Русия спаси живота на Янукович, искаха го мъртъв

Службите доставили гранатомети в Украйна за акцията, призна Путин
15 мар 2015 22:20, Александър Попов
358
Русия спаси живота на Янукович, искаха го мъртъв
Снимка: Reuters, архив

Русия е спасила живота на бившия украински президент Виктор Янукович, тъй като организаторите на "държавния преврат" в Киев имали намерение да го отстранят физически. Това обявява руският президент Владимир Путин в документален филм по случай годишнината от анексирането на Крим, предаде ТАСС.

Животът на бившия украински президент и неговото семейство бил в опасност в резултат на "революцията" за превземане на властта в Киев, посочва Путин във филма "Крим. Пътят към Родината".

Във него Владимир Путин разказва, че извикал посред нощ в Кремъл ръководителите на служите за сигурност и на министерството на отбраната, за да организират мисия за спасяване на живота на президента на Украйна, тъй като "иначе просто щяха да го ликвидират".

Руските служби веднага започнали да следят всяко движение на кортежа на Янукович, местонахождението му и телефонните му разговори.

С цел извеждане на бившия украински президент от Украйна руските служби доставили тежкокалибрени гранатомети и се подготвили да го вземат направо от Донецк - по суша, по море и по въздух, уточнява ТАСС. Това се случило през нощта на 22 срещу 23 февруари 2014 година.

Заседанието приключило около 7 ч. сутринта и накрая Путин казал на колегите си: "Принудени сме да започнем работа, целяща да върне Крим към руската територия".

Според руския президент разрастването на национализма подтикнало руснаците да помогнат на жителите на Крим.

"Поставих определени задачи, но веднага подчертах, че ще действаме само ако сме абсолютно убедени, че това желаят самите хора, които живеят в Крим", разказва Путин във филма.

Руският президент твърди, че според вътрешно социологическо изследване 75 процента от жителите на Крим желаели да се присъединят към Русия.

Путин обяснява също, че не се е възползвал от разрешение на Съвета на федерацията да изпрати войски в Крим и че Москва не е надвишавала числеността на войските, които по договор е можело да бъдат разположени в базите в Крим.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
9
 
2
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До 252Питай тия хубавци от снимката.
137
7
 
1
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
two large garbage
136
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Български *** омразата ви към русия е предизвикана от това че вие сте робско племе роби на византия,турция , ес ,сащ вие никога не можете да бъдете единни жалки ***
135
10
 
2
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
За да спаси живота на прасето-Янукович, Путин уби 6,000 украинци! А убийства тепърва предстоят в разрастващия се конфликт.
134
6
 
12
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Само не виждам какъв интерес имаме със ФАЩ , Гейсъюза, и ОТАН?
133
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе да ви е.а в *** американофили!Кои са ЕСТЕСТВЕНИТЕ съюзници на САЩ??Отговор за ***: ДРУГИТЕ АНГЛОСАКСОНСКИ НАЦИИ - UK, Австралия, Нова Зеландия,Канада.ЗАЩО?Отговор за ***: Ами защото са ЕДНА КРЪВ бе овчари.Руснаците както и българите, сърбите,словаци и т.н са СЛАВЯНИ малко или повече.Е какво, да станем съюзници с Того ли??Или с Обонго?това че имаме интереси със САЩ, ЕС и т.н не значи че трябва да забравяме КАКВИ СМЕ ПО РОЖДЕНИЕ!!
132
5
 
10
 
! Отговори
Илко преди 9 години
Щото руснаците не са си платили на ***.бг ! когато американците правят платените си пролети тогава е "чиста революция"
131
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ах, колко е трогателно, спасили му живота
130
5
 
28
 
! Отговори
ГОРДА УШАНКА преди 9 години
Много адекватна и светкавична реакция на Путин! Големият си е голям!
129
0
 
3
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Само не мога да разбера, защо думата революция е в кавички в статията
128
7
 
5
 
! Отговори
бг преди 9 години
Ще призная че Русия е победителка само ако убие еврейските убийци от Хунтата,върне законния президент Янукович и изиска военен трибунал за Камерон,Оланд,Меркел,Натаняху,Расмусен,Столтенберг,Юнкер,Туск,Клинтън,Обам,Нюланд,Кери,МакКейн,Бейнър,Хейгъл,Бан Ки Маймун,Байден.
127
0
 
4
 
! Отговори
някой преди 9 години
Офф, аман, от престъпник нагоре са тия !
126
0
 
2
 
! Отговори
Пояснение преди 9 години
До Анонимен 14Може да се види и на запис ontvtime.ru/records/russia1.html
125
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, иначе Янукович, щеше да е първият "самоубил" се в следМайданова Украйна. Медиите ни проглушиха ушите с Немцов, но някак пропуснаха новините, че от началото на годината до сега в Украйна са загинали ШЕСТ представители на опозицията и забележете, всичките са се самоубили.
124
2
 
7
 
! Отговори
Браво 2012 !!! преди 9 години
1 9 ОтговориАнонименпреди 19 минутиВ продължение на 12 години Путин е увеличил бюджета на Русия 22 пъти , военните разходи - 30 пъти БВП - 12 пъти. Благодарение на Путин (Русия скочи от 36-тото място в света по отношение на БВП на второ място) . Международните валутни резерви се увеличиха 48 пъти! Национализира петролната индустрия 65% и 95 % от газа и много други индустрии. Ръст в селското стопанство ( Русия за пет последователни години се класира 2-3 място в износа на зърно в света , надминавайки САЩ, които сега са на 4-то място! Повишение на средните заплати в публичния сектор със 18, 5
123
3
 
16
 
! Отговори
Свидетелство преди 9 години
Имам позната украинка и то западна Украйна,близо до Полша..Нейният брат години е работел в Русия и си е взел много хубава пенсия.Тя казваше,че за същата работа в Украйна е щял да взима символична заплата! И то от западната част..така,че няма нищо чудно,хората от Крим да са гласували на референдума за завръщането си " в къщи",след като пияницата Хрушчов ги " подарил" ..същото се отнася и за милионите истински руснаци в измислената от американските кукловоди,Украйна.
122
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 214"Дано утре се покаже най-сетне по телевизията Путин, че родните путинисти не могат да спят спокойно откакто го няма вожда. А същия този вожд се изказа против България и се прегърна с Ердоган да прави газопровод до Турция..."Ти или си много *** или на *** се правиш. Първото е по-вероятно.
121
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***,от цялата история едно е ясно кремълските вампири загубиха Украйна...
120
0
 
2
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
А защо си толкова се интересуват от проблемите на Русия и Украйна? Нека ги оправи себе си...По-добре мисли за голямите проблеми на ЕС, тя е по-важно за България, нали?
119
1
 
14
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Хохло селяка Хрушчов който има навика да тропа със обувка по бюрото и от трибуната..... Решава да си направи подарък и подарява Крим на Украйна... А краварите който организираха преварата, имаха намерение да си построят база там.... Е случи се логичното жалко че единствено Крим се върна в РОДИНАТА.... Чисти украинци се смятат единствено галчинските бандити който говорят развален Полски. А за соросойдите на който им капят лиги от устата когато чуят украйна препоръчвам да посетят един укро сайт!!