Руски изтребители "подгониха" американски миноносец

Екипажът на кораба се държал провокационно
30 май 2015 20:42,
811
Руски изтребители "подгониха" американски миноносец
Снимка: Архив Reuters

Изтребители Су-24 на руски Черноморски флот принудиха американския ескадрен миноносец "Рос" да се върне в неутрални води в източната част на Черно море, защото екипажът на кораба се държал провокационно. Това заяви пред руската агенция РИА Новости източник от силовите структури в Крим.

По думите на източника, след като излязъл от румънското пристанище Констанца, американският кораб се насочил към териториалните води на Русия. Корабът се приближил до "ръба на териториалните води" на Руската федерация, а действията му били провокационни и агресивни, посочил източникът.
 
"Екипажът на кораба се държеше провокационно и агресивно, което предизвика безпокойство сред операторите на станциите за следене и екипажите на корабите на Черноморския флот, изпълняващи своите задачи в Черно море. Вдигнатите по команда щурмови самолет Су-24 демонстрираха на американския екипаж готовност твърдо да пресекат нарушаването на границата и да отстояват интересите на страната. Есминецът екстрено зави и се отправи към неутрални води в източната част на Черно море", добавил източникът.

Ескадреният миноносец "Рос" участва заедно с 12 румънски военни кораба и български тралчик във военното учение "Тризъбец Посейдон 2015" в териториалните води на Румъния и в международните води на Черно море от 25 до 28 май.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


811
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
12
 
3
 
! Отговори
иииииииии преди 8 години
абе момчета оставете русите коментаторки да ни забавляват. отдавна не съм чел толкова интересни работи. къде е волен-чо да им даде малко хъс ??
38
11
 
3
 
! Отговори
:) преди 8 години
Да не би американският екипаж да е искал да забегне в Русия, та да кандидатствуват за руско гражданство, че да могат да си купят Лада-Нива, та да я тествуват по Байкало-Амурската Магистр..(пардон!.. Дорога ). Това трябвало да е причината. Явно са и видели дупките по руското изобретение Google -Земля....
37
23
 
4
 
! Отговори
NATO LEGION преди 8 години
Аааа, мужиците напълниха кюлотите, а? Един-единствен кораб ги наближи, и се омацаха. И тук мирише яко на посрани ***!
36
12
 
4
 
! Отговори
Смех преди 8 години
Русия е като цирк Балкански в момента. Име и спомени...
35
14
 
2
 
! Отговори
историята помни преди 8 години
Чакаме повторение на подвига на руските асове от 1968, когато ниско прелитащият над USS Essex съветски Ту-16 се разбива в морето на дребни парченца в Норвежко море. Пиндосите прибират телата на рашките, дават почетен салют и предават останките на екипажа на приближил се по-късно съветски кораб.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aide be, alkohola, te pak hamerikanzite ne pijat i ne e...haide stiga
33
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Zameniam Mersedes za lada Samara.
32
27
 
2
 
! Отговори
антирашист преди 8 години
Тъй наречените от путлеристите "руски териториални води" са водите на заграбения в разрез с международното право Крим, съгласно същото право - принадлежащ на Украйна. Наглите крадльовци вардят откраднатото, все едно е тяхно! *** азиатска нахална! Заслужавате САЩ да ви изравнят със земята!
31
12
 
3
 
! Отговори
хехе преди 8 години
я виж ти русите коментари са в разгара си! кой от кой по-рус ! айде по-смело другарки титлата ще вземе само една от вас !
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До GENERAL GADORIANgoljama snimka izkara, generale;))
29
7
 
3
 
! Отговори
да преди 8 години
Руснаците имат мощ,ако се хванат с американците,няма да има победител.Лошото при руснаците е алкохола,само това ги прави уязвими,ако спрат алкохола,с такъв лидер като Путин ще са номер едно,но руснак едва ли ще се откаже от алкохол
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
hey, prokleti hamerikanzi, hey, kade li ne si pahnaha huja, po zelia svjat mir i red vavegdat, aman ve4e. Slava na Rusia i Bog da pazi Bulgaria i Rusia!
27
2
 
19
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Е хайде пък сега за 48 часа цяла Европа звучи направо смехотворно. Затова 4 години навремето изтласкваха Вермахта, а тогава не беше Русия а СССР и целия прогресивен свят беше зад гърба им. Сега светът е много различен. Европейските държави са пълни с емигранти, мнозина от които биха й забили нож в гърба. Изобщо ако сега стане война ще е такъв мармалад че ви е бедна фантазията.
26
0
 
4
 
! Отговори
рев преди 8 години
До СмехФинландците по-силни ли са от Германия на Хитлер и от Вермахта?
25
10
 
1
 
! Отговори
хаха преди 8 години
между другото виждам че се придържате към старата българска поговорка русо гладно нема.браво другарки коментаторки и мноо по-здрави за волен-чо.
24
12
 
0
 
! Отговори
хаха преди 8 години
51 ти си за сега номер едно в класацията руса, с големи бомби :) айде да видим кой ще те превари хахаха
23
0
 
27
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Нищо ново под слънцето. Действията и на двете страни доведоха до рестарт на студената война. Миноносецът е имал за задача да провери скорост на реакция и тип въоръжение, което руснаците ще изпратят. И от двете страни такива маневри зачестиха. Лошото е, че това е игра по острието на бръснача, която навремето се играеше от мъже, а сега в единият лагер е пълно с пед...си на които не се знае дали ще им издържат нервите. А после ... всяка война си има определен сценарий, различен от заплануваното.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До русский пилотА твоето е руски точно толкова, колкото аз съм Моцарт:):):)
21
3
 
2
 
! Отговори
Смех преди 8 години
45, защо? Хороскоп ли ще ми правиш?
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е докато си играят на електронни игрички ИДИЛ не си играят.Не им увря мозъкът и на САЩ и на Русия,че имат общ враг-ИДИЛ.