Полският президент: Войниците на Украйна се бият за Европа

Бронислав Коморовски разкритикува "руската агресия"
Обновена: 10 апр 2015 07:33 | 9 апр 2015 21:55, Красимир Ангелов
808
Полският президент: Войниците на Украйна се бият за Европа
Снимка: Reuters

Украинските войници, които се борят срещу "руската агресия" в отцепническата източна част на Украйна, опазват по този начин сигурността на Европа, обяви в Киев полският президент Бронислав Коморовски, който изнесе реч пред украинския парламент, предаде Франс прес.

"Днес, когато синовете на Украйна умират, защитавайки независимостта на страната си, пазят също и Европа. Бранят я от връщането на империалистическия манталитет, от решенията, които застрашават цяла Европа", каза Коморовски, чиято страна е най-големият защитник на Украйна сред членките на Европейския съюз.

Полският президент разкритикува "руската агресия", чиято цел е "да попречи на Украйна да се развие по демократичен път".

"Само слепите не виждат в Украйна войниците, танковете и системите за противовъздушна отбрана на агресора", допълни той.

"Западният свят трябва да разбере, че ще бъде в безопасност само ако Украйна е в безопасност", каза Коморовски и прикани ЕС да остави отворени вратите си за тази бивша съветска република.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


808
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
3
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До Венелин-------------------България е освободена от Руската империя а не от Русия.Това означава Русия,Украина,Полша,Финландия и други.Загинали са много поляци за свободата ни.Чиста лъжа е че поляци са били доброволци в турска армия.Това може да го измисли само глава зомбирана от употреба на перхидрол.Католици-в мюсулманска армия !!!-чист перхидрол.
144
3
 
1
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До _|_Точно това е , което ужасно ме дразни - Русия изобщо не е бедна на суровини , обаче икономически е изостанала на светлинни години от Европа и САЩ !!! Изостанала е , защото една мафия я управлява вече близо 100 години и задушава нормалното капиталистическо развитие на страната !!! Разберете, аз ще съм щастлив , ако Русия е икономически развита като Финландия например !!! Да си против *** не значи да си против Русия !!! Съвет - не правете насила "Василев" путлерофоб :)))
143
2
 
8
 
! Отговори
Светли преди 9 години
От времето на Хитлер украйнците се бият за Европа. В името на Европа изклаха за един ден 20000 поляци. Тотално зомбираният полски политически елит забравя това...
142
5
 
1
 
! Отговори
забележително е че преди 9 години
За руснаците фашисти са всички които не приемат руската окупация! Така за тях фашисти са Финландия през 1939 ,Латвия ,Литва и Естония през 1940,Полша през 1942, ГДР през 1952 Унгария през 1956 ,Чехия през 1968 , ,Авганистан през 1979 , Полша през 1980..Армения , Грузия и тн..... И накрая естествено Украйна през 2014 година.
141
3
 
7
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
Божо, Русия изобщо не е бедна! Да, имат своите проблеми, както всяка голяма страна.. Освен нефт имат и газ, и въглища и всякакви други полезни изкопаеми. Те ще се оправят. А, ние ще затъваме все повече в собствените си ***..
140
2
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
Браво Василевако не друго, поне ги караш да четат и да мислят!
139
1
 
5
 
! Отговори
макето преди 9 години
за съжаление примирието от Минск приключи
138
4
 
10
 
! Отговори
без коментар преди 9 години
Полският президент: Войниците на фашистка Украйна се бият за фашистка Европа
137
10
 
1
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Русия на Елцин беше хаотична и олигархична бедна посткомунистическа държава !!! Русия на *** е бедна диктаторска олигархична посткомунистическа държава !!! *** използва високите цени на горивата на международните пазари , за да даде милостиня на държавните служители - милиция, армия и всякакви знайни и незнайни чиновници !!! Русия е типична бензиностанция - ако има високи цени на горивата , има печалба , ако цените са ниски , почваме да наливаме вода в нафтата !!!
136
3
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Поляците са най-долното племе в Европа и в цялото северно полукълбо. Докато руснаците са се били за свободата на България срещу турците поляците са отивали да се бият като доброволци на турска страна! По-долно е само изказването на плюжидента за Трети март, който спомена поляците сред допринеслите за свободата на България. Догодина очаквам да спомене в този списък на освободителите и НАТО, но това е друга тема. Жалко, че Хитлер не си е довършил работата!
135
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 9 години
бат Путин ще се намеси скоро и ще освободи и Киев и Варшава.
134
2
 
12
 
! Отговори
Wirbelwind преди 9 години
Защо мен не ме е страх от Червената армия-всички българи са наясно ,че те са приятелски народ. Поляците да се оправят ,те са пинчерите на САЩ. Нашта политика не трябва да е полската или др.
133
1
 
15
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Ако до тия две същества застанат и още две от България, какъв живот ще настане само, ех какъв живот!
132
4
 
8
 
! Отговори
Петров преди 9 години
А украинците не обвиниха ли Збигнев Бжежински в предателство? Бил станал ***.
131
3
 
14
 
! Отговори
куликов преди 9 години
много интересно гия "велики" пълководци защо не нападат крим не им се влиза в графата героиски загинали
130
2
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 9 години
Божо, ти с какво се занимаваш извън форума?
129
3
 
2
 
! Отговори
до Василев преди 9 години
Е, все пак Божо е от умерените *** с определено ниво на изява.
128
5
 
19
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
Божо, тия сравнвния са безпредметни, защото са повърхностни и не се отчитат фактите от миналото.. просто извън всякакъв контекст. Русия беше приятелска и демократична при пияницата Елцин, а сега когато започна да се изправя на крака стана демон.. Не отчиташ изобщо, че има сили като САЩ, които се врат навсякъде, подменят правителства и всичко в името на материална изгода.. Я, кажи колко добре живеем ние българите сега:) Не ги разбираш тия неща, нали? Важното е да изкажеш нещо против Рашата:)
127
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Войниците на Украйна се бият срещу собствения си народ за кефа на американските корпорации. Вече си изкупиха предприятията, бяха си разпределили и тлъстите дробчета. Май и една блицкриг война в стил Хитлер са мислели да направят, но пусти Крим, този дребосък Путин, тези пияници руски, провалиха перфектния замисъл.
126
20
 
4
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Всички поляци мечтаят да емигрират в Русия :)))) Не ви ли е срам да дращете глупости !!! Финландия е била най-бедната колония на Руската империя , а сега ??? Даже нашата бедна България е по-добро място за живеене от путлеровата диктатура !!! Яд ме е за обикновените руснаци, защото тази страна заслужава да е една от най-богатите държави, където хората да живеят спокойно и да е пример за икономическо и социално развитие !!! Действителността е - БЕНЗИНОСТАНЦИЯ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И ЛУД БЕНЗИНДЖИЯ !!!