Москва към страните с ПРО: Внимавайте!

Доставките на американско оръжие в Украйна са недопустими
27 мар 2015 14:00, Екип на Bulgaria On Air
586
Москва към страните с ПРО: Внимавайте!
Снимка: bgonair.bg

Москва каза какви ще са последствията, ако Киев получи оръжие от САЩ. Властите в руската столица предупреждават страните с елементи на американската противоракетна отбрана да внимават. В документ на руското външо министерство се посочва, че доставките на американско оръжие в Украйна са недопустими. От ведомството кометнират, че подобни действия от страна на САЩ директно ще поставят под заплаха и сигурността на Руската федерация.

"Ние сме принудени да отчитаме подобни войнствени планове и подстрекателски изявления", заявява говорител на руското външно министерство Александър Лукашевич. Той отбелязва, че разполагането на въоръжения и техника на САЩ в Източна Европа е нарушение на основополагащия акт "Русия-НАТО".

В документа се казва още, че Алиансът поема ангажимента да се въздържа от разполагане в Източна Европа на съществени военни сили на постоянна основа.

"Ако системата на САЩ за противоракетна отбрана носи реална заплаха, предупреждаваме, че можем да въздействаме на страните, които ще разположат елементи на ПРО на своите територии", каза Лукашевич.

Официалният представител на руското МВнР добави на 26 март 2015, че не е изключена среща на външните министри от Нормандската четворка, но че сега главното е работата на контактната група.

"Нормандският формат в никакъв случай не бива да сменя контактната група, която трябва да работи по тези задачи, които произтичат от комплекса мерки, приети в Минск на 12 февруари 2015. Ние естествено не се отказваме от диалог на каквото и да било равнище. Струва ми се, че последователността на събитията в нормандския формат абсолютно налага полагането на колективни усилия в рамките на контактната група. Трудно е да се прогнозира какво ще стане после. Не изключвам, че е възможно да се наложи участие на министри за решаване на някакви големи проблеми", каза Лукашевич на брифинг на 26 март, цитиран от РИА Новости.

Според него контактната група за Украйна не се е събирала от две седмици заради събитията в региона и тези решения, които са взели украинските власти "в изменение на Минските договорености".

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


586
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
6
 
10
 
! Отговори
колио преди 9 години
Абе те руснаците са явно много слаби воини само се чудя щоли русия е една шестаОт земното кълбо и има 13 часови зони а европа 2.
298
0
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
До Атлас--398;Когато Граф Игнатиев оглавява Руската дипломация се разпорежда; Всички документи отнасящи се до Б--я да бъдат предавани лично на него.
297
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Досега само божеството от Северна Корея плашеше с ядрено оръжие. Сега се появи още един ***. Какво да се прави, братски народни демократични страни. На честните избори в някои райони ще ги изберат отново със 102 %.
296
10
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
До 42--396; Омръзна ми от ***. Всичко е и интерес но Нашите интереси съвпадаха с тия на АНГЛИЯ . Тя искаше Силна Б--я а Русия искаше малка и послушна Б--я.Англия ни даваше и МАКЕДОНИЯ но Русия ни я взе,Има писмо на Руския консул до Германския. Там пише ;Русия никога няма да даде Македония на Б--я,атя ще бъде дадена на един по--достоен народ -Сръбския, Русия даде Наши земи западно от р. ТИМОК. Тя даде Хиш и Пирот.Чети бе ***.
295
9
 
11
 
! Отговори
Атлас преди 9 години
Болшввиките са избили българският елит,заграбили са исторически документи, това дори и турците не са го правили по време на робството. Руснакът "освобождава" и заличава нации..........Така е и даже си мисля че и сегашния ни "ЕЛИТ" ИМА НУЖДА ОТ ЕДНО ТАКОВА СМАЧВАНЕ :),дано да наминат и насам и да режат "ЕЛИТА" като зелки.......
294
10
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
До Власт Имащий--390;Русия загуби ПСВ. !920 г Русия започна ВСВ Имаше намерение да превземе Полша и след това отслабената от ПСВ германия. Поляците я РАЗБИХА. Русия даде 64 000 жертви. И ВСВ щеше да загуби ако не бяха и помогнали САЩ. Те хранеха Руската армия през ВСВ..!948 г Русия блокира Западен Берлин но уви Сталин се дръпна на време.Сталин започна войната в КОРЕЯ ама ... По време на инвазията в АФГАНИСТАН дадоха 15 000 жертви а българските са 73.Чети Ген. ЛЕБЕД и Игор Бунич.
293
5
 
14
 
! Отговори
42 преди 9 години
ДО МИШОАБЕ, МИШО, АНГЛИЯ Е ПРИЗНАЛА СЪЕДИНЕНИЕТО, ЗАЩОТО Е ВИЖДАЛА ЧЕ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ СИ ОТИВА И НЕ Е ИМАЛО СМИСЪЛ ДА Я КРЕПИ, ЗАРАДИ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЦЕНТЪРА НА ПОЛУОСТРОВА. АМА ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА РУСКО- ТУРСКАТА ВОЙНА АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ СА ОКАЗВАЛИ ПОСТОЯННА ПОДКРЕПА НА ТУРСКАТА АРМИЯ И ДАЖЕ СА ДАВАЛИ ОРЪЖИЯ НА КРЕДИТ НО ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. А, УМНИКО? СТИГА ВАДИХТЕ ОТДЕЛНИ СЪБИТИЯ В ИСТОРИЯТА БЕЗ ДА Е ЯСЕН ОБЩИЯ КОНТЕКСТ.
292
6
 
