Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия

Илиян Василев обаче е горд, компанията е повече от престижна
Обновена: 31 май 2015 10:02 | 30 май 2015 16:29, Камелия Цветанова
386
Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия
Снимка: Булфото, архив

Бившият български посланик в Москва Илиян Василев попадна в забранителен списък за посещение в Русия, издаден от властите в Москва.

Още по темата
Списъкът съдържа 89 имена, съобщиха от МВнР.

Руската страна е предоставила списъка по настояване на ЕС във връзка със зачестилите в последно време случаи на отказан достъп на европейски граждани, които не са имали никаква предварителна информация в тази връзка. Освен имената, руската страна не е предоставила никакви мотиви или правна аргументация за забраната за достъп. В този смисъл българската страна, съвместно с останалите ни партньори от ЕС, ще потърси разяснения за всеки индивидуален случай на европейски гражданин, на който е отказан достъп до Руската федерация, се посочва в изявлението на говорителя на външно министерство.

В списъка преобладават евродепутатите от Полша, Литва, Латвия, Германия и други. Сред по-известните имена са лидерът на холандските либерали Ги Верховстад и британецът Ник Клег.

Решението на Кремъл е аналогично на „черния списък” на ЕС с руски и украински граждани, санкционирани заради участието им в дестабилизацията на Украйна.

Илиян Василев посочи в личния си блог, че забраната му да посещава Русия е заради позицията му срещу така наречения "енергиен шлем" - 3 големи проекта с руско участие у нас.

„Признавам суверенното право на моите колеги в руското посолство да оценяват по свое усмотрение анализите ми и работата ми, както и да ме предложат за включване във всякакви списъци. Горд съм, че на попрището на защитата на ценностите и правата на моите сънародници и на европейците, не съм оставил грам от съмнение къде стоя и какви принципи отстоявам. Затова съм попаднал в този списък от 89 европейци, а компанията е повече от престижна.”, коментира ситуацията той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Злобата не е завист-това са различни понятия.Човек трябва да е грамотен в света на понятията за да е грамотен в света на нещата. Злобата е воля да се върши зло.Тя е обратното на волята да се върши добро.Доброто е по-трудното,защото даваш,а не вземаш.
163
1
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Учудвам се, че само него са включили. Има доста други кандидати-слуги на чужди интереси, достойни за това "отличие". Уроците на нашата история показват, че България е печелела тогава, когато е балансирала между големите играчи на световната политическа сцена. Тези уроци обаче не сме ги научили - продължаваме да служум на един "голям брат". Но от продажници като нашите политици друго не може и да се очаква.
162
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО , ТОЯ НЕ Е РУСКА ПИОНКА !
161
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do TODOR HRISOV - Eii Toshko , kratuno prazna , General KOLEV I voinicite mu sushto li byaha PREDATELI 1916 g.
160
2
 
15
 
! Отговори
1234 преди 8 години
Поредният уродлив продукт на уродливата политическа система в България, просто сега му се казва в открит текст, че е ***.
159
5
 
8
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
До БГНе те разбирам! Какво трябва да браним когото те такива на снимката Иуди са те предали и продали вече? Ти несхвана ли, че тоз е представлявал БГ/плащала е БГ държава/ в Русия, а е донасял на САЩ/ не е на БГ е служил/, м? Така ни е представил, че са го изгонили като *** твар! пп. един посланик би трябвало да се интересува от страната която представлява, а таз твар от снимката е шпионирала в името на трета страна! Би било редно да се е държал настарана от отношинията между САЩ и Русия!
158
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено,че обичам близките си,но много добре знам кога и за какво биха ме прецакали.На колеги,съседи и сънародници имам(0) доверие.Живея тук от чист мързел.Не виждам друго,което да обединява този народ освен злобата.Този народ си е загубил душата.
157
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В забранителния списък е защото е продажник!
156
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Харесвам Русия априори ,не смятам дори,че трябва да се обяснявам.Лошото е,че априори не харесвам българите.Не влагам ненавист.Смятам,че емоциите са оценъчен феномен.Единственото,което ме притеснява,а аз съм логично мислещо същество е,че не виждам защо трябва да харесвам сънародниците си.Моля,помогнете ми ,посочете нещо в съвременния българин,което е достойно за обич.
155
5
 
5
 
! Отговори
до 212 преди 8 години
Него работата му харесва - той работи за България - Москва не му харесва.В България има и родолюбци, но на путинолюбци като тебе това е трудно да се обясни.
154
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До дипламатСъгласен, даже много късно влезе в този списък. Да си посланик в дадена страна и да я плюеш, е, това е пълен абсурд. Защо не се отказа от поста на времето, като не му харесва тази работа в Москва. Значи пак всичко опира до сладката заплата и привилегии, Ей, аман от използвачи и фарисей.
153
7
 
14
 
! Отговори
ан преди 8 години
от всичко най ненавиждам неблагодарницитеако някой те е създал хранил поил и ти е вдъхвал самочувствие че си най малкото колкото него и след това започнеш да лаеш и плюеш по най безобразен начин това какво емерзавец долнопробен предател и т нкато си имаш друго мнение о кей отстоявай си го но не с цената да плюеш приятелитози появи ли се в някоа тв и аз затварямтака че не го канете да дава акъли ,които няма от господа
152
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С какво точно се гордее това изпражнение.
151
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както човек се пази от бълхи и разни подобни гадини така и РФ държи далеч всякакви ***.
150
8
 
5
 
! Отговори
197 до 198 преди 8 години
"произвеждат и коли"Що си толкова загубен, нали Путин е сложил мита, затова се налага да се сглобяват там, с яка надценка за горките руснаци, а ние получаваме колите директно от ЕС завода на минимална цена.
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Хм..Не с достойнство, а акъл ако имаше но ДС набираше само *** за агенти, не говоря за тези които са били на работа, те са умни, агентите са били *** и никой не ги е карал насила да стават те са ставали за да взимат пари за да предават и близките си приятели
148
1
 
21
 
! Отговори
Хм.. преди 8 години
Това на снимката продажно *** му липсва всекакво достойнство, чест и принципи! пп. ама *** не си мълчи са срамът си, а продължава да *** бг пейзаж!ппп. чето фейса му! Алеле бивш посланик и явно *** г*з, щот иначе ако бе некой с поне малко достойнство би зи държал езика зад зъбите!
147
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ако са искали много могат да развият икономиката си като имат суровината, но за да има комуникация с ЕС, както са правели преди със СИВ, им дават суровина, а ЕС им произвежда, те такива оръжия правят, първи в Космоса излитат, така че не ги мисли сега започват да си развиват много отрасли, за които ЕС ще съжали и ще трябва да си търси други пазари, но на друга планета. Тя икономиката е това. Нужна ти е съровина иначе технологии и ние сме крали, не е трудно да ги направиш ако имаш с какво
146
5
 
31
 
! Отговори
дипламат преди 8 години
Той отдавна е в черния списък на руснаците, след като още докато беше посланик в Москва го разкриха, че работи за американските служби. Тогава тихо, без скандал го изгониха. Като се върна беше глашатай пак на американските служби у нас, после му дадоха да работи за "Шеврон" и стана глашатай на борците за шистов газ, съответно против доставките на руски газ у нас. Е так изкарва пари тоя предател. Няма в историята ни друг случай посланик в дадена страна да бъде отвергнат от нея заради продажничест
145
15
 
4
 
! Отговори
до 198 преди 8 години
...ти на Москвич, Лада и ЗаЗ коли ли им викаш , ха ха ха ха