Вторият пилот умишлено разбил самолета

Смъртта на пътниците от полета от Барселона за Дюселдорф е била мигновена
Обновена: 26 мар 2015 16:06 | 26 мар 2015 14:26, Елка Василева
208
Вторият пилот умишлено разбил самолета
Снимка: Reuters

Вторият пилот на самолета на Джърмънуингс, който се разби на 24 март във Френските Алпи, е пилотирал сам и е бил в съзнание до удара. Той умишлено е започнал ръчно да снижава самолета и е отказал да отвори вратата на командира, съобщи АП.

Още по темата

Вторият пилот на самолета е действал "по ненормален начин", заяви френски прокурор, цитиран от Франс прес.

Прокурорът от Марсилия посочи, че хипотезата, която се налага, е, че вторият пилот е разбил умишлено самолета.

Пилотът, 28-годишният германски гражданин Андреас Лубиц, поел сам контрола на еърбъса, след като капитанът излязъл от кабината.

По-късно той отказал да му отвори вратата и натиснал бутона, чрез който самолетът започнал фаталното снижаване.

Записите от черната кутия са показали, че вторият пилот не е казал нищо и е продължавал да диша нормално, докато епипажът и капитанът тропали по вратата на кабината, а през това време самолетът се снижавал.

Близки на Лубиц от Монтабаур, цитирани от Асошейтед прес, твърдят, че пилотът не е изглеждал депресиран или притеснен, когато го видели за последен път.

"Той беше щастлив и горд, че е част от екипа на Джърмънуингс”, твърди Петер Рюкер, негов близък. Описва помощник пилота като тих и скромен човек. Мечтаел от дете да бъде пилот.

Вторият пилот умишлено разбил самолета
Андреас Лубиц. Снимка: Twitter

Профилът на Андреас Лубиц във Facebook е вече изтрит.

Френският прокурор Брис Робен заяви на пресконференция, че умишлените действия на втория пилот променят характера на следствието от непредумишлено причиняване на смърт, но добави, че действията му не може да се смятат за терористични.

Робен съобщи, че от записите на черната кутия се разбира, че пътниците са започнали да пищят в последния момент преди удара и смъртта им е била мигновена, пише БТА.

Робен добави, че втората черна кутия още не е открита.

От своя страна германски прокурор потвърди, че само единият от двамата пилоти на самолета на Джърмануингс е бил в кабината по време на катастрофата над Френските Алпи, предаде Ройтерс.

"Единият от пилотите е бил в кабината, а другият не", каза Кристоф Кумпа от прокуратурата в Дюселдорф за Ройтерс по телефона, добавяйки, че информацията е от следователите във Франция. Прокурори от двете страни разследват причините за катастрофата.

Прокурорът на Марсилия каза, че не е известно вторият пилот да е издирван като терорист, съобщи Ройтерс.

От своя страна германският министър на вътрешните работи Томас де Мизиер съобщи в Берлин, че според наличната информация Лубиц не е имал връзки с тероризъм.

"От това, което е известно до момента, и след като проверихме информацията, която имаме в националната полиция и разузнаването, се вижда, че той няма терористично минало."

Де Мизиер добави, че е направена проверка на членовете на екипажа и на пътниците за евентуални връзки с тероризъм, но всички са били чисти, съобщи ДПА.

Самолетът А320, който се разби във Френските Алпи, на 17 март вечерта е бил ремонтиран на виенското летище "Швехат", предаде междувременно ТАСС, позовавайки се на австрийския вестник "Курир".

Повредено е било реле в управлението на самолета, което веднага е било подменено. Вестникът цитира представител на авиокомпания "Луфтханза". Последвалата проверка на самолета с включени двигатели е минала без забележки, казва той.

Самолетът А320 на Джърмънуингс се разби на 24 март в труднодостъпен район във Френските Алпи. Загинаха всичките 150 души, намирали се на борда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слушаите пресконференцията по СНН. Няколко пъти командира се е опитвал дасе свърже по интеркома и е чукал по вратата. Вторият пилот е дишал нормално до удара. Той е започнал снижаването чрез автоматиката. Самоубиец, но защо и с него 149 невинни хора??? Болен мозък на 28 години!?!?! Ужас!!! Какво става със света????
34
22
 
13
 
! Отговори
ДЕБОЛАНД преди 9 години
НЯМА КОГО ДА ИЗЛЪЖАТ ЩОТО ТРУПОВЕТЕ СА СЕ ПРЪСНАЛИ НАВСЯКЪДЕ КАТО ВЗРИВЕН САМОЛЕТ В НЕБЕТО А НЕ РАЗБИЛ СЕ!!!!!!!!!ГОЛЯМА ИЗЛАГАЦИЯ И НЯМА КАК ДА Я СКРИЯТ ИЗОБЩО КОЛКОТО И ДА СЕ МЪЧАТ С ЛЪЖИТЕ!!!!
33
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За жалост Атака се превърна в комунистическа организация. Самият факт, че за нея вече гласуват червени пенсионери показва що за партия е. Антибългарска просъвецка платена *** организация като БКП.
32
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 21Е да, друго си в Майка Рашката с хората потънали в радиоактивни отпадъци
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 31Като не ставало самолета дай доказателства вместо да лаеш.
30
15
 
