Русия спаси живота на Янукович, искаха го мъртъв

Службите доставили гранатомети в Украйна за акцията, призна Путин
15 мар 2015 22:20, Александър Попов
358
Русия спаси живота на Янукович, искаха го мъртъв
Снимка: Reuters, архив

Русия е спасила живота на бившия украински президент Виктор Янукович, тъй като организаторите на "държавния преврат" в Киев имали намерение да го отстранят физически. Това обявява руският президент Владимир Путин в документален филм по случай годишнината от анексирането на Крим, предаде ТАСС.

Животът на бившия украински президент и неговото семейство бил в опасност в резултат на "революцията" за превземане на властта в Киев, посочва Путин във филма "Крим. Пътят към Родината".

Във него Владимир Путин разказва, че извикал посред нощ в Кремъл ръководителите на служите за сигурност и на министерството на отбраната, за да организират мисия за спасяване на живота на президента на Украйна, тъй като "иначе просто щяха да го ликвидират".

Руските служби веднага започнали да следят всяко движение на кортежа на Янукович, местонахождението му и телефонните му разговори.

С цел извеждане на бившия украински президент от Украйна руските служби доставили тежкокалибрени гранатомети и се подготвили да го вземат направо от Донецк - по суша, по море и по въздух, уточнява ТАСС. Това се случило през нощта на 22 срещу 23 февруари 2014 година.

Заседанието приключило около 7 ч. сутринта и накрая Путин казал на колегите си: "Принудени сме да започнем работа, целяща да върне Крим към руската територия".

Според руския президент разрастването на национализма подтикнало руснаците да помогнат на жителите на Крим.

"Поставих определени задачи, но веднага подчертах, че ще действаме само ако сме абсолютно убедени, че това желаят самите хора, които живеят в Крим", разказва Путин във филма.

Руският президент твърди, че според вътрешно социологическо изследване 75 процента от жителите на Крим желаели да се присъединят към Русия.

Путин обяснява също, че не се е възползвал от разрешение на Съвета на федерацията да изпрати войски в Крим и че Москва не е надвишавала числеността на войските, които по договор е можело да бъдат разположени в базите в Крим.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Mr.STARBUCKS---нестига че си неук,но си и нагъл--нормално за новоиспечен кравар.
157
7
 
0
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Анонимен279Какво общо има твоят Путь с Путин ?
156
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мосфилм пропаганда, идва краят на ***. На тавариша му дай да "освобождава" трайно !Справка 1945-1990 г.
155
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Путь = ПътТака е но задръстените тролчета и *** третополови си мислят че Путь е половия им орган.Прости им господи невежеството, аз не мога :)
154
4
 
1
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Анонимен276Mr.STARBUgS или Mr.STARBUCKS кое е по правилно :))Аман от такива неграмотници, една бе, една дума не можеш да препишеш.
153
2
 
11
 
! Отговори
Путь = Път преди 9 години
Русия не предава приятелите си ! Ако бяха хамериканците щяха лично да го заловят и да го обесят за кеф на улицата ...Нищо, че довчера им е вършел мръсната работа. Справка - Бин Ладен ...Ето, в това е разликата между руснаците и краварите !
152
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 266 "Путин...Нещо се губи напоследък."Нищо подобно просто от ХАМското посолство са дали команда ХЪС на зомбитата с цел пускане на слухове, смешно о-позицията иска да види Путин и като го види веднага палец надолу. :)Америкоски им работи - основен контингент шизофреници, *** и аутсайдери.
151
9
 
2
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Анонимен271Сега е нощ приятел, нали се сещаш че Земята е кръгла и се върти.Ти наверно си мислиш, че е равна като тепсия .
150
7
 
2
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Анонимен268Много здраве от АЗИС и Евгени Минчев.Опа..... и от Сергей Станишев.
149
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Mr.STARBUgS Тоя *** цяла нощ не е спал от бърсане на черния зад$ик , добро утро форумци :)
148
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОва е държавник,това е политик-защитава народа си и интереса на Родината си......
147
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не слагайте "държавния преврат" в кавички - в Урина си беше класически държавен преврат по американски, не го ли разбра най после Александър Попов или си от бавноразвиващите.
146
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Mr.STARBUCKS---поне са сърпове и чукове...а не кончити и триполови като теб....
145
7
 
3
 
! Отговори
преди 9 години
Путин да не е отишъл при Ленин и Сталин? Нещо се губи напоследък.
144
7
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Сърповете и Чуковете се навдигнаха от креватите ...............
143
1
 
12
 
! Отговори
бесарабски българин преди 9 години
Браво Путин! Вземете още 250000 бесарабски българи, че с сегашна украинска - бандеровската власт не дават да учат нито русски, нито български... Деца ни ще преказват с вас - братя българи с-преводач...
142
2
 
6
 
! Отговори
До Всички преди 9 години
После 15 марта Великобритания готовила первый ядерный удар по России?newscom.md/rus/posle-15-marta-velikobritaniya-gotovila-pervij-yadernij-udar-po-rossii.html----------Ако информацията се окаже достоверна, то САЩ и техния пудел дребноБритания наистина са решили да подпалят Планетата!!!!!!!
141
0
 
12
 
! Отговори
до--259 преди 9 години
До 259--то щото американците не заплашват света с ядрено оръжие--нали....А само бомбандират с демократични бомби с обеднен уран-справка--Сърбия....
140
10
 
5
 
! Отговори
преди 9 години
Комплексар, който заплашва света с ядрена война - сам си призна в пропагандното си филмче за заграбването на Крим.
139
0
 
6
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Постъпка на истински мъжкар - да подадеш ръка на врага си и да му спасиш живота!