Полицай застреля гол и невъоръжен чернокож в САЩ

Местните ги е страх да звънят на 911, убивали без причина
Обновена: 10 мар 2015 09:07 | 10 мар 2015 09:07,
100
Полицай застреля гол и невъоръжен чернокож в САЩ
Снимка: Reuters, архив

Полицай застреля невъоръжен чернокож мъж в Атланта, САЩ, съобщи CBS46.

Всичко започнало около 13 ч. местно време. Полицаите се отзовали на сигнал за човек с нетипично поведение - мъжът тичал гол в жилищна сграда, чукал по вратите, пълзял в коридорите.

Още по темата

Когато полицаите пристигнали, мъжът вече бил на паркинга на сградата. Той не се подчинил на разпорежданията им и се затичал към тях. Тогава единият от служителите на реда открил огън. Чернокожият бил прострелян два пъти, фатално.

"Вече ще ни е страх да се обадим на полицията, като видим нещо нередно, защото не знаем какво ще направят те. Имат правото да убиват хора без причина, а това е страшно", разказва Хенри Рако, живущ в сградата, до която се случил инцидентът.

Засега името на жертвата не се съобщава.

Полицаят, убил мъжа, работи за институцията от 7 години. В момента е в административен отпуск до приключване на разследването.

Това е вторият случай на застрелян чернокож от полицай в САЩ само в рамките на денонощие. Вчера 19-годишен младеж от Медисън беше застрелян от полицая Майк Ковал. Тогава униформеният се отзовал на сигнал, че чернокожият младеж нарушава пътното движение като скача пред колите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
До Хан Крум преди 9 години
Съжалявам ако наистина съм използвал никнейм, близък до този на някой друг. Не е било умишлено, в постовете под темите не съм засичал такъв. Все пак - извинявай!
60
0
 
3
 
! Отговори
До 69 (Иво) преди 9 години
Иво, Иво, май ти спадаш към възрастовата група на дечковците, и явно на не особено ученолюбивите, щом не си чувал разновидността на титлата "Кан". Хайде сега си изключи за малко "клюкарника", в който висиш по цял ден и потърси значението на думата. Преди да показваш на другите колко си напред с "материала" вземи почети книжки, образовай се малко, че с умните си заключения пращаш в небитието труда на доста историци. Силно се надявам да осмислиш написаното тук, въпреки че доста се съмнявам...
59
1
 
1
 
! Отговори
Уточнение преди 9 години
Кога за американците човешкия живот е струвал нещо? Те собствения си президент убиха, кулите си срутиха, а военните им престъпления по света брой нямат. И все минават демократи!
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицая се е уплашил. Видял да тича към него ГОЛ ***, а всички знаем колко са надарени ***. Вероятно си е представил какво може да му причини *** с боздугана и избора е бил лесен. И аз бих се защитил. Все пак гол *** е като разярен носорог.
57
1
 
2
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Защо не пратят тия полицаи в БГ.Тук има по какво да стрелят, е не са *** но са близки по цвят с тях.Прочетох че сега ги пишат Брендита щото ако ги напишеш с истинското име те изтриват.
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е висша форма на американската демокрация , видиш ли черен стреляй , това не е подсъдно , за да си спомнят в демократична америка , когато са правели каквото си искат с *** и това е било до скоро 60-те години на миналия век
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те сигурно са го помилили за ВЪОРЪЖЕН след като са му видяли ...ПОМПАТА !
54
8
 
10
 
! Отговори
Всеки е отговорен преди 9 години
за онова, което върши.Жена съм и мога да си представя как ще се изплаша, ако гол мъж хукне към мен по стълбището, когато се прибирам. Попитайте дъщерите си как ще реагират, ако, когато са сами вкъщи, на вратата на апартамента се позвъни и като отворят, видят насреща си гол ***.Момчето пък е скачало срещу колите.Можел е да предизвика катастрофа - да загине той самият и някой от возещите се в автомобил, а шофьорът после да бъде съден!Полицаите първо предупреждават, после стрелят.И са прави!
53
7
 
4
 
! Отговори
Няма разлика преди 9 години
То пък в масква ги убиват облечени и с дама.Че и си признават на мига.
52
1
 
3
 
! Отговори
До 61 преди 9 години
За какво говориш? Какви права имаш в България? Да не си се объркал и да пишеш за някоя западна страна, защото коментара ти, приравнен към страната ни звучи леко казано смешно.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NEKA SEGA SE NAMESIAT VANCHNI SILI OT DRUGI DARGAVI . KAKTO AMERKA SE MESI V KONFLIKTI V DRUGI DARGAVI. NO , NA AMERIKA NII IZNASIA NA NEIA NEKOI DA SE MESI. SKAPANA DARGAVA , KOUATO VSE NEKOGA CHTE RUHNE...
50
1
 
9
 
! Отговори
МОК преди 9 години
И отново на игрите наблюдаваме, че черните са най-добри в бягането, а белите в стрелбата. Но както е казал Хубертен "Не е важно класирането, важно е участието."
49
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Видно е, че *** българи масово са готови да се откажат от всякакви права в замяна на някаква"сигурност".Налагана от същата тая полиция, в която работят най-големите престъпници.Ще се емигрира....
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ne e li bil s po pistov?
47
5
 
15
 
! Отговори
Кан Крум преди 9 години
До "констатиращия" човек - когато банда *** влезе във вас посред нощ и реши да си вземе всичко, което и хареса, а междувременно гръмне и някой от семейството ти, който се е събудил в неподходящото време съм сигурен, че ще размислиш дали трябва да бъдеш толкова "хуманен" спрямо тях.
46
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виждам тука се карате кой бил крив,и кой прав! Истната обаче е много проста. Живял съм почти 4 години във Франция , и не можете да си представите *** колко са лоши ! Нашите *** са като малки деца пред тях.
45
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кан КрумТова по отношение на теб не беше обида, а констатация и то мека!Работата на полицая е отговорна и тежка! Това да задържиш 120 килограмов психично болен човек без оръжие, не е сред най-трудните задачи на полицая, още повече, че става въпрос за патрул, което ще рече най-малко двама полицаи. Ако толкова не може да се справи със ситуацията, полицая е трябвало да се изтегли (ако щеш да избяга) и да потърси подкрепление.
44
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета повечето коментари и като гледам колко плюсове са им нацвъкали се ужасявам!Кога и къде по света, работата на полицията се е изразявала в това да убива невъоражени хора?Да не говорим, че в случая най-вероятно става въпрос за психично болен човек, гол и неадекватен. Тука гледам призиви и към нашата полиция да разстрелва така - не мога да си направя друг извод освен, че голяма част от българите страдат от малоумие!
43
7
 
15
 
! Отговори
Кан Крум преди 9 години
Това че обиждаш в поста си само показва колко ограничен човек си. Гол, невъоръжен ***, с психични проблеми, около 120 килца се засилва към теб. Нека да позная - на мястото на полицая ти щеше да си стоиш и кротко да му обясняваш, че не трябва да прави така...
42
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кан КрумГол, невъоръжен човек! Това не ти ли говори, ***, че става въпрос за психически проблем? Знаеш ли кой е убивал душевно болни само - Хитлер, в историята от древността, през средновековието, та до днес, това е защитена група - въпрос на цивилизованост.