От НАТО сигурни: Русия доставя оръжия на бунтовниците

Ситуацията не е толкова стабилна, обезпокоен е Щайнмайер
Обновена: 4 юни 2015 19:43 | 4 юни 2015 19:30,
382
От НАТО сигурни: Русия доставя оръжия на бунтовниците
Снимка: Архив Reuters

НАТО съобщи днес, че Русия доставя модерни оръжия на бунтовниците в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

По-рано украинският президент Петро Порошенко нареди на армията си да бъде подготвена за пълномащабно нахлуване на Русия по цялото протежение на общата им граница.

"Имаме точна информация за руско присъствие в Източна Украйна и че Русия е доставила голямо количество тежки модерни оръжия на сепаратистите", каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Осло.

Още по темата

Той уточни, че са доставени 1000 единици артилерия, зенитни системи и други оръжия.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер изрази "дълбоката си загриженост" от избухналите в източната част на Украйна сблъсъци и призова да се попречи на нова военна ескалация, предаде Франс прес.

"Ситуацията не е толкова стабилна, че да се изключи възможността тя отново да излезе от контрол", подчерта германският външен министър. "Прекратяването на огъня е нестабилно, нарушенията могат да доведат до нова военна ескалация. Трябва да го избегнем", заяви Щайнмайер.

ЕС също разкритикува ескалацията на боевете в източната част на Украйна вчера, заявявайки, че това е най-тежкото нарушение на въведеното през февруари прекратяване на огъня, което може да доведе до "нова спирала на насилието".

При последните сблъсъци загинаха 26 души за 24 часа. Бунтовниците отрекоха да са замесени в това, което Киев определя като голяма офанзива от тяхна страна и заявява, че трябва да отвърне, за да може да задържи позициите си.

Русия, обвинявана от Украйна и Запада в подкрепа и въоръжаване на проруските сепаратисти, от своя страна разкритикува украинските "провокации".

Щайнмайер призова всички страни да се върнат към положението, описано в споразумението от Минск. Украинският му колега заяви, че сепаратистите грубо са нарушили прекратяването на огъня. "Те имаха танкове и тежка артилерия", добави той, подчертавайки че украинската армия не е отстъпила и на сантиметър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
2
 
! Отговори
генщаб преди 8 години
До Бойко не Борисов не е така и го знаеш бялото демаскира и си е у4ебно да не се претрепят взаимно непускай партенки тип раша тудей
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен215 интересен събеседник си...по темата за сърбите...то и аз много много не ги обичам,ама те винаги са напук на всички.Нещо странно има в тях.
135
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди да лъжат ,както винаги ,краварите да си обършат, нааканият *** от ,,химическото оръжие ,,на Садам .
134
1
 
2
 
! Отговори
генщаб преди 8 години
До Анонимен 213 по шарено е имаго и газо турбинен и дизелак НО реално само Украйна използва газотурбината версия и ако бяхме видяли двигателя щеше да е ясно дали е Руски или Украйнски впро4ем и дизела е с разли4но разположение и пак щеше да стане ясно какъв е
133
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кремъл поднови доставките на "хуманитарна помощ" за терористите в Донбас.
132
1
 
3
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 8 години
Т-62 двигател 5ТДФ, Т-72 В46, двете черти са за бързо разпознаване в боя иса стандартни за украинците от лятото на миналата година. Няма нищо общо с учебните танкове, Не ми се спори,лягам си,джиткай гугъл. Със здраве генщаб.
131
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 207 давай да види и друго БГ е равна по икономика с югославия вси4ките 6 републики на куп до ВСВ а по доходи ги водим тройно население Бг 6 на 18 милиона Югославия и равна икономика не е МАЛКО . Друго какво забиха им няколко бомби и клекнаха това ли е гордост . а как падна Белград всв си е позор 4800 сърби се предават на ШЕСТ ГЕРМАНЦИ
130
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те бяха сигурни и за ,,химическото ,,оръжие на Садам Хюсейн . И за атомната програма ,,всеки момент , всяка секунда ,атомно оръжие ...,,.И за ,,атомната програма ,,на Кадафи .. А то било за петрола .Лъжат, както лъжеше Пади Ашдаун ,как от- Кота- 610 метра - наблюдавал ,,сръбските минохвъргачки ,,зад Кота- 960 метра. Чуден бинокъл ,невероятен . Затова Пади запази марката му в тайна. Пък и минохвъргачките са оръжие ,според него , което се излага като на парад .Просто примитивни лъжи.
129
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До генщабСамо Т-80 е с газотурбинен двигател.
128
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 207 ще що да сме по зле от сърбия днес . БГ е по богата не казвам добре но е с бвп 54 милиарда сърбия е с 47 милиарда . Армията ни е малка да некажа мизерна НО е по голяма и с ПОВЕ4Е техника от тази на сърбия имаме и флот и ввс злеса но сърбите и това нямат. Много се надуват без покритие и това е вси4ко
127
2
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Ако се съди по пробното сражение в Мариинка от днеска сутринта, загубите в бъдещата кампания ще са 4:1 до 5:1 в полза на Украйн а...
126
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само глупости дрънкат гейовете от Нато. Кой нарушава примирието бе *** ненормални, Киевската хунта не е изтегляла изобщо тежкото си въоръжение от зоната на конфликта и всеки ден обстрелва жилищни квартали в Донбас. Абе вие за луди ли ни мислите бе, ние гледаме и други телевизии, не сме ***, като западняците. Ако започне за трети път войната няма кой да спаси фашистката хунта в Киев от украйнския народ.
125
1
 
2
 
! Отговори
генщаб преди 8 години
До Бойко не Борисов Украйските т 64 са газотурбини така си е още от ссср времето там ги правиха реално т 80 си е по складовете заради тази работа . КОЛКОТО ЗА ДВЕТЕ БЕЛИ 4ерти това зна4и 4е е у4ебен или се обу4ава екипаж Бойните са с друга разкраска Специално този на снимката немогат го разпозна и хората дето са го правили просто се вижда много малко
124
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дреме ми на онази работа какъв бил танка...
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 203 Това е вярно, повод за гордост,имали сме шанса-използвали сме го.Ама в последствие...дори и в днешно време сме *** народ
122
1
 
2
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 8 години
До генщабТанка е украински защото има две черти за бързо распознаване.дали е т-64 или Т 72 ми е трудно да ти кажа веднага. И двата обаче са с дизел. Турбина има Т-80. Т-72 В образен, чеиеритактов многогоривен дизел, Т-64 двутактов с хоризонтални цилиндри- 5 или 6 на брой,съответно 10 или 12 бутала в тях. Този на снимката е доста тунингован с активна броня и трудно распознаваем.
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шопско йе Србия то при никопол я има 1000 -2000 българи я не реално сърбите плюят на кръста и се сражават срещу армията на Христа дошла да прогони турците това ако не е помиярщина незнам какво ще е.
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Капан,капан...Голям майтап ще стане ако щатите се вържат на воплите на Порошенко...колкото ама и каквото оръжие му доставят,ще отиде като трофей в Руската Федерация-хихихи
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 195 айде да добавим нещо позитивно . То4но БГ прави сърбите християни и ги ограмотява . Справка житието на свети САВА
118
1
 
2
 
! Отговори
Шопско йе Србия преди 8 години
195 говори за след турското нашествие. Само 6 години след загубата при Косово, цялата сръбска конница участва в битката при Никопол на страната на турците, срещу унгарците. Така те решително побеждават българите!