От НАТО сигурни: Русия доставя оръжия на бунтовниците

Ситуацията не е толкова стабилна, обезпокоен е Щайнмайер
Обновена: 4 юни 2015 19:43 | 4 юни 2015 19:30,
382
От НАТО сигурни: Русия доставя оръжия на бунтовниците
Снимка: Архив Reuters

НАТО съобщи днес, че Русия доставя модерни оръжия на бунтовниците в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

По-рано украинският президент Петро Порошенко нареди на армията си да бъде подготвена за пълномащабно нахлуване на Русия по цялото протежение на общата им граница.

"Имаме точна информация за руско присъствие в Източна Украйна и че Русия е доставила голямо количество тежки модерни оръжия на сепаратистите", каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Осло.

Още по темата

Той уточни, че са доставени 1000 единици артилерия, зенитни системи и други оръжия.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер изрази "дълбоката си загриженост" от избухналите в източната част на Украйна сблъсъци и призова да се попречи на нова военна ескалация, предаде Франс прес.

"Ситуацията не е толкова стабилна, че да се изключи възможността тя отново да излезе от контрол", подчерта германският външен министър. "Прекратяването на огъня е нестабилно, нарушенията могат да доведат до нова военна ескалация. Трябва да го избегнем", заяви Щайнмайер.

ЕС също разкритикува ