От НАТО сигурни: Русия доставя оръжия на бунтовниците

Ситуацията не е толкова стабилна, обезпокоен е Щайнмайер
Обновена: 4 юни 2015 19:43 | 4 юни 2015 19:30,
382
От НАТО сигурни: Русия доставя оръжия на бунтовниците
Снимка: Архив Reuters

НАТО съобщи днес, че Русия доставя модерни оръжия на бунтовниците в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

По-рано украинският президент Петро Порошенко нареди на армията си да бъде подготвена за пълномащабно нахлуване на Русия по цялото протежение на общата им граница.

"Имаме точна информация за руско присъствие в Източна Украйна и че Русия е доставила голямо количество тежки модерни оръжия на сепаратистите", каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Осло.

Още по темата

Той уточни, че са доставени 1000 единици артилерия, зенитни системи и други оръжия.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер изрази "дълбоката си загриженост" от избухналите в източната част на Украйна сблъсъци и призова да се попречи на нова военна ескалация, предаде Франс прес.

"Ситуацията не е толкова стабилна, че да се изключи възможността тя отново да излезе от контрол", подчерта германският външен министър. "Прекратяването на огъня е нестабилно, нарушенията могат да доведат до нова военна ескалация. Трябва да го избегнем", заяви Щайнмайер.

ЕС също разкритикува ескалацията на боевете в източната част на Украйна вчера, заявявайки, че това е най-тежкото нарушение на въведеното през февруари прекратяване на огъня, което може да доведе до "нова спирала на насилието".

При последните сблъсъци загинаха 26 души за 24 часа. Бунтовниците отрекоха да са замесени в това, което Киев определя като голяма офанзива от тяхна страна и заявява, че трябва да отвърне, за да може да задържи позициите си.

Русия, обвинявана от Украйна и Запада в подкрепа и въоръжаване на проруските сепаратисти, от своя страна разкритикува украинските "провокации".

Щайнмайер призова всички страни да се върнат към положението, описано в споразумението от Минск. Украинският му колега заяви, че сепаратистите грубо са нарушили прекратяването на огъня. "Те имаха танкове и тежка артилерия", добави той, подчертавайки че украинската армия не е отстъпила и на сантиметър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука някакви *** *** седнали да ми говорят за( патриотизъм) ,а в същото време отдавна са си продали еб**ите *** на еврейската гад Сорос.Такива(патриоти) и дрането иим с *** нръждива ножовка на живо им е малко.
176
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЛЕД КАТО ИЗЛЕЗЕ ДОКЛАДА НА МВФ- В КОЙТО ДОКЛАД СЕ ПОСОЧВА ,ЧЕ ДОЛАРА Е СИЛНО НАДЦЕНЕН ,А ПЕРЕСПЕКТИВИТЕ ПРЕД ИКОНОМИКАТА НА САЩ СА МРАЧНИ, КОЕТО ПАНИКЬОСА ЖИОДОВЕТЕ УПРАВЛЯВАЩИ САЩ ,ВЕДНАГА ЕВРЕЙСКАТА ХУНТА В КИЕВ БЕШЕ ЗАДЕЙСТВАНА ДА ЗАПОЧНЕ ОТНОВО ВОЙНАТА В ДОМБАС,-ЦЕЛТА НА ТАЗИ ВОЙНА Е ДА СЕ УДАРИ ПРЯКО ПО РУСИЯ И РЕЖИМА ДА ПУТИН ДА ПАДНЕ,ЧЕ ДА СЛОЖАРТ ХАЗАРИТЕ ОТНОВО В КРЕМЪЛ ПОСЛУШКОВЦИ,КОИТО ДА ПРЕДОСТАВЯТ РЕСУРСИТЕ НА РУСИЯ В ТЕХНИ РЪЦЕ С КОИТО РЕСУРСИ ДА СИ ЗАКРЕПЯТ ВЛАСТТА
175
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 284 :) и какво от това и ти разчиташ на страха от това да влияеш на мението е като стане ще разберем теб това нали не те касае
174
12
 
5
 
! Отговори
русише трол преди 8 години
Сепаратистите воюват с оръжия изровени от мазетата, а модерните системи ги купуват от ловните магазини. Никакви оръжия не им доставя Масква. Товарищ Путин и Масква спазват най-строго Минск-2. Куев не спазва споразуменията. Ние троловете сме с Русия, всички останали да си е... майката. Край.
173
4
 
14
 
! Отговори
кой от вас е луд? преди 8 години
Вие, които сте за Нато и сте против мира, защо лъжете, че сте американски патриоти? Кой от вас е луд да даде живота си за Сащ? За престъпните банки и концерни? За убийците от Цру? За расистката им полиция? За концлагерите, като Гуантанамо? За перфидните им политици? За корумпираната им съдебна система? За генно манипулираните им продукти? За армията им, състояща се от главорези? За тоталното преследване и подслушване?
172
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен270 и каква е разликата през 21 век че не може според мен е само в ефективността на оръжията съгласен съм че трябва да се промени да речем осезанието на хората но те трябва да са готови и да го искат това че сме 21 век значи ли че сме готови по ефективните оръжия съответно плашат повече хората страхът се вселил в тях а други чрез него управляват и Путин е един от тях не е сам към всички такива трябва да са ни насочени усилията а не към един
171
2
 
