Даниел Митов: Лавров е крайно безотговорен

България ще е гарант за свободна и независима Македония
Обновена: 20 май 2015 22:25 | 20 май 2015 21:17,
807
Даниел Митов: Лавров е крайно безотговорен
Снимка: архив, Булфото

Външният министър Даниел Митов определи като крайно безотговорно днешното изказване на руския министър на външните работи Сергей Лавров пред Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация и особено направените от него внушения за евентуална подялба на Република Македония между Албания и България.

Това се посочва в изявление на министъра на външните работи Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

"Твърде пресни са нашите спомени за премеждията, които преживя Република Македония по пътя на установяването и укрепването на нейната независимост и суверенитет. През цялото това време именно България бе страната, която даде най-голямата подкрепа за независимостта на Република Македония и стана гарант за нейната териториална цялост”, коментира Митов, като припомня, че че България бе страната, която първа призна Република Македония и това решение бе ключово за стабилността в Югоизточна Европа.

"Опитите да се поставя под съмнение европейският ред в региона и териториалната цялост на Република Македония са недопустими. Стабилността на всички страни от Югоизточна Европа е от първостепенно значение за нас и опитите на външни за региона страни за нейното подкопаване чрез подобни внушения трябва да бъдат прекратени", се посочва още в изявлението на министър Митов.

Министърът гарантира още, че България ще продължи да бъде гарант за независимостта и териториалната цялост на Република Македония и в това не може да има никакво съмнение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


807
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може и да са *** Македонците но това со малко кютек се оправя и ще са по българи и от нас! така е било от 1941 до 1944г после взели да се сърбеят като дошли Титовите главорези
366
12
 
28
 
! Отговори
ВМОРО преди 8 години
Лавров ад си набие в главата, че както и да кръщава патока, той се през България ке требе да мине
365
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
боб ли да хвърлям за македония??? държава, съставена от албанци, роми, турци, власи, гърци и мнозинство българи, които обаче мразят всичко българско и слушат сръбски фолк? кой нормален човек иска да остане в такава държава?
364
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
скъпи сънародници. ние сме в ес и нато и като такива, трябва да се държим подобаващо, а не като пу..тки. това не означава, че трябва да сме против русия, но не бива да забравяме, че сме най-вече европейци. никакви 'фили' и 'фоби', напротив - трябва да имаме собствено мнение и да стоим зад него. изказването на лавров наистина е преценено, умишлено и цели да всее поредния раздор сред братя, макар човекът да си защитава руските интереси на балканите. де жа вю, но ние така и няма да се научим!
363
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а оня руски агент Станишко, що говореше на английски на митинга в Скопие ?
362
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То според Лавров сигурно Македония требва да се върне на Сърбия
361
3
 
23
 
! Отговори
ss преди 8 години
Уважаеми сънародници не обръщайте внимание на този ром. Все пак не забравяйте че той лъже като всеки представител на този етнос
360
8
 
28
 
! Отговори
морски преди 8 години
Господа фашисти,американски войници които са в България вече бият български деца и изнасилват български момичета.Да знаете че вие близачи на американски зад$ници сте ги поканили!
359
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не знам кой от коментиращите е ходил в македония самостоятелно, извън организираните автобуси до охрид и струмица на пазар, но на балканите няма друго племе, което така да мрази българите. бил съм в гърция, турция, сърбия, румъния, босна, хърватия и всички се радват; единствено сърбите претендират, че сме 'източни сърби'. самите албанци в македония са агресивни докато разберат, че съм българин и след това започват да се държат приятелски. македонците обаче (90%) са ***.
358
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе Лавров Украйна на Русия Македония на България Въпроса е че така е справеливо а не какви са интересите на на Вашингтон или Москва!Че аман от интереси на великите сили то не беше балканска междусъюзническа първа световна втора световна студена войни а ние българите вечно на губешата страна един път и България да спечели! Лавров не се сърди на България а на вашия Горбачов дето ни хариза на американците !
357
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари комунисти, ... когато чеченци в зелени униформи започнат да стрелят по улиците ви, знайте че вие сте ги поканили !Тогава никакви минуси няма да ви помогнат ... само ще се подмокряте като малки дечица !
356
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само като прочетеш коментарите и статиите за Македония по руските сайтове и разбиаш че Путинова Русия е най-големия враг на България, интересно е как по техните сайтове се споделя мнението че Македония всъщност е Сърбия,а малка южна част от нея е гръцка
355
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 520Ясно разбрахме опорните ти точки. Спри да повтаряш като папагал,въпреки че си такъв.
354
1
 
20
 
! Отговори
протестирам! преди 8 години
Аз, Патокът Македоналдс, правнук на Царот Самуил ***, правнук на Саше Великот Мънкедонски, създател на Белата раса преди 70.000 години, дал писменост на сръбска пишеща машина на неуките руснаци, умен като Итре Петревски и богат като Настрадин Енвер Ходжа (сите чисти македонци), ви кажувам дека ние не се делиме, ние се обединуваме со сите наши колони на Балканот и во Европа, на която дадохме световната цивилизация!
353
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нали щяха да спрат троленето.Или това се отнасяше само за партиите а не за троловете на Америка за България. Яко са се развихрили. Парици трябват.
352
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари комунисти, ... разберете че днешната власт в Кремъл е враг на България.Навсякъде по официалните руски канали се сипе само едно - България да бъде върната в съветската орбита !
351
3
 
21
 
! Отговори
морски преди 8 години
Национални предатели у нас са герберите и реформаторите,продали България на американците и превърнали ни в тяхна колония,съсипали икономиката и селското стопанство,спрели стратегически икономически проекти за България.На дъното сме на Европа и това е решението на ЕС за България.
350
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Историята помниСамо участието на България във войната я спасява от разпарчадосване и достигане на размерите на Княжество България и от Берлинският конгрес. Но прибързаното и без условното признаване на измислената държава Македония от днешните демократи е абсолютно същото което са направили комунистите тогава.
349
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Историята помни Да наистина СССР подкрепя създаването на Македония и че тогавашно та правителство подкрепя този измислено държава е историческа грешка. Въпреки че в тактически план се е мислело че така ще се премахне поводът за между балканските войни. Но след Втората световна война си е направо фантастика да се мисли че Македония е щяла да бъде присъединена към България , в момент когато Чърчел е искал името България да бъде изтрита от лицето на Европа. Само затова че сме взели участие във
348
2
 
22
 
! Отговори
Балкан преди 8 години
Чужди агенти и всякакви други мекерета, време е да запомните едно: България е Мизия(вкл.Северна Добруджа и Западните покрайнини до Ниш), Тракия(вкл. югозапападна и югоизточна-в сег.Гърция и Турция) и Македония!!!! Всички ние - македонци, шопи, тракийци, добруджанци, капанци, гагаузи, помаци, турлаци, влахи и др., сме само едно и нищо друго - БЪЛГАРИ!!!! Наследници на хилядолетна цивилизация, преминала през всякакви изпитания и въпреки всичко - оцеляла! Дерзайте! Ние ще пребъдем!