Лична драма или лудост! Защо Лубиц свали самолета?

Полицията е обградила предполагаемия дом на втория пилот
Обновена: 26 мар 2015 17:11 | 26 мар 2015 17:07,
228

Снимка: БТА

Германската полиция е обградила предполагаемия дом на втория пилот на самолета "Еърбъс" А320, който се разби на 24 март в Южна Франция и отне живота на 150 души.

Охранителните мерки около къщата в град Монтабаур, Западна Германия, са предприети, след като стана ясно, че Андреас Лубиц умишлено е предизвикал катастрофата, при която загинаха 150 души, съобщи Би Би Си.

Още по темата
В момента разследващите са насочили усилията си към разследване на миналото на пилота и ще разговарят с неговото семейство. Те ще се опитат да разберат дали е дължал пари, бил ли е недоволен от нещо и т.н.

Полицията ще се разрови и по-сериозно в религиозните му вярвания, както и дали е имал проблеми със закона или пък несподелена любов.

Версиите за самолетния ад варират от лична трагедия до психически проблеми. Засега разследващите от германска страна изключват категорично терористичен мотив за свалянето на самолета.

По-рано днес стана ясно, че 28-годишният втори пилот на самолета Андреас Лубиц е назначен на работа в "Джърмануингс" от 2013 година. Той е издържал всички медицински тестове и е завършил с отличен обучението си за пилот. В "Луфтханза" обаче пълзели слухове, че младият пилот се е борил с психически проблеми.

Причините за странното му действие от преди два дни не са ясни. До последно обаче той е бил в съзнание и въпреки това не е подал сигнал за помощ.

Ясно е, че той не е бил принуден да заключва първия пилот извън кабината, а е направил това доброволно, потвърдиха от прокуратурата в Дюселдорф. Знае се също, че пътниците в самолета са осъзнали какво става твърде късно – секунди преди сблъсъка със земята. Виковете им се чуват едва в последния момент на записа на откритата черна кутия.

И още нещо е ясно - пилотът Андреас Лубиц е имал едва 630 летателни часа и е бил сравнително неопитен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
1
 
! Отговори
до 83 преди 9 години
Щото на теб ти пука?!
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
84 На кое правителство прати телеграма за изчезналия Боинг нашия *** от Дондуков 2? Я кажи!
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До маора 79А сега седни , концентрирай се, организирай мисълта си - и опитай пак.Че нищо не разбрахме къде биеш и какво искаш да кажеш. Само объркани мисли без логическа връзка.
61
1
 
3
 
! Отговори
нео преди 9 години
има нещо гнило в Алпите ...........
60
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до Гурбет, аве *** , те американците избиват стотици хиляди невинни по света за да си поддържат стандарта с военни конфликти, ти си тръгнал да казваш, че една голяма компания не може да прикрие следите???? ***! За *** човешкият живот вече не значи нищо- всичко е пари. Набий си го в кухата кратуна.
59
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неочаквах точно под тая статия да видя толкова *** от информационния отдел на путинското посолство
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 74Никой още НИКАКВА версия не е пробутал. Все още са на етап разследване.Има си черна кутия и не германци а французи правят разследването. на катастрофата .Иначе и нас ни е жал за невинно избитите в Украйна и свеът и медиите не са си мълчали за това както нагло лъжеш. Ама Путин мирно не седи.
57
5
 
13
 
! Отговори
маора преди 9 години
един факт: лицето пилот се е подготвяло за полети в тренировъчният център в щата Аризона !!!! Не казвам нищо а само фактите. Не е ли все пак странно съвпадение, че този самолет пада когато отново Европа тихомълком поиска своя армия и когато има разединение по Руския въпрос. Още повече , че Германия и Франция бяха моторите на МИнското споразумение. Който има мозък да мисли.......Опасявам се този пилот да не решат да го свържат с неонацистите и тях с Русия. На там ми намирисва.
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 75Нещо повече, нашето на Дондуков 2 няма да свари да праща съболезнователни телеграми на Испания и Германия. Самолета още пуши в снега на Алпите, а идиотчето Бийн вече драска телеграми. Иначе за самолета над Украйна не се сети или за мистериозният изчезнал самолет в Тихия океан.
55
4
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До БобиЕстествено, че нищо не разбираш от авиация.Аз разбирам и затова ти го казвам.На година един пилот нормално прави 800- 900 часа. На 28 хората имат по 4-5000 часа и са вече капитани с опит.
54
5
 
18
 
! Отговори
me преди 9 години
Освен това, наистина е гадно, че за европейци (и то предимно немци) всички страдаме, а за хората в самолета над Украйна, тези в другия малайзийски, както и всички останали катастрофи по света, на никой освен на близките не им пука. Доста е грозно.Освен това забележете - тази черна кутия я разчетоха за няма и 24 часа. Тези от "украинския" самолет още не са разчетени и публикувани. Значи ако са немци на борда, става светкавично и публично, в противен случай - може и никога да не излязат записите.
53
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едва ли някога ще разберем истината. Пробутват ни една версия, която може и да хване дикиш. Но тук играят много пари. Съмненията винаги ще витаят! Един съвет от мен: Никога не вярвайте на западняци! *** са. За 150 жертви ореваха света. В Украйна всеки ден фашистите убиват по толкова цивилни и невинни руснаци, но западняците мълчат. Лицемери!
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До жеко 54А стига с тия тъпотии бе!Не Луфтханза и не германци правят разследването. Черната кутия е на лице и може да бъде изслушана от всяка разследваща институция.Или мислиш че Луфтханса са напазарували всеки.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mi koi drug shte bude vinoven ... Niakoga da sa kazali che samoleta ili vlaka ne sa bili nared ili e imalo niakakva povreda ?
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да споря с никого.Но все си мисля,че двама пилоти за граждански самолети,макар и А-320/управл. се с джойстик/-не е най добрия вариант.Съвсем друго ще е,ако са трима.Но тук фактора разходи на авиокомпаниите/изплатени хонорари/ си казва думата.Това не са воени машини при които последния шанс е катапулта.Наистина до сега Lufthansa за мен беше върховен брандт!
49
3
 
5
 
! Отговори
me преди 9 години
И на мен ми се вижда невероятно (макар и не невъзможно) вторият пилот да е свалил самолета. Освен ако не пуснат за независим анализ данните от черната кутия, ще продължавам да се съмнявам. Хората като решат да се самоубиват, обикновено 1) имат причина 2) оставят бележки. Просто ей така, със съвършено спокойно дишане да свалиш самолета и да го разбиеш...Възможно е, но е трудно за вярване. И как така досега няма една катастрофа заради техническа неизправност? Като за бразилския самолет...
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съболезнования на близките на загиналите, но вече 3-ти ден ни занимавате с тази катастрофа. Иначе ако беше някоя сингапурска самолетна катастрофа, нямаше да й отделите повече от един ден. Но нали европейците сме висши същества , а ония 3-та ръка- тонове мастило ще се изпише още за тази катастрофа. Сякаш това е най-важният проблем за един бг сайт.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До четете и не споретевземи да се лекуваш докато е време :)
46
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е свалил самолета с автомат Калашников. Качил се е в планината и е стрелял по самолета. Санкции срещу Русия!
45
5
 
11
 
! Отговори
Веселяка преди 9 години
Това едва ли е вярно. Търсят повод за да оправдаят собствениците и производителя на самолета.Причината е техническа.