13
 
! Отговори
прекрасна статия преди 8 години
Вашата прекрасна статия така ме вдъхнови, че се възхищавам все повече и повече от лъжите на Пороченко. Висотата на полета на неговата лъжовна мисъл е направо ненадмината. Дори шефът му, Обамата, обяви, че повече няма да лъже, защото Пороченко го е бил в тази дисциплина. От оня свят се обади и Йозеф Гьобелс и заяви, че сваля шапка на Педро. Вече има предложение, Педро да получи почетното звание Педро Партенката.
170
2
 
7
 
! Отговори
учтива молба преди 8 години
Владимир Путин учтиво помоли украинските войски да напуснат Крим и те сдадоха оръжията си и напуснаха. В Куев нова учтива молба ли чакат?
169
4
 
7
 
! Отговори
фото шопче преди 8 години
Фотошопа на Цру съобщава на малобройните си почитатели, че целия му творчески колектив полага свръхчовешки усилия, и скоро ще бъде представена една истинска, ама наистина съвсем истинска снимка, на руски войски на територията на вече бивша Украйна. Снимката ще бъде в колор и ще е цветна, в смисъл шарена.
168
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
276 Крим БЕШЕ ОКУПИРАН от руски спецчасти без опознавателни знаци / Путин лъга лъга и си призна / бяха завзети всички местни държавни учреждения , беше на практика окупиран местния парламент . Референдума който беше проведен не отговаряше на никакво законодателство . Между другото по абсолютно аналогичен начин Сталин присъединява Литва , Латвия и Естония през 1940 , дори няма нужда да прави съпоставка с Хитлер и аншлуса с Австрия 1938, като руснаците си имат собствени примери за това Одисей 1
167
3
 
12
 
! Отговори
искаме мир! преди 8 години
Искаме мир, а не Нато!
166
3
 
16
 
! Отговори
Русия не е враг преди 8 години
Русия не е враг на България! Най-големите врагове на България са Сащ, Нато, Деформаторския блок, Герб и ЕС!
165
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 270 поясним,че Крим беше автономна република имаше референдум и реши къде да се намира.Да уточним Косово беше обаст в суверенна държава.Там НАТО изсипа тонове бомби,хиляди снаряди с,, обеднен уран" (демек радиоактивни) и проведен т.нар. референдум в който половината население не участваше зашото имаше едни хора с автомати и този референдум е законен защото само по този начин янките можеха за вземат без пари сръбското злато.Другият нее защото не успяха да докопат Севастопол глвната морска база
164
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен269приятелю моята баба лека и пръст е от Босилеград майка ми и на нея лека и пръст ми е разказвала как са бягали от сърбите насам за мен след 1 СВ това си е окупация но е призната официално от ньойския договор и така можело иначе не става нали го отмениха ако не бъркам и какво става след това нищо верно че се отклоних но на фона на всички подобни случки да ми говориш само за Путин е несериозно пак ти казвам не съм аз този който ще те учи един миг не е историята
163
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ,,ха"266 НАТО официално е там и доставя оръжие.Започваме с танковете Т-72,,Урал" доставени от Полша 155мм оръдия доставени от САЩ през Латвия,Английските инструктори намиращи се вече на пшредните линии,американските спецчасти извършващи диверсионни операции в тила на опълченците.И сега изразът НАТО е загрижено от ученията на руската армия да неговите граници.Само дето на руската армия ученията са в Русия а НАТО-вските на руската граница.Сега кой подклжда войната?
162
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
268 Разширявам го до края на ВСВ и такъв прецедент при който чужда суверенна територия да е окупирана и анексирана не намирам .Да така е било преди ВСВ , така е било през вековете , но така не може да бъде през 21 век ,анадък За това се води онази Голяма война за това загинаха 60 млн души , за да няма повече такива неща като това което направи Путин Одисей 1
161
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 254хайде стига де одисей та първи ли бяха руснаците кръв ли се проля в крим , че се ограничаваш в един миг бъди по обективен и разшири малко периода за подобни случки в историята на човечеството не мисля че аз съм този който ще те учи мисля че ме разбираш какво имам предвид
160
4
 
6
 
! Отговори
ха преди 8 години
Защото НАТО не снабдява Украйна и не се е настанило там Стига с глупости. НАТО да се закрие
159
4
 
7
 
! Отговори
Жандармския ботуш преди 8 години
Жандармския / полицейския / ботуш на САЩ, мачка наред. И всяка съпротива срещу терористичната държава САЩ предизвиква неистов вой на озверелите убийци.САЩ и НАТО взривиха Украйна. И няма да пожалят човешки животи в стремежа си да са господстваща сила в света.
158
6
 
5
 
! Отговори
Прост мърморко преди 8 години
Не ми се вярва Русия да доставя оръжие и войници на сепаратистите в Украйна ?! Напълно възможно е те да идват от ...Уганда или Бурунди,например !? Ами тъй де,след като всички руски вели чества се кълнат,че те нямат пръст в тая военна намеса остава да е някой друг и то,който НЯМА граници с Украйна ?! То хубаво,ама как става тая работа,бре?! Май х,америка нците доставят руски войници и руска бойна техника?!Затова ли руснаците са толкова разтревожени ?!