Даниел Митов: Лавров е крайно безотговорен

България ще е гарант за свободна и независима Македония
Обновена: 20 май 2015 22:25 | 20 май 2015 21:17,
807
Даниел Митов: Лавров е крайно безотговорен
Снимка: архив, Булфото

Външният министър Даниел Митов определи като крайно безотговорно днешното изказване на руския министър на външните работи Сергей Лавров пред Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация и особено направените от него внушения за евентуална подялба на Република Македония между Албания и България.

Това се посочва в изявление на министъра на външните работи Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

"Твърде пресни са нашите спомени за премеждията, които преживя Република Македония по пътя на установяването и укрепването на нейната независимост и суверенитет. През цялото това време именно България бе страната, която даде най-голямата подкрепа за независимостта на Република Македония и стана гарант за нейната териториална цялост”, коментира Митов, като припомня, че че България бе страната, която първа призна Република Македония и това решение бе ключово за стабилността в Югоизточна Европа.

"Опитите да се поставя под съмнение европейският ред в региона и териториалната цялост на Република Македония са недопустими. Стабилността на всички страни от Югоизточна Европа е от първостепенно значение за нас и опитите на външни за региона страни за нейното подкопаване чрез подобни внушения трябва да бъдат прекратени", се посочва още в изявлението на министър Митов.

Министърът гарантира още, че България ще продължи да бъде гарант за независимостта и териториалната цялост на Република Македония и в това не може да има никакво съмнение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


807
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДЕМАГОГИЯ!Млади хора без морал и принципи?Една от причините да сме затънали и да затъваме все повече и повече.
306
4
 
25
 
! Отговори
75 преди 9 години
Имайте предвид,че с подобно разделяне на Македония се нарушават интересите на любимката на Русия-Сърбия. В сърцето на Русия винаги е била Сърбия. Признават го дори самите руснаци. И рапфаговеца ст. н.с Божидар Димитров го е казвал. Така че,бъдете истински нациоаналисти и не забравяйте мотото на истинския националист : "След Русия,най-много обичам България" Ако се допусне подобно нарушаване на интересите на Сърбия,всеки който се чувства българин,трябва да хваща гората.
305
9
 
19
 
! Отговори
кадир преди 9 години
За да няма проблеми на Балканите трябва на ново да се откроят границите,но само трябва да участват държавите който са в този регион.Но ако тръгнете да си искате чрез сила българите и албанците Македония ще стане много опасно за целия Балкански полуостров.Тогава и ние етническите турците ще си искаме Румелия или ще защитаваме македонците.
304
11
 
30
 
! Отговори
Български преди 9 години
Българският Министър защитава Българските интереси. Руският Министър прави интриги - и това ми било голям дипломат, долнопробен манипулатор и измамник
303
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До соняСоня, плащат им после с лекции в ниско престижни университети, знаете къде.
302
8
 
28
 
! Отговори
соня преди 9 години
Г-н Митов е подмазвач!!!Много далеч от народа и от народните вълнения и виждания и ной-лошото, че не само той от полетиците е такъв!
301
5
 
29
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Българската външна политика може да се определи като "Хем сърби, хем боли". А по отношение измислената държава Македония, изобщо няма такава! Самия факт че т.н. ни външна политика търпи в конституцията на същата да няма упоменат български етнос/!!/ но има всякакви други като власи, *** и каквито се сетите, е достатъчно красноречив.Обаче обърнете внимание на колко са им издадени Български паспорти!
300
4
 
28
 
! Отговори
край преди 9 години
Русофил съм но да не идеализираме Русия. Русия си има свойте амбиции на балканите и понякога си патим от това. За съжаление българските управници никога не намират верния баланс в отношенията ни с великите сили. Реакцията на това нашето момче е правилна НО бих искал да видя такав реакция и по повод ЕС и САЩ когато се гъбаркат с нас.
299
0
 
23
 
! Отговори
Напомнящ преди 9 години
Е,супер,то много българи са болни - не само психически .Май ако сформират партия ще спечелят изборите !
298
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веднага да се направи пълномащабно военно учение на българо-македонската граница и да се ЗАЯВИ на целия свят, че Македония е България и Охрид е люлката на българската писменост и култура! Там няма, не е имало и няма да има други интереси освен българките!Ако можехме по да стъпим на малкият пръст на Русия, това трябваше да се направим СЕГА!Ако се върнем 26 години назад, когато Даниелчо е ходил прав под масата, със сигурност щяхме да имаме средствата и хората да ни ЧУЯТ!
297
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До азВие герберите сте бившите ***. И те така говореха.
296
1
 
21
 
! Отговори
До напомнящ преди 9 години
Явно нищо не си разбрал. Говоря за родоотстъпниците. А да съм болен по БЪЛГАРИЯ дори е чест за мене.
295
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги ме е удивлявал факта, че най-стръвно по големите вълкодави лаят най-дребните и посрани палета.
294
9
 
26
 
! Отговори
помнещ преди 9 години
Кой да настоява за дележ ,освен имперска Русия.Нали преди 100 г тя ни нататрузи с онзи дележ на спорна и безспорна зони ,след който България беше пратена за зелен хайвер пред Цариград ,докато Сърбия и Гърция си окупираха Македония !
293
9
 
27
 
! Отговори
скърбящ по бг преди 9 години
Боже, Боже болонка скимти по лъв
292
3
 
19
 
! Отговори
напомнящ преди 9 години
Българофиле,току що си призна ,че си психически болен .Ако не вярваш прочети си поста пак .Там си казал недвусмислено ,че всяка филия е болест.
291
7
 
22
 
! Отговори
До до до Николай преди 9 години
Явно имаш поглед върху вратите на централна баня, но за туристическия пазар мислиш само от гледна точка на това дали ще можеш да продадеш още някое апартаментче на руснак, след като прогонихте английския пазар! Руснаците просто нямат кинти и дълго време ще е така, ще станат като Куба - "Острова на свободата"- звучи красиво ама е вярно само, че са остров.
290
2
 
23
 
! Отговори
Българофил преди 9 години
Филията (фобията) била тя РУСО-, АМЕРИКАНО-, АНГЛО-, ГЕРМАНО-, и т. н. , като всички други филии и фобии е психическо заболяване обхванало голяма част от форумниците. Това не е чак толкова лошо, но от същата болест страдат и българските "политици". ВСИЧКИ, които се чувстват БЪЛГАРИ трябва да са единствено и само БЪЛГАРОФИЛИ. Някой беше казал: "няма вечни приятели, има вечни интереси".
289
11
 
25
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Разбира се, че изказването на Лавров е безотговорно - то цели да налее масло в огъня. Митов е бил съвсем прав, преведено от дипломатичен език това значи: "Не се бъркай в нашата работа, ***, защото ще ти счупим мръсните ръце"А той керванът си върви, двамата руски грушники ще свидетелстват пред международните институции, а Украйна ще поиска разполагане на ПРО в отговор на руските ракетни заплахи.
288
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да дадеш такава оценка на Лавров, означава, че си го виждал само на снимка и не си си направил труда да разбереш повече за него!Думи нямам!Такова малоумие на дипломатическо ниво!!!