Русия спаси живота на Янукович, искаха го мъртъв

Службите доставили гранатомети в Украйна за акцията, призна Путин
15 мар 2015 22:20, Александър Попов
358
Русия спаси живота на Янукович, искаха го мъртъв
Снимка: Reuters, архив

Русия е спасила живота на бившия украински президент Виктор Янукович, тъй като организаторите на "държавния преврат" в Киев имали намерение да го отстранят физически. Това обявява руският президент Владимир Путин в документален филм по случай годишнината от анексирането на Крим, предаде ТАСС.

Животът на бившия украински президент и неговото семейство бил в опасност в резултат на "революцията" за превземане на властта в Киев, посочва Путин във филма "Крим. Пътят към Родината".

Във него Владимир Путин разказва, че извикал посред нощ в Кремъл ръководителите на служите за сигурност и на министерството на отбраната, за да организират мисия за спасяване на живота на президента на Украйна, тъй като "иначе просто щяха да го ликвидират".

Руските служби веднага започнали да следят всяко движение на кортежа на Янукович, местонахождението му и телефонните му разговори.

С цел извеждане на бившия украински президент от Украйна руските служби доставили тежкокалибрени гранатомети и се подготвили да го вземат направо от Донецк - по суша, по море и по въздух, уточнява ТАСС. Това се случило през нощта на 22 срещу 23 февруари 2014 година.

Заседанието приключило около 7 ч. сутринта и накрая Путин казал на колегите си: "Принудени сме да започнем работа, целяща да върне Крим към руската територия".

Според руския президент разрастването на национализма подтикнало руснаците да помогнат на жителите на Крим.

"Поставих определени задачи, но веднага подчертах, че ще действаме само ако сме абсолютно убедени, че това желаят самите хора, които живеят в Крим", разказва Путин във филма.

Руският президент твърди, че според вътрешно социологическо изследване 75 процента от жителите на Крим желаели да се присъединят към Русия.

Путин обяснява също, че не се е възползвал от разрешение на Съвета на федерацията да изпрати войски в Крим и че Москва не е надвишавала числеността на войските, които по договор е можело да бъдат разположени в базите в Крим.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
8
 
21
 
! Отговори
без страх преди 9 години
Гледайте филма и тогава го коментирайте. Аз го гледах. И Русия ми стана още по-симпатична. Подозирам, че българската туземна цензура няма да го пусне.
177
11
 
2
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До АлексПодминавам те с усмивка.Радвай се на плюсовете, които ще ти пишат твоите събратя по акъл...............
176
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Закарпатска област е поискала автономия и излизане от състава на Украйна.Там има много националности-унгарци,румънци,бесарабски българи,татари,ингуши,западенци и украинци---да видим дали и там ще има война???????? Или това не влиза в сметките на Вашингтон?
175
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
18 000 хиляди войници и офицери от украинската армия заедно с цялото си въоръжение преминавст на служба в руската. Мисля че операцията в Крим е уникална в историята.
174
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За корупцията, типочното българско мислене всеки да краде, да работи възможно най малко, за това че чаакааме за всичко на държаватаа...за това демокрацията ли ни е виновна и ЕС?
173
0
 
14
 
! Отговори
Витан преди 9 години
До Mr.STARBUCKS Не ме интересува кой какво мисли-всеки е направил избора си сам.Въпрос-защо от 8 години не ходиш в България? Аз си ходя през 6-7-8 месеца.И мога да ти кажа едно-разбирам хората защо злобеят-оправдавам ги.Просто бяха жестоко излъгани и ограбени от новите "приятели" на България.Затова е такова отношението към теб.Същото е както на Одисей 1 към мен--пита ме за заплати в долари!!???!!!Глупаво е-но нивото му е такова.Просто ми беше интересно да узная и да направим някакво сравнение.
172
7
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До Mr.STARBUCKSПич, що не си гледаш Америката. Пий блудкавото си кафе, яж царевичен хляб с майонеза, прави си BBQ на двора и зяпай бейзбол. Ти себе си не можеш да разбереш къде си и какво си, седнал си с Крим да се занимаваш.
171
12
 
