Москва към страните с ПРО: Внимавайте!

Доставките на американско оръжие в Украйна са недопустими
27 мар 2015 14:00, Екип на Bulgaria On Air
586
Москва към страните с ПРО: Внимавайте!
Снимка: bgonair.bg

Москва каза какви ще са последствията, ако Киев получи оръжие от САЩ. Властите в руската столица предупреждават страните с елементи на американската противоракетна отбрана да внимават. В документ на руското външо министерство се посочва, че доставките на американско оръжие в Украйна са недопустими. От ведомството кометнират, че подобни действия от страна на САЩ директно ще поставят под заплаха и сигурността на Руската федерация.

"Ние сме принудени да отчитаме подобни войнствени планове и подстрекателски изявления", заявява говорител на руското външно министерство Александър Лукашевич. Той отбелязва, че разполагането на въоръжения и техника на САЩ в Източна Европа е нарушение на основополагащия акт "Русия-НАТО".

В документа се казва още, че Алиансът поема ангажимента да се въздържа от разполагане в Източна Европа на съществени военни сили на постоянна основа.

"Ако системата на САЩ за противоракетна отбрана носи реална заплаха, предупреждаваме, че можем да въздействаме на страните, които ще разположат елементи на ПРО на своите територии", каза Лукашевич.

Официалният представител на руското МВнР добави на 26 март 2015, че не е изключена среща на външните министри от Нормандската четворка, но че сега главното е работата на контактната група.

"Нормандският формат в никакъв случай не бива да сменя контактната група, която трябва да работи по тези задачи, които произтичат от комплекса мерки, приети в Минск на 12 февруари 2015. Ние естествено не се отказваме от диалог на каквото и да било равнище. Струва ми се, че последователността на събитията в нормандския формат абсолютно налага полагането на колективни усилия в рамките на контактната група. Трудно е да се прогнозира какво ще стане после. Не изключвам, че е възможно да се наложи участие на министри за решаване на някакви големи проблеми", каза Лукашевич на брифинг на 26 март, цитиран от РИА Новости.

Според него контактната група за Украйна не се е събирала от две седмици заради събитията в региона и тези решения, които са взели украинските власти "в изменение на Минските договорености".

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


586
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До extremistРусия има достъчно ЯДРЕН АРСЕНАЛ ДА РАЗРУШИ ЗЕМЯТА 2 ПЪТИ !!!!...........Това което за недоразвития ти мозък енещо велико, показва колко са глупави в тази държава.След първия път, за какъв име арсенала за втория път бе ***
278
1
 
4
 
! Отговори
До тъпира преди 9 години
До АнонименНаясно съм, че си изключително глупав. Тук съм чел всякакви небивалици, амати си най - глупавия.
277
13
 
8
 
! Отговори
trafoPOST преди 9 години
Ами, заплашват, защото Русия няма ПРО, няма ракетен щит, защото затова се иска специален спътник, който те на два пъти се опитаха да изстрелят миналата година и не успяха. Дори техните медии съобщиха, че без този спътник Русия няма ефективна ракетна отбрана. Но, кой ли им се връзва на путлеристите вече.
276
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 11кво прави нато до границите на Русия?--------- НАТО нищо не прави до границите на Русия, Русия е тази, която си премести базите на 500 км напред - в Крим.
275
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой нищо не казва срещу Турция, проблемът е в Ердуган.
274
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Черна гора иска да влезе в НАТО и ЕС !
273
1
 
