Балтимор кънти: Няма правосъдие - няма мир!

6 полицаи вече бяха обвинени за смъртта на афроамериканец
3 май 2015 08:11,
43
Балтимор кънти: Няма правосъдие - няма мир!
Снимка: БТА

Няколко хиляди души се събраха в Балтимор, щата Мериленд, за "митинг на победата", както го нарекоха организаторите, ден след като шестима полицаи бяха обвинени за смъртта на младия афроамериканец Фреди Грей в полицейския арест.

Още по темата

"Няма правосъдие - няма мир!", скандираха участниците в шествието, завършило пред кметството, което събра между две и три хиляди души, повечето млади чернокожи - далеч по-малко от 10-те хиляди, обещани от организаторите.

Акцията протече мирно и дори в празнична атмосфера, понякога в съпровод на музика и танци.

Въпреки това снощи властите продължиха действието на полицейския час (от 2,00 ч. вечерта до 05,00 ч. сутринта) за пета поредна нощ.

Шестимата полицаи, които след драмата бяха отстранени от работа със запазване на заплатата, бяха задържани в петък вечер и след това освободени срещу гаранция - от 250 000 до 300 000 долара. Те ще се явят пред съдия на 27 май.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Черен Майдан , слава на бога , има възмездие..
10
18
 
19
 
! Отговори
и там като тук преди 8 години
Пробутват на хората същите номера,черните да правят каквото си искат,а белите да се свиват уплашено!А те да си властват както им кефне!Но Америка не е България!Там закона е над всякакви шефове и политики!
9
5
 
48
 
! Отговори
радио Ереван преди 8 години
Фашингонският диктаторски режим може да се държи на власт само като избива хора по целия свят, включително и в Америка.
8
2
 
62
 
! Отговори
станкофф преди 8 години
Както америка помагаше на киевския майдан с пирожки сега русия да прати лавров да раздава бургери на мирните протести в балтимор ДЕМОКРАЦИЯЯЯЯ
7
3
 
50
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До от Сидни Ав$$$тралияАмерика няма да загине за един ден!Въпреки,че по принцип и това е възможно!А края на САЩ не е задължително Апокалипсис!Достатъчно е да се превърнат в нормална държава-просто една от страните в света,която се конкурира на равна нога с другите,без да ги тероризира!Ако САЩ приемат този вариант,вероятността да оцелеят е близо 100%.Но продължат ли с мераците за безкрайно световно господство-края е сигурен!
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коунти (county) от count (граф).
5
4
 
31
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Безкрайна алчност комбинирана с идиотска социална и демографска политика!Даването на помощи на хора,които освен да се самовъзпроизвеждат,нищо друго не правят води до там!Толкова ли е сложно да се обвържат плащанията със социалната реализация?Не работиш-нямаш право на деца!Сега медицината е напреднала достатъчно,за да осигури временна стерилност без последствия.Измамата "самотна майка" трябва да бъде пресечена!Всяко дете си има баща и той трябва да носи отговорност,вкл,материална!
4
6
 
45
 
! Отговори
123 преди 8 години
Майдана вече е в САЩ.
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Със запазване на заплатата" ?!Нищо няма да им се случи на полицаите, ще чакат да позатихнат нещата.
2
4
 
43
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Мултиетническият модел на световния елит рухна в ... Америка !Каква ирония само !!!Точно там, където те го считаха за непоклатим. Точно при тези, които го налагат на целия останал свят ...Въпросът е мултиетническия модел в българия докога ще оцелее ?Тик-так, тик-так ... Въпрос на време е да избухне етническата бомба, която заложиха у нас.Не вярвате ?По данни на Учителския профсъюз за 46% от учениците българския език НЕ е майчин език ... Сиреч над 50% от децата в БЪЛГАРИЯ са НЕбългари !
1
4
 
50
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
В Америка само черните са с непромити мозъци. само те протестират. Само те си търсят правата.Всъщност статистиката показва, че полицията в САЩ убива за година повече цивилни и невъоръжени хора, отколкото английската полиция за последните 60 години общо.Полицията убива не само чернокожи, но само чернокожите скачат и търсят правата си.Къде са белите хора ? Къде са американците ?! Явно Системата до такава степен им е промила мозъците, че ги е превърнала в аморфна маса, която само мълчи.