Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия

Илиян Василев обаче е горд, компанията е повече от престижна
Обновена: 31 май 2015 10:02 | 30 май 2015 16:29, Камелия Цветанова
386
Бивш наш посланик в Москва е в забранителен списък на Русия
Снимка: Булфото, архив

Бившият български посланик в Москва Илиян Василев попадна в забранителен списък за посещение в Русия, издаден от властите в Москва.

Още по темата
Списъкът съдържа 89 имена, съобщиха от МВнР.

Руската страна е предоставила списъка по настояване на ЕС във връзка със зачестилите в последно време случаи на отказан достъп на европейски граждани, които не са имали никаква предварителна информация в тази връзка. Освен имената, руската страна не е предоставила никакви мотиви или правна аргументация за забраната за достъп. В този смисъл българската страна, съвместно с останалите ни партньори от ЕС, ще потърси разяснения за всеки индивидуален случай на европейски гражданин, на който е отказан достъп до Руската федерация, се посочва в изявлението на говорителя на външно министерство.

В списъка преобладават евродепутатите от Полша, Литва, Латвия, Германия и други. Сред по-известните имена са лидерът на холандските либерали Ги Верховстад и британецът Ник Клег.

Решението на Кремъл е аналогично на „черния списък” на ЕС с руски и украински граждани, санкционирани заради участието им в дестабилизацията на Украйна.

Илиян Василев посочи в личния си блог, че забраната му да посещава Русия е заради позицията му срещу така наречения "енергиен шлем" - 3 големи проекта с руско участие у нас.

„Признавам суверенното право на моите колеги в руското посолство да оценяват по свое усмотрение анализите ми и работата ми, както и да ме предложат за включване във всякакви списъци. Горд съм, че на попрището на защитата на ценностите и правата на моите сънародници и на европейците, не съм оставил грам от съмнение къде стоя и какви принципи отстоявам. Затова съм попаднал в този списък от 89 европейци, а компанията е повече от престижна.”, коментира ситуацията той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофили русофили ама и те пращат децата си да учат и работят на запад а не в Русия
143
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 186 до 191Каква икономика имаме ние бе. Знаеш ли отвори и прочети икономиката им, защото в никакъв случай няма да ти го сдъвча че вас ви мързи да четете, а само лаете, те произвеждат и коли което ние никога не сме. Добре че са ни давали преди техни разработки да ги произвеждаме, че и тогава нямаше да имаме нищо и благодарение на тях имаме и АЕЦ, знаеш ли колко страни са имали в ЕС, неблагодарници затова ще тънем в мизерия. Затова и ЕС ни мачка, че така сме по-послушни
142
9
 
2
 
! Отговори
186 до 191 преди 8 години
"Те имат много суровина"Затова са по-богати, но произвеждат по-малко от нас и икономиката им е по-слаба от нашата.Кое не ти е ясно?
141
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До млад бандеровецЗаминавай за мейдана млад бандеровец.Това,което пишеш не се връзва 500,000 хилядния парад на Безсмъртния полк на 9 май в Москва.
140
9
 
3
 
! Отговори
безспорно преди 8 години
Ами да, това се явява списъкът на честта!Всеки доблестен човек ще се радва да е вътре.
139
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 187И ти си за психиатрията, за съжаление много такива са вече в БГ. Може ли да произвеждат по-малко и от нас и да са по добре в пъти от нас и да са в пъти повече от нас. Те имат много суровина от която зависи всяка икономика в ЕС бе. Все едно да си се нахранил без храна.
138
11
 
4
 
! Отговори
млад бандеровец преди 8 години
182,Напротив. Чети историята на джуджето-социалист Мусолини и прочети историята на джуджето от Кримал и неговите действия и ще разбереш че в Русия фашизма става държавна политика....А като чета коментарите на долу има доста хора на моето мнение...
137
6
 
12
 
! Отговори
защо? преди 8 години
А защо не пишете, че диктаторите от фашистката хунта в Куев отмениха със закон човешките права в ДНР и в ЛНР?
136
5
 
5
 
! Отговори
до 176 преди 8 години
"както нищо не произвеждаме"Руснаците произвеждат по-малко от нас, на глава, отделно по-слабоконкурентно.Русия няма да "фалира" скоро, но ще потъне в мизерия.
135
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 178Защо такива списъци правеше първо ЕС, но са били силни, Русия издържа на санкциите, но не иска да поднови договорите си с Еврогейците и даже е толкова силна че и тя да прави списъци, а вие ***, защото такива като вас дето от нищо неразбират БГ е в това положение вече 25г, казвате че го прави от безсилие, вие изобщо не влагате мозък. Точно както нашите земеделци и млекопроизводители реват заради санкциите, така са всички компании в ЕС, които тургуват предимно с Русия
134
9
 
15
 
! Отговори
без заблуда преди 8 години
Този пък е горд, че е предал майка България!
133
2
 
0
 
! Отговори
Wind преди 8 години
Местя го от единия крачол в другия...
132
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е списък на най-наглите американски агенти в Европа,а той ганьото бил горд,че е предател. ***.
131
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До млад бандеровецФашизъм е когато се защитават само най-богатите в едно общество и всички закони и условия са в тази посока заложени, когато се защитава "бизнеса" се защитава Фашизма. Защото фашистите са богатите, за които всички ние работим за да направим по-богати, а те дори мин заплата не дават да се вдигне, за да се купи кофичка млякоПутин спаси руснаците без значение на тяхното мат състояние!Да се говори за Фашизъм и Мусолини за Рисия и Путин е неграмотност - явна и неразбиране
130
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин да връща Крим, иначе никакви "черни списъци" няма да му помогнат ! Измъкване от тайгата няма !
129
3
 
17
 
! Отговори
Венко Васев преди 8 години
До АнонименПравилно са го сложили в забранителния списък руснаците. Иза какво му слагаш БРАВО бе анонимник? Илиан Василев е един ренегат. Преди 10 ноември беше високопоставен служител на БЗНС-присъдружната партия на БКП. Ходи на обучение в Академията на КПСС. След 10 ноември обърна палачинката и сега лае под американска св ирка срещу Русия. Това е чист ренегат.
128
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да де но на такъв българин дето са му поставили такава забрана Русия, той вече е бита карта, БЕЗПОЛЕЗНА и той го знае много добре и никой в Европа няма да се занимява с него. Ако не си е опекъл питката жалко за него
127
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типичен ход на КГБ ченгета когато нямат адекватна защита срещу по-силния !
126
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Русия се е оплашила от санкциите до сега да е фалирала, но интересно защо ЕС отказа да поднови санкциите, ха-ха защото догодина трябваше да печатат още повече пари и накрая и еврото няма да го признават, но ЕС е и доста зле като армия. Представям си ние да имахме санкци, както нищо не произвеждаме, но сме тръгнали ние разбирачите в това *** положение да обсъждаме такава икономика като Русия. Нас никой вече не ни брои, ако преди можехме да разчитаме на тяхна защита, сега от никого
125
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този списък руски вече наистина издава безсилие и простотия, кой е хикнал натам аз не познавам, някой да познава такъв , който мечтае да емигрира в Русия...... по-скоро май обратното, саааааааааааамо кьоравите русофили не го виждат