10
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
до 11 - през 1958 год. моят учител по история , извън учебника каза " в Руско - турската освободителна война взимат участие финландци - 15 000 , румънци - 19 000 , българско опълчение 36 000 ....." вярвам на моят учител по история !
272
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам дали сте наясно, но ако Путин реши, може да се събудим утре и Борисов да обяви, че напускаме ЕС и НАТО и ставаме част от РФ. Така, че не се палете излишно, от нас нищо не зависи, ама абколютно нищо! Мушмуроци.
271
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТУРЦИЯ ВИНАГИ Е БИЛА ДОБЪР СЪСЕД , СЛЕД ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ!Нещо повече---ПРИ СЪЕДИНЕНИЕТО , НЕ Е РЕАГИРАЛА ИЗОБЩО--- ЗА РАЗЛИКА ОТ РУСИЯ ,КОЯТО Е БИЛА ПРОТИВ И КАРА СЪРБИЯ и КРАЛ МИЛАН-- ДА НИ НАПАДНЕ 1885г.ПРЕЗ ВСВ---ЦАР БОРИС ЛЪЖЕ ХИТЛЕР ,ЧЕ ПАЗИ ЮЖНИЯ ФЛАНГ ОТ ТУРЦИЯ...КОЕТО ИЗОБЩО НЕ Е ВЕРНО!ИДВАТ РУСНАЦИТЕ ----И НИ ВКАРВАТ НАСИЛА ВЪВ ВОЙЙНАТА!
270
0
 
6
 
! Отговори
Георги преди 9 години
И ако се замислим или поставим на мястото на американците. Дали бихме дали оръжие и техника на България ... мисля, че не.
269
4
 
12
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Не знам, дали българите са на ясно, колко голяма част от енергетиката в България и наработещи предприятия заводи, топлофикации се държи от Руски компании. И не знам дали Бойко ще успее да се справи с тях. И дали наистина знаят, защо са толкова бедни ..?
268
3
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
До МАНИЯК--351;Абе глкупак аз не ги мисля от мен си. Чети спомените на Хрушчов . Той ги пише , Чети и Маршал Чуйков бе неграмотен
267
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Саудитска Арабия налива милиарди в Турция за износ на ислямизъм в ЕС и това е причината за турския просперитет. Тая мандра няма да трае вечно, а турците вече са свиснали на висок стандарт и ще има трусове в близко бъдеще.
266
18
 
14
 
! Отговори
ОРЪЖИЯ ЗА УКРАЙНА преди 9 години
ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!ДОЛУ РУСКАТА АГРЕСИЯ НАД УКРАЙНА!ДАЙТЕ ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА ДА СЕ ЗАЩИТИ ОТ РУСКИЯ АГРЕСОР И УБИЕЦ!СМЪРТ НА АГРЕСОРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
265
2
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
До офицер--344;А можеш ли ме хвана за оиная работа
264
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Току-що по БНТ, Радан Кънев в някакъв контекст заговори за вражески действия!Ако в българският парламент знаят, че сме във война то би било редно да ни информира!Вражески действия!!!! Отнасяше се за Русия!!!до сега не го вярвах ама тия явно са ни вкарали във война!
263
7
 
6
 
! Отговори
Бай Мангал преди 9 години
Дайте ми 100-э. и ше изкормим като шаран некой руски пияница на морето ,бе...Стига сте се карали ,тука....нема кво да делиме.Тия *** ни пият само ,пиеньето, бе....
262
3
 
7
 
! Отговори
Той е преди 9 години
До Мишори Сталинград от немска страна се сражаваха 280 000, от които само 6 Армия бяха Немци Странно,по-скоро ще е обратното, иначе нямаше как да паднат в плен 600 000 армия на Паулус, поне такива са историческите факти! Не пиши щуротии, след като не си запознат,еврогейската пропаганда здраво промива мозъци!
261
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само НАТО може да спре руската агресия.
260
7
 
9
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Дано сега с външната подкрепа, лека полека изчистим руските фирмички. КТБ си заминава със военните заводи телекомуницията и с Русенските корабостроителници дето нарочно са оставени да тънат и фалират и т.н., Сега Така наречените високо ефективни топлофикациики и Малките Тецове за по 261лв ток без ДДС на MW :) и Стигнем до Адиос Амигос на ГАЗПРОМ с нейните бг ГАЗПРОМ ПЕТРОЛ БЪЛГАРИЯ, ОВЕРГАЗ, ГАЗПРОМ.