Даниел Митов: Лавров е крайно безотговорен

България ще е гарант за свободна и независима Македония
Обновена: 20 май 2015 22:25 | 20 май 2015 21:17,
807
Даниел Митов: Лавров е крайно безотговорен
Снимка: архив, Булфото

Външният министър Даниел Митов определи като крайно безотговорно днешното изказване на руския министър на външните работи Сергей Лавров пред Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация и особено направените от него внушения за евентуална подялба на Република Македония между Албания и България.

Това се посочва в изявление на министъра на външните работи Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

"Твърде пресни са нашите спомени за премеждията, които преживя Република Македония по пътя на установяването и укрепването на нейната независимост и суверенитет. През цялото това време именно България бе страната, която даде най-голямата подкрепа за независимостта на Република Македония и стана гарант за нейната териториална цялост”, коментира Митов, като припомня, че че България бе страната, която първа призна Република Македония и това решение бе ключово за стабилността в Югоизточна Европа.

"Опитите да се поставя под съмнение европейският ред в региона и териториалната цялост на Република Македония са недопустими. Стабилността на всички страни от Югоизточна Европа е от първостепенно значение за нас и опитите на външни за региона страни за нейното подкопаване чрез подобни внушения трябва да бъдат прекратени", се посочва още в изявлението на министър Митов.

Министърът гарантира още, че България ще продължи да бъде гарант за независимостта и териториалната цялост на Република Македония и в това не може да има никакво съмнение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


807
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престанете с това чуждопоклонничество, с това делене на фоби , на фили , преди всичко сме българи. Истината е , че сме загубили много от нашите т. нар. приятели. И САЩ и Русия нямат интерес от силна българска държава. Единен, силен и горд народ трудно се управлява. Трябва да отстояваме преди всичко националните си интереси. Македония е била част от България, македонците са българи, всичко друго са чужди манипулации, които са ни разделяли и в минало, и в настояще.
346
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
днешната държава мънкедония, която оня гном желев призна, не се намира в географската област македония. само източната й част е част от района македония, западната НЕ Е македония и е открадната от сърбите, в нея винаги са живели албанци. така че, като се говори за цялост на 'македония', се замислете кое е македония.също както трансилвания никога не е била румънска, защото такава държава се създаде изкуствено преди 150 години. за косово да не говорим,300 години повече българско, отколкото сръбско
345
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кремълските разбойници дадоха цела северна Добруджа на румънците, половината шоплък на сърбите, вардарско и него и с целата си наглост искат да ги наричаме "братушки" НАГЛЕЦИ !
344
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Незабавно екстадиране на руския посланик с целото посолство !
343
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да бе, тук преди няколко дни се ляха кървави сълзи за майката на един наш политик, понастоящем председател на европейските социалисти. та тази женица убава е известна единствено с това, че беше изгонена от БАН заради антибългарска дейност и 'научните' си доказателства как съществувал 'македонски език'. а нейният синковец се изпльоска в центъра на скопие и говори на английски, нищо че баща му е от струмица. ей такива *** и *** върлуват и из нашите форуми..
342
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дани Я провери какво казваше господин Митов само преди една седмица ? И интересно кой започна вълненията в Македония ? За случай преде5 години и при положение че виновникът е в затвора? Въпреки че според мен Груевски си е пълно перко.
341
1
 
24
 
! Отговори
морски преди 8 години
САЩ упорито се опитват да прокарат своите агресорски интереси в България чрез марионетки като гейче$то Митов и останалата *** от ГЕРБ,но народа ни помни своето минало,помни и кой ни е освободил от турско робство,остава само да изметем крадливите гербери от властта завинаги!
340
7
 
21
 
! Отговори
до 489 преди 8 години
Македонците са си македонци те не са нито българи и нито сърби имат си тяхна история която трябва да се уважава.Може да е близо диалекта но това не ги прави българи и затова винаги имате апетит към тях,но те също смятат Петрич,Перник,Сандански и Кюстендил че им принадлежи тая област към тях,от едно време се водеше асимилиране в този регион
339
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До комунягаСъщото което демократите за без условното признаване да държавата Македония и Косово.
338
1
 
25
 
! Отговори
морски преди 8 години
Барак Обама,носител на Нобелова награда за мир,се опитва по всякакъв начин да разпали трета световна война!!!!!Позор за нобелист!
337
4
 
22
 
! Отговори
комуняга преди 8 години
Какво ще кажат нашите сънародници с русофилски възгледи и леви убеждения по въпроса за Македония? Тя е създадена от техните братушки, които са откъснали жива плът от земята и народа ни. Те сигурно са съгласни с този антинационален акт??? С което автоматично доказват, че са на първо място леви и рософили, а на второ- българи, ако изобщо им е останало българско самосъзнание, за сметка на любовта им към Русия. Македонска нация има само в болните глави и мозъците им.
336
3
 
24
 
! Отговори
морски преди 8 години
ОСТАВКА за некадърния кабинет на Бойко Борисов и цялата крадлива *** около него.ОСТАВКА за корумпираната кметица Фандъкова,окрала 60 млн.лева от еврофондовете по програма транспорт.
335
1
 
26
 
! Отговори
Ивановски преди 8 години
До кадирМакедония е част от България, апетит има Сърбия. Личи си, че не си българин, иначе щеше да го знаеш. Слушай записите на наш Грую ще разбереш, че са българи не сърби. А антични македонци ги направи Сталин чрез коминтерна и език с указ им внедри. Смешно нали? Само дето е унизително, за нас Българите.
334
2
 
24
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Поредният БУда, който се е помислил за велик
333
13
 
25
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Министър Митов е 100% прав. То затова Р.Ф. е във война със света, интриги без край.
332
1
 
22
 
! Отговори
кадир преди 8 години
От чиста гледна точка за да се запази като държава Македония трябва да направи и албанския официален език или ще се отцепи.Във Република Македония от 2 милиона население живеят 500- 600 хиляди албанци останали във границите на Югославия и естествено че няма да са доволни да ги командват някакви си 1-1,2 милион македонци за сметка на албанците който са около 6 милиона
331
1
 
22
 
! Отговори
Българофил преди 8 години
И това разделение на сред българите на "русофили" и "русофоби", на "комунисти" и "антикомунисти", на "леви" и "десни" и прочие, е пак в интерес на великите сили: Русия и САЩ. Когато сме разединени като общество, ние няма как да постигнем националните си идеали и цели. С това постоянно джафкане по-между си разбиваме и обезценяваме всичко "национално". Повечето коментиращи са ***, платени от посолствата...същите тези, които разбиха нашите традиции и обичаи и продължават да ни мачкат.
330
5
 
19
 
! Отговори
за 476 преди 8 години
Па токму тоа го кажав. Сега Македонците и Бугарите е се навредуваат. Ти вее пона. Инаку сум со високо образование и не е селски диалект. Лавров а погоди целта.
329
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До соседкакъв е тоя селски диалект бре, ти на училище не си ли ходил ?
328
5
 
23
 
! Отговори
Българофил преди 8 години
Българи,запомнете един път завинаги уроците на нашата изстрадала история. Руснаците винаги ще защитават просръбските интереси на Балканите, както и на Гърция.Те винаги са били коалиция в исторически план срещу България.Македония е създадена в Москва..и в момента те продължават да ги поддържат.Далече съм от мисълта, че и САЩ са наши съюзници,точно обратното: използват ни за оръдие на техните цели И точно това е трагедията на родината ни. Нямаме стратегически постоянен съюзник от "големите".