8
 
! Отговори
Той преди 9 години
Историята го показва.... отдавна съм казал че има нещо сбъркано в гена на дойчетата.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да се учудя ако ИД поемат и за тоя самолет отговорност, а пилота да се окаже, че вместо да ходи да се бие, просто сваля самолети.
28
1
 
10
 
! Отговори
Гого преди 9 години
До питанеКъде е бил все пак пилота на инструктаж? ---------------------да пикае:)
27
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, тоя пилот който е искал да се върне в кабината само тропал ли е по вратата? Така ли един път не изпсува или да извика - ,,Петко, отвори бе, джанъм! Добре ли си, какво ти стана?''.
26
19
 
12
 
! Отговори
Съмнително преди 9 години
Е, най-лесно е да се каже "човешка грешка" щото иначе кой ще си купи Еърбъс. Бас държа че катастрофите с тези машини са доста повече, но трябва много ровене.За съжаление всички европейски компании си ги накупиха, Германия проиъвежда основните части, следва Франция. Света ще продънят, но грешката ще е на пилота, думкали му отвън, пзк той си дишал и не отварял. Само двама пилоти А бордови инженер, имам такива спомени, да не говорим че си има и стюард, който обикновено е и охрана.
25
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дамм... отварянето и затварянето на кокпита само от вътре е част от новите "анти-терористични" мерки след 9/11. Има само един начин да влезеш вътре от външната страна и то е с код което само екипажът знае. Но отново няма никаква полза ако човекът вътре в кокпита е блокирал и достъпа с този код с един бутон (както в случая щом пилотът е тръгнал да троши вратата). Демек, ако един от пилотите е изперкал *** и остане сам в кокпита той не може да бъде изваден от там дори с гранатомет.
24
0
 
8
 
! Отговори
питане преди 9 години
Къде е бил все пак пилота на инструктаж?
23
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаквани ,,изводи'', целящи да защитят интересите на компанията. Самолета значи е безупречен мили пасажери, не се страхувайте да се качите пак на него! Някакъв лош или мръднал човек е причината, но ние ще го изгоним и натупаме!
22
8
 
7
 
! Отговори
ДЕБОЛАНД преди 9 години
НИЕ ОЩЕ ВЧЕРА ЗНАЕХМЕ, ЧЕ Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ И, ЧЕ ФРЕНСКИЯ ИЗТРЕБИТЕЛ НА ХОРА ГО Е СВАЛИЛ!ФРАНЦИЯ СИ ПРИЗНА ПУБЛИЧНО ДНЕС, ЧЕ ТОВА Е СТАНАЛО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ПИЛОТА МОЖЕ ДА ДУМНЕ САМОЛЕТА КЪДЕТО СИ ИСКА ВЕРСИЯТА, ЧЕ СЕ Е ДУМНАЛ В ПЛАНИНАТА НЕМА ДА МИНЕ :D
21
4
 
27
 
! Отговори
до 20 преди 9 години
Ами нали ако имаше и най малка капка съмнение за съучастие на руснаците, западните медии щяха да полудеят от възбуда. Те съобщиха новината за свалянето му, още докато боингът падаше към земята.Защо украинците скриха диапечера, и пилота на СУ-25, който по думи на свидетел е признал това? Защо няма информация за стержени от ракета въздух-въздух Р-60 в корпуса на боинга. Защо доклада който излезе преди месец, бе отеглен тихомълком, след бурната реакция на ВВС и телевизия РТЛ, които откриха куп ред
20
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде пак се намесиха русуфилистицете от атака...
19
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бутон за фатално снижаване в самолетите няма.Смърта не може да бъде друга, освен мигновена при удар в земята с няколкостотин километра в час. Или си представяте, че може да измират поеденично или на групи през определени интервали от време ?Доста "журналистически" описания.А пък щом пилота е дишал нормално единственото възможно обяснение е зомбиране. Нормален човек ( в смисъл незомбиран) не си представям да не се вълнува при самоубийство.
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vinagi ima edin lud
17
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
16 - Айде, айде, на всички е ясно, че руските сепаратисти свалиха самолета!Един сепаратист не изпитва нито уважение към човешкия живот, нито има чувство за чест.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 14Там е ясно, че самолетът е бил свален. Демек е станало за микросекунда. От черните кутии полза никаква в случая.