19
 
! Отговори
ДО 388 преди 9 години
КОЙ ИМА МНОГО АКЪЛ, ЧЕРНИЯТ ГРОЗНИК ОБАМА ЛИ...
291
6
 
11
 
! Отговори
mehur преди 9 години
Ей ама неграмотни и прекалено много завладяни личности от американския терор. Как си мислите че Русия нямала щит и Путин ще си седи тихо и кротко. Запомнете - Пусия има щит още по времето на социализма. И другото - от какво ги беше страх американците след като нападнаха Афганистан. Помислете, спомнете си и после пишете глупости. И понеже мн. знаете - дайте пример за започната война от Руснаците и загубена от тях /за разлика от американците/.
290
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рашата е най големият враг на България ! Разграбили са всичко по време на войните, където минат трева не никне. Болшввиките са избили българският елит,заграбили са исторически документи, това дори и турците не са го правили по време на робството. Руснакът "освобождава" и заличава нации
289
4
 
9
 
! Отговори
Да ,бе...ха,ха,хаааа преди 9 години
..И В АФГАНИСТАН ЛИ Я СПЕЧЕЛИХА ВОЙНАТА ,.....ХА,ХА,ХААААААААА......И С ЯПОНИЯ ЛИ....??!!!!А , от Централна Европа ....що ги изритаха--"ЗА ЗДРАВЕ" ЛИ....А???
288
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русията ви сама си губи войните, на тъпият руснак враг не му трябва, той сам си е най големият враг
287
6
 
12
 
! Отговори
Власт Имащий преди 9 години
Няма Русия, има Военна федерация РФ. Който не е наясно, да си трае, защото от войни Русия никога не е губила. Русия няма изгубени войни. Няма. Запомнете. Няма *** загуби. Посткомунистическите републики имат загуби, но Русия нет.
286
13
 
12
 
! Отговори
не бой ся .. 382... преди 9 години
Русия винаги умирала и капитулирала ---- от собствената си простотия и тъпотия ....!/...като "великия СССР" и Великата Руска Империя.../ТОВА И Е ХУБАВОТО!!!!!!!
285
14
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,ха..дебилчооо преди 9 години
Русия има достатъчно ЯДРЕН АРСЕНАЛ ---АМА НЕМА ДОСТАТЪЧНО АКЪЛ....!!!!!В това е Проблема!!!!!!!!!!!!!!Не всички страни около Русия ---СА СЪС СВАЛЕНИ *** КАТО БЪЛГАРИЯ!РУСИЯ Е МЕЖДУ ----САЩ И ЗАПАДА ,ТУРЦИЯ, ЯПОНИЯ, НОРВЕГИЯ И ....АФГАНИСТАН!!Как мислиш ---дали от там ще ги замерят с прашки.....?????!!!!!!!!!
284
5
 
6
 
! Отговори
Христо преди 9 години
А бе къде е ***?? Липсват ми тъпите и коментарии!!!
283
9
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
До Анонимен--368;Англия призна първа СЪЕДИНЕНИЕТО и предупреди Турция; НИКАКВИ ВОЕНИ ДЕЙСТВИЯ ПРОТИВ Б--я.Русофилите написаха писмо ( МАХЗАР ) до СУЛТАНА и поискаха да ни ОБЯВИ война и да ОКУПИРА Източна Румелия.На това Великия ВЕЗИР каза; СРАМУВАМ СЕ ЗА ВАС БЪЛГАРИ.
282
4
 
8
 
! Отговори
tuti-fruti преди 9 години
И замириса на 3-та световна война,която ще свърши за по-малко от 24 часа.
281
4
 
11
 
! Отговори
ТАВАРИШ ПУТИНЬ преди 9 години
РУСИЯ ИМА ПРОГРАМА...ПРИ ПРЯКА ОПАСНОСТ ОТ ЗАВЛАДЯВАНЕ НА РОССИЯ ОТ ЕДИН ИЛИ НЯКОЛКО ВРАГОВЕ (В КОАЛИЦИЯ) ПРИМЕРНО - КИТАЙ,ЯПОНИЯ,ТУРЦИЯ,ИРАН,ГЕРМАНИЯ ,ПОЛША И САЩ.....РОССИЯ ИМА ОТГОВОР И НА ТОВА-----ЕДНОВРЕМЕННО ИЗСТРЕЛВАНЕ НА ВСИЧКИ АТОМНИ БОМИ, ЗАКАЧЕНИ ЗА РАКЕТИ, САМОЛЕТИ,ПОДВОДНИЦИ И ВЛАКОВЕ.... + ПО ВСЯКО ВРЕМЕ ИМА ЕДИН КОРАБ--НАТЪПКАН С ПЛУТОН И УРАН, КОИТО ЩЕ БЪДЕ ВЗРИВЕН...Т ОВА Е ИДЕЯ НА АХРУШЧОВ ОТ КРАЯ НА 58-А.ТАКА ЧЕ, РОССИЯ ЩЕ УМРЕ---НО ЗАЕДНО С НЕЯ. ЩЕ УМРЕ И ЦЕЛИЯТ ДРУГ СВЯТ !
280
9
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
До истина--360; Турция премахна робството 1550 г а руснаците нямаха паспорти до 1960 г.