Москва отказа паметна плоча за Немцов

Трябвало да минат поне 2 години след смъртта на политика
11 май 2015 22:47,
115
Москва отказа паметна плоча за Немцов
Снимка: архив Reuters

Властите в Москва отговориха с отказ на предложението на депутата на Държавната дума Дмитрий Гудков да се увековечи паметта на убития на 27 февруари опозиционен лидер Борис Немцов, алармира BBC Russian, цитирана от „Нова телевизия”.

Още по темата
“Няма никакъв политически подтекст в решението на Общината…”, изтъкна вицекметът на руската столица по социална политика Леонид Печатников. По думите му „то е взето изключително от гледната точка на изискванията на московското законодателство”.

Мемориалните плочи по местожителство се инсталират не по-рано от 10 години след смъртта на лицето, гласи отговорът на муниципалитета. Същевременно по месторабота – не по-рано от 2 години след смъртта, ако не последват други нареждания от страна на кмета на столицата или президента на Руската федерация.

Независимият депутат, близък до опозицията, предлагаше още поне 2 различни варианта за увековечаването на паметта на Немцов. Един от тях е да се преминенува Големият москворецки мост срещу Кремъл, където бе убит политикът, другият – да се кръсти улица на името на опозиционния лидер.
 
„В случая с Борис Немцов временните ограничения биха могли и да бъдат пренебрегнати, тъй като трябва да си даваме сметка, че това беше формажор, който излиза извън рамките на закона”, категоричен е Дмитрий Гудков. По думите на младия политик властите на Москва биха могли да инициират и промени в градското законодателство, за да се позволи да се увековечи паметта на политика без протаквания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
19
 
! Отговори
зловещо преди 8 години
На вниманието на защитаващите Немцов!А защо не издигнете насред София паметници на нашенските мутраци бе!Или още нямате заповед от краварското посолство да инсталирате паметни плочи на изтрепаните мутри до паметника на американските летци, избили с бомби 4 200 българи и съборили над 1 200 сгради?Що за недоразумения на природата сте вие бе?
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все едно да направим паметна плоча на братя Галеви...
7
9
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
"Имаше ли Сталинград докато Сталин беше жив????"Имаше.После нямаше. Немците го събориха целия.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Верче, ти ли констатира, че Дмитрий Гудков е млад политик или тази тъпня е преписана от някой сляп автор? Дмитрий Гудков е толкова млад, че като ходи по улицата и от крачолите му се сипе пясък. Пък и прекомерното тегло не го подмладява. А какъв апетит, а? Мост, улица. Как не е поискал направо Кремъл да преименуват Немцов?
5
21
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Путин се страхува от героите... - дори мъртви...
4
2
 
21
 
! Отговори
зловещо преди 8 години
Абе писарушки, абе случайно да има някой между вас да е прочел биография та на НЕМЦОВ?Случайно да ви е известно какви договорчета за добив на суровини от чужди компании подписваше това продажно недоразумение във вреда на Русия!Не знаете, но възхваляващите го хулят руснаците!Еми грубо сравнено това човече разпродаде страната си като Иван Костов и онова комарджийчето Симеончо от Мадрид накуп!Е сега ако не сте *** отново го възхвалявайте!!!!!
3
3
 
19
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Полудехте уи? Паметна плоча на разбойник?!
2
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те му изринаха цветята от лобното място катилите пияни,а чакай за паметна плоча.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На самият Дмитрий Гудков дните в Думата са преброени. След 2 години няма да има нему подобни да внасят гнили предложения.