредена психика. Бог да прости Немцов."...Путин обаче я освободи.."С тази фраза казваш всичко, Путин държи в затвор всички. Властите спряха камерите в района на убийството за да не се види как агентите на джуджето погубват поредния несъгласен с диктатора.
48
6
 
17
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Анонимен------------Гари Каспаров предупреждава: Путин е като Хитлер, ЕС и САЩ да не се лъжат 10.11.2014 Европейският съюз действа спрямо Владимир Путин като някой пълен невежа. Това заяви един от най-великите шахматисти в света Гари Каспаров пред EUobserver. Каспаров прави аналогия между Путин и Хитлер и предупреждава, че сега е далеч по-лесно руският президент да бъде спрян, отколкото би било на по-късен етап. Ч аст от европейския елит обаче например Франция и Италия, не го е грижа за Украйна и просто иска да си прави бизнес с Русия както
47
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно ще броят някой лев кръвнина на родата. Голяма трагедия, голямо чудо! Горката му майка, отгледала е ***.
46
7
 
19
 
! Отговори
ПУТИН преди 9 години
ТАКА ПРАВЯ АЗ ПОЛИТИКА, В "СВОБОДНА" РУСИЯ !!!
45
4
 
18
 
! Отговори
Afgan преди 9 години
Тупие укранские ***,служил с вами,занаю какие бойци,сидите и пока вас по всему миру не начнут резат как собак бешаних.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До от ЛвовТе по голяма лъжа скоро не бях чел. Първо разбери как и от къде се управлява въздушният трафик. Бегом да си пиеш хапчетата.
43
7
 
17
 
! Отговори
украинец преди 9 години
Явно си неосведомен-няма вече голи дупета-Конгреса на САЩ разреши продажба на модерно оръжие за Украина,вече прати инструктори,Канада пое задължението да снабдява Украина с униформи и други,Австралия и Великобритания всичко останало.Има ли бензин-ще гори вата и ***-слушай кво ти казвам и не забравяи Одесса .
42
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В своя статия Пол Робъртс нарече Борис Немцов западен агент и се усъмни, че руския президент би поръчал неговата екзекуция, особено в такъв момент.Според бившия финансист в администрацията на президента Роналд Рейгън руския опозиционер Борис Немцов най-вероятно е разочаровал западните си покровители заради непостигнатите резултати в разклащането на властта в Кремъл, или убийството му е организирано с цел провокация.
41
15
 
18
 
! Отговори
1 преди 9 години
УБИЕЦЪТ ПУТИН !!!
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАА "Боинг 777" полет MH370 на Malaysia Airlines.Марк Дюгейн, бивш директор на френската авиокомпания Proteus Airlines заяви пред The Independent, че Съединените щати носят отговорност за мистериозното изчезване на малайзийския Боинг-777″ на 08 Март, 2014г.