Българи и сърби - най-нещастните хора в Европа

Най-доволни от живота си са скандинавците
19 мар 2015 22:55,
71
Българи и сърби - най-нещастните хора в Европа
Снимка: Архив Reuters

По повод Международния ден на щастието, който се отбелязва на 20 март, европейската статистическа служба Евростат публикува равносметка за това колко са щастливи и доволни хората в Европа от живота, пишат в. "Соар" и "ЮрАктив".

Резултатите, представени от Евростат в навечерието на празника, показват, че скандинавските страни са най-доволни от живота си в ЕС. Жителите на Дания, Швеция, Финландия са оценили с оценка 8 задоволството си от живота при максимална оценка 10, която означава по принцип "напълно съм доволен". 8 са дали и швейцарците. Следват ги Исландия и Норвегия с оценка 7,9 и Холандия и Австрия с оценка 7,8.

В дъното на класацията се оказват Сърбия, България, Гърция, Кипър, Унгария и Португалия. При минимална оценка 0, което означава "изобщо не съм доволен от живота", българите са дали оценка 4,8, а сърбите - 4,9. Останалите гореспоменати страни в дъното на списъка са оценили задоволството от живота си с оценка 6,2.

Изданията посочват, че данните са въз основа на изследване, осъществено през 2013 г. Анализът на данните показва, че чувството за задоволство от живота е по-голямо при младите от възрастовата група 16-24 години, но намалява при хората над 75 години.

В изследването сред критериите, които допринасят за задоволството от живота, хората са посочили най-често финансовото положение и социалните връзки, но са изтъкнали като най-важен фактор здравето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСамотата е голямо бреме и наказание! И аз съм така.
9
0
 
13
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
Значи сърбите след война, след бомбандировки от нато, след като се разцепиха на 5-6 държави.. Са пак по-щастливи?
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Икономическият геноцид е по плана ранът! А с 600 000 грешно добавени в списъците(Ренета Инджова) и 1 600 000(проф. Константинов) мъртви души в списъците просто няма никакво значение за кого или дали ще гласуваш! А сме нещастни защото още помним България!
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз съм нещастен защото си нямам жена...:(
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейски ценности...
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато се изпълнява националната програма за геноцид в България ще е така. Като си гласувате за големите си гласувате за статуквото, като си гласувате харизматично ще ви го слагат харизматично с 350 лв. заплатка. Това е положението. Като се уморите от мизерията може да погледнете по друг начин на "налудничевите" идеи на Волен.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хич не вярвам-музиката на Горан Брегович да е от най-нещастните хора?или нашите ръченици?!ония мутрести албиноси слънце невидели са най-лъчезарни-само кви танци имат....
3
1
 
26
 
! Отговори
Политикоед преди 9 години
До 8:Защото Куба не е в Европа.Колкото до статията, не се учудвам за оценката, че е даже сравнително висока. България винаги е имала потенциала да стане Швейцария на балканите. Имаме прекрасна страна с невероятна природа, която изнемогва под ударите на лоените топки в Парламента.
2
1
 
8
 
! Отговори
Страхчо преди 9 години
би казал: нищо ново, просто не им е там мястото
1
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали защото са най-големите русофили?Далеч от Русия, близо до цивилизацията.