Даниел Митов: Лавров е крайно безотговорен

България ще е гарант за свободна и независима Македония
Обновена: 20 май 2015 22:25 | 20 май 2015 21:17,
807
Даниел Митов: Лавров е крайно безотговорен
Снимка: архив, Булфото

Външният министър Даниел Митов определи като крайно безотговорно днешното изказване на руския министър на външните работи Сергей Лавров пред Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация и особено направените от него внушения за евентуална подялба на Република Македония между Албания и България.

Това се посочва в изявление на министъра на външните работи Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

"Твърде пресни са нашите спомени за премеждията, които преживя Република Македония по пътя на установяването и укрепването на нейната независимост и суверенитет. През цялото това време именно България бе страната, която даде най-голямата подкрепа за независимостта на Република Македония и стана гарант за нейната териториална цялост”, коментира Митов, като припомня, че че България бе страната, която първа призна Република Македония и това решение бе ключово за стабилността в Югоизточна Европа.

"Опитите да се поставя под съмнение европейският ред в региона и териториалната цялост на Република Македония са недопустими. Стабилността на всички страни от Югоизточна Европа е от първостепенно значение за нас и опитите на външни за региона страни за нейното подкопаване чрез подобни внушения трябва да бъдат прекратени", се посочва още в изявлението на министър Митов.

Министърът гарантира още, че България ще продължи да бъде гарант за независимостта и териториалната цялост на Република Македония и в това не може да има никакво съмнение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


807
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой си ти бе момченце, че ще даваш оценка на човек като Лавров? А се покрий и не се показвай бе ***. Не виждаш ли, че не си за тази работа?
386
26
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така трябва, руснаците се съдраха да ни ругаят и плюват. България е член на най-прогресивния съюз в историята на човечеството и най-мощния военен алианс. Трябва да отговаряме подобаващо, а не да се мрънка. Който не му изнася - да го д...а !
385
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова сме на това дередже.
384
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ax,Mos'ka,znat' ona silna,chto laet na slona.Sorri ,bratushki,osven citat ot Krilov drugi dumi za gospodina,tichasht predi vlaka nyamam.
383
2
 
33
 
! Отговори
Fitch Ratings преди 8 години
Даниел Митов е с впечатлително поразяваща страстна уста.
382
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бе тя може и да е достойна позиция - това вече си зависи от гледната точка, ама не е негова - това си е факт!
381
24
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пореден път достойна позиция на министър Митов.А путлерастките *** тук нека *** и се задавят в лиги
380
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, много таваришчи има тука във форумчето.
379
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това ми прилича на една стара игра в махалата: съберат се двама, трима (или повече в зависимост от случая) и хванат едно хлапе, на което му поставят задача да отиде при определен бабанка (на когото тия всички тия други му имат зъб), като задачата на хлапето е да отиде при бабанката - да започне да го псува и дразни докато оня го подгони и така попадне в засадата за да бъде изненадващо набит - но ако хлапето не успее да избяга - никой не се връща да го спасява от бияча .........
378
10
 
38
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Каквото и да е казал Лавров, не може този Митров да казва че Лавров е безотговорен. Все пак ако беше дипломат, а не част от пожарната бригада, щеше да знае, че с малките държави трябва да се държат много културно и дипломатично с великите сили.Застанало ни е НАТО зад гърба и се репчим на Русия, а времената се менят, след 10 години НАТО може и да ни зареже.
377
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоз Митов е по-зле даже и от Плевнелиев..
376
9
 
40
 
! Отговори
Даниел Митов преди 8 години
***! Световно неизвестен и нищо не направил за България ***.
375
25
 
28
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Браво на министър Митов.Такива министри са необходими.Млади,образовани и кадърни.
374
14
 
32
 
! Отговори
морски преди 8 години
Човека от снимката - национален предател и позор за българската дипломация!
373
8
 
34
 
! Отговори
) преди 8 години
))))) - ами препоръчвам ви да гледате изкаването на лавров (ама цялото) в ютуб - думите са изнесени от контекста - това не е негова позиция (разделянето на македония) - той говори за фактори (регионални, европейски и всякакви други) измежду които този вариант се чува като възможност - ама нейсе - това са ни новините, това пък е нашия министър, и това сте вие- читатели и коментатори.... ОВЦЕ!
372
8
 
36
 
! Отговори
Веселко преди 8 години
Тоз *** пък на какъв се направи!
371
10
 
32
 
! Отговори
Русия преди 8 години
да си гледа в канчето. Още не да дораснали да дават съвети на европейци като нас.
370
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Lili Marlene От името ти личи че се срамуваш да си Българин. Откъде накъде даваш оценка на българите кой какъв е . Я ходи при Сорос или Америка за България вместо да даваш оценка на българите кой е предател и кой не . Според мен който получава пари от чужбина е предател. Независимо дали от Русия , Америка , Сорос , ЕС .
369
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова *** няма и в психиатрията! То бива глупости *** чак толкова простотия да се изписва! След 20 години, какво мислите ще бъде тук чалгари, а ? Транзит на джихадисти, оръжие и дрога. Държавата ни отново ще бъде съсипана и никой ама никой няма да ни помогне! Тогава сигурно ще пишем ама ние сме в НАТО, амо то не е с нас! А този Митов, като защитавате толкова много, някой знае ли кой го номинира, а? От къде се появи? Хайде марш в чалгата да перкате Рико и Амфетки ЕНИЧАРИ
368
5
 
26
 
! Отговори
цитат от македонец преди 8 години
от град щип, отпреди 3 години: 'в момента българският лъв е смазан, краката му са в турция и гърция, главата му е хваната в румъния, а в македония има само една опашка, с която пъди албанските мухи и намирисва на сърбите'...