Даниел Митов: Лавров е крайно безотговорен

България ще е гарант за свободна и независима Македония
Обновена: 20 май 2015 22:25 | 20 май 2015 21:17,
807
Даниел Митов: Лавров е крайно безотговорен
Снимка: архив, Булфото

Външният министър Даниел Митов определи като крайно безотговорно днешното изказване на руския министър на външните работи Сергей Лавров пред Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация и особено направените от него внушения за евентуална подялба на Република Македония между Албания и България.

Това се посочва в изявление на министъра на външните работи Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

"Твърде пресни са нашите спомени за премеждията, които преживя Република Македония по пътя на установяването и укрепването на нейната независимост и суверенитет. През цялото това време именно България бе страната, която даде най-голямата подкрепа за независимостта на Република Македония и стана гарант за нейната териториална цялост”, коментира Митов, като припомня, че че България бе страната, която първа призна Република Македония и това решение бе ключово за стабилността в Югоизточна Европа.

"Опитите да се поставя под съмнение европейският ред в региона и териториалната цялост на Република Македония са недопустими. Стабилността на всички страни от Югоизточна Европа е от първостепенно значение за нас и опитите на външни за региона страни за нейното подкопаване чрез подобни внушения трябва да бъдат прекратени", се посочва още в изявлението на министър Митов.

Министърът гарантира още, че България ще продължи да бъде гарант за независимостта и териториалната цялост на Република Македония и в това не може да има никакво съмнение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


807
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
5
 
24
 
! Отговори
сосед преди 8 години
Изавата на Лавров е наменета до Борисов. Во овие моменти Македониа е под американски притисок да се откаже од т.н. Турски тек. Бугариа е под притисок на Русиа за откажуваето на ужниот тек. Заради изавата на Лавров, Македонците и Бугарите е се караат и навредуваат, а Турците и Албанците е настоуваат да ги нема Македониа и БУгариа. Тие варварски племиа тоа би сакале да го видат, а Русиа и Америка би биле срени. Братски поздрав од Скопе
326
7
 
27
 
! Отговори
кадир преди 8 години
Вие вините външния министър на Русия Сергей Лавров,но човека ви го каза чисто и просто,защото България винаги е проявявала апетит към Македония историята го показва достатъчно ясно.След отпадъка на Османската империя най-вече гърците,сърбите и българите имаха претенции към Македония,а на края сърбите останаха печеливши.Ако България през Балканската война беше превзела Македония сега нямаше и помен да остане от този народ,и сега все още има претенции какво се прави Митов на интересен
325
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страх го да не вземат, вардарците да осъзнаят че не са македонци, а българи :) после току виж и казанските татари и чувашите се сетят че не са татари и чуавши, ами Волжки Българи.Въобще кремълците са долно племе
324
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
???Разбирам, батериите ви свършиха!Така е, когато управлява злобата и ниското вътрешно самочувствие :)Лек и приятен ден, госпожици, госпожи и господа!
323
4
 
25
 
! Отговори
L. преди 8 години
Публикувайте думите на Лавров и после говорете - важи и за външното ни министърче!!Лавров казва "Много е жалко и опасно, че се задейства албанския фактор... даже вече са тръгнали приказки за раделяне на Македония между Албания и България." Всичко това в контекста, че събитията там са дирижирани отвън.
322
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 15 януари 1992 г. пре.....датлят ж.Желев и неговият слуга Тафрофффф първи признаха независимостта на Македония под диктата н Вашингтон, а не на Москва!!!!!!
321
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахаха! Митов, къде се нареждаш ТИ между играчите??? И между другото само, научи ли български вече? Мерси!
320
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лавров да си гледа работта, достатъчно каши са забъркали московците на Балканите, така че в скоро време ще му се наложи да се сбугува и с последния си антибългарски проект
319
5
 
28
 
! Отговори
Обич народна преди 8 години
Путин го обичат и уважават. Подчертавам - САМО И ЕДИНСТВЕНО В НЕГОВАТА ДЪРЖАВА. Извън Русия , хората мразят Путин и Лавров и тяхната агресивна и подла политика. И няма причини да се уважават хора , които действат срещу България , подкупвайки разни продажни политици.
318
0
 
19
 
! Отговори
ББ преди 8 години
До АнонименБОЖЕ БОЖЕ КАКВО ИМА ТУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ
317
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Македония е проект на Кремъл и Белград, за да се отслаби България и да се намали влиянието на албанците в бивша Югославия. Македония НЕМА, македонци НЕМА, македоснки език НЕМА, има варадрски българи и тетовски албанци ТОВА Е !Днес все още съществува тово руско-сръбско творение само и единственно защото България и Албания го искат, ще съществува до 2017 , след това всичко ще си дойде на мястото
316
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е поредния герберски комсомолец, събран от изтривалката.
315
2
 
20
 
! Отговори
АА преди 8 години
ГОСПОДИН МНОГО ОТГОВОРЕН КАТО ГОВОРИ ЗА РУСИЯ
314
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Lili MarleneКъде видяхте тези надписи, госпожа/госпожице в България?Неволната Ви неточност е точно на място!Бълтария си е Бълтария!А Путин го обичат и уважават и му го показват. Подчертавам, ОБИЧАТ!Обама не го бръснат за "лива, простете цветния език и като падне от трона, ще го отразяват само формално.А и нима търсите у американците ''душа", в руския отенък на понятието :)И леко с генетиката, щото виртуално няма как да се правят биологични анализи.
313
9
 
24
 
! Отговори
nemam nervi преди 8 години
Пак завоня на руски ботуш и русофилска пот уууууууууффффффффф
312
4
 
25
 
! Отговори
Me4o преди 8 години
Добре бе, Митов, Лавров ли изсипа тъпотията, че "БА е пратена на границата"!? Някой спомня ли си тази пълна лъжа на Б.Б., която той изсмука от пръстите си? Не, ние "пращаме войска на границата", после Лавров ни е виновен!
311
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
русофили и сърбомани, двете страни на една и съща антибългарска монета
310
7
 
28
 
! Отговори
Ръката на Кремъл преди 8 години
Дъртата Лавра прави политика на наш гръб. Така се прави "голяма" политика по путински. По същия начин Путин тормози всички свои малки съседи - от някои граби териториии- Грузия, Абхазия, Украйна, Крим, други откровено заплашва и ги принуждава да се превъоръжават - Литва, Латвия, Естония има и такива , които слугуват на Путин - Беларус и Казахстан. При Путин няма равноправи договорни отношения . Той Нерон-Путин иска сам да командва и държи на собствения си интерес , а другите - да слугуват
309
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Lili MarleneЛакеите извличат полза от роболепието си.Да харесваш/не харесваш политик и да го казваш е нещо съвсем друго.Напишете ода за Обама и обещавам, няма да се меся и да ви развалям статистиката!
308
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците започват отново с номерата и схемите от края на 19 и началото на 20 век срещу България ...