6
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До ВитанТук съм Витане, говорих по телефона.Само ще ти кажа, че в Америка съм от 16 години. От близо осем,не съм бил в България. А за моето благосъстояние, мога да ти разкажа , но не смятам, че тук е уместно.Но, ако питаш за мен, тук веднага ще ти кажат какво работя :))Например ; " нося пици, мия тоалетни, правя кафе на черния си господар, това е част от моята работа в очите на тия дребни душички тук.
170
0
 
0
 
! Отговори
Витан преди 9 години
До Mr.STARBUCKS.Какво стана,къде изчезна...поне отговори.
169
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аве, журналистчето Попов Амеркоподложкин, от целия почти двучасов филм това ли - дето от една седмица го дъвчете за Янукович - само видяхте и разбрахте как е било????!!!!!! :D
168
6
 
20
 
! Отговори
ДИМО преди 9 години
ЩЕШЕ ДА ПОСЛЕДВА МРЪСОТИЯТА СЪС СЕМЕЙСТВО ЧАУШЕСКО,КОИТО БЯХА УБИТИ КАТО КУЧЕТА БЕЗ СЪД И ПРИСЪДИ ! ТАКА ДЕЙСТВАТ АМЕРИКАНСКИТЕ МЕЖДУНАРОДНИ УБИЙЦИ !ПОЗДРАВЯВАМЕ ПУТИН И РУСИЯ НЕ САМО ЗА СПАСЯВАНЕТО НА УКРАИНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ,НО И ЗА РЕШЕНИЯТА ИЗОБЩО ПО ДОЛНАТА МРЪСНИШКА АМЕРИКАНСКА ИГРА В УКРАЙНА ! ОСОБЕНО ЗА КРИМ ,КОЙТО СИ Е РУСКИ И АМЕРИКАНЦИТЕ СЕГА ПИКАЯТ КРЪВ ,ЧЕ НЕ МОЖАХА ДА ГО ВЗЕМАТ И ДА СЕ НАСТАНЯТ ДО СПАЛНИТЕ НА РУСНАЦИТЕ !
167
4
 
16
 
! Отговори
Витан преди 9 години
До Mr.STARBUCKS.Няколко пъти те засичам тук.Разбрах че живееш в САЩ.Аз живея в Русия от 4 год.Дай да направим сравнение-без обиди и излишен фанатизъм.Кой какво е постигнал,какво има в матерялен план--без лъжи и фукане--искаш ли?
166
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Mr.STARBUgS Тая БУБА е най-*** от всички *** държи палмата на първенсвото по гладък мозък, ужасно много си дребен и мазен БУБОлечко.
165
24
 
2
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Петр Порошенко призвал сообщество бойкотировать чемпионат мира по футболу 2018 года в России.Ушанките май ще си ритат топката сами.
164
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Mr.STARBUCKS ООооооо краварчето,пак ли си тук.Нещо само пред компа висиш-няма бачкане,или те е страх да излезеш в тъмното на улицата--що бе...нали е СУПЕР демокрация?????Или още са чисти кенефите,и няма нужда засега от теб......
163
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До------Mr. STARBUCKS------това не променя факта,че сте триполови извратеняци,натъпкани с ГМО....а скоро ще почнете да раждате деца с две глави и синя кожа....
162
11
 
3
 
! Отговори
до 283 преди 9 години
тоя *** през телевизора ще ги приключи с инфаркт, а те пак му се кланят ..хаххаа
161
12
 
2
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До 284Не гледай в моята кисия, гледай там да събереш копейките , да пиеш една втора цедка кафе в някой квартален гараж.
160
0
 
17
 
! Отговори
До Mr. STARBUCKS преди 9 години
Ходи да сервираш кафе за 5 долара на час и недей да се правиш на всезнайко по форумите!
159
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представям си колко валидол са изпили пенсионер-комсомолците след дългата ерекция по време на филмът....