Шефът на "Луфтханза": Катастрофата е необяснима

Пилоти и стюардеси не искали да летят по емоционални причини
25 мар 2015 18:00, Елка Василева
13
Шефът на "Луфтханза": Катастрофата е необяснима
Снимка: Reuters

"За всички ни катастрофата със самолета на германската авиокомпания "Джърмънуингс" е необяснима. Той е бил в безупречно техническо състояние, с двама опитни пилоти", заяви шефът на компанията майка "Луфтханза" Карстен Шпор, цитиран от Франс прес.

Самолетът А320 със 150 души, пътуващ от Барселона за Дюселдорф, се разби вчера в Югоизточна Франция.

От утре "Луфтханза" ще изпълнява полети от Барселона и от Дюселдорф до Марсилия, за да даде възможност на близките на жертвите - много от тях германци и испанци - да стигнат до мястото на трагедията, каза Шпор след минута мълчание, която запазиха днес всички служители на компанията.

Още по темата

Най-важното сега е да се помогне на семействата на загиналите, добави той.

Това без съмнение са най-тежките дни за "Луфтханза" в историята й. Не искаме никога вече да преживяваме подобно нещо, каза преди това финансовият директор на компанията Симоне Мене.

Ръководители, пилоти и служители на "Луфтханза" в централата й запазиха минута мълчание в памет на загиналите 150 души в катастрофата с полет 9525 във френските Алпи, посочва Асошиейтед прес.

Една от черните кутии на самолета е открита и френските власти са започнали разчитането на данните.

Според Ален Видалис, държавен секретар по транспорта към френското министерство на екологията, устойчивото развитие и енергетиката, анализите ще се извършат на два етапа. Първо експертите ще проучат разговорите между пилотите, което ще стане сравнително бързо, а след това ще бъдат анализирани различните шумове в записа. Вторият етап може да отнеме няколко седмици, обясни Видалис, цитиран от ТАСС. Държавният секретар потвърди, че при катастрофата черната кутия е била повредена, но с нея може да се работи.

Германското правителство няма основание да подозира намеса на трета страна при катастрофата на самолета на авиокомпания "Джърмануингс", каза междувременно вътрешният министър Томас де Мезиер, цитиран от Ройтерс.

"Няма конкретни доказателства, че трети страни са били замесени в причините за катастрофата", заяви Де Мезиер. Той обаче добави, че при разследването ще бъдат взети предвид всички възможни версии.

"Джърмануингс" трябваше да отмени полети след вчерашната катастрофа, тъй като някои служители заявиха, че не са в състояние да летят след загубата на колегите си, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Полет от Дюселдорф за Барселона бе отменен днес, както и някои полети от Дюселдорф и Щутгарт вчера.

Главният изпълнителен директор Томас Винкелман посочи, че някои пилоти, стюарди и стюардеси не са искали да пътуват вчера и днес по емоционални причини.

Той допълни, че ръководството напълно разбира ситуацията. Ние сме малко семейство - всеки познава всекиго в "Джърмануингс" и затова шокът за служителите е огромен, посочи Винкелман.

На борда на катастрофиралия вчера самолет на "Джърмануингс", изпълняващ полет от Барселона за Дюселдорф, е имало 144 пътници и шестчленен екипаж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Еврика! Мобифона!Бордовите компютри са няколко - седем навярно. Трябва да блокира три от тях !!! Тогава може да настъпи авария или навигаторът да поеме контрола......
11
3
 
2
 
! Отговори
до Темелко писателя преди 9 години
абе суек,ти в 2 реда 6 грешки правиш... та чак книга си написал,книга и в книжарница не си виждал. Жалко за хората,всичко е късмет в тоя живот...
10
4
 
0
 
! Отговори
чуй преди 9 години
терористиче е !!!
9
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A MOGE I NIAKOIA FRENSKA RAKETA DA GO E SVALILA?
8
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съболезнования на близките.На дали някой ат авиокомпанията би желал подобна трагедия.
7
6
 
8
 
! Отговори
ТЕМЕЛКО ПЕТРОВ преди 9 години
за такива случаи написах книга - излезе преди 10 дни. заглавиетое "БЕЗОПАСЕН ПОЛЕТ СЕЛЕКЦИЯНА ПАСАЖЕРИТЕ"
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страх ги е да кажат истината.
5
19
 
3
 
! Отговори
Еврика! Мобифона! преди 9 години
Може би някой пътник е използвал мощен мобифон, който е повредил бордовия компютър. Обаче никога няма да разберем, кой от пътниците е говорил по мобифона си. И по тоя начин е предизвикал ужасната катастрофа с безотговорното си поведение.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Непонятно е подобно нещо да се случи с германски самолет и от компания като Lufthansa да вдигат безпомощно рамене и да не могат да обяснят какво точно се е случило. Тогава остава само версията нещо непредвидимо да се е случило на борда, което да е довело до загуба на контрол от пилотите над машината.
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много необясними авиокатастрофи се събраха в рамките на година.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 2 седмици над Париж летяха много неизвестни дронове.
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе доста си е обяснима, някой е искал да прави пари с трици. Low cost, не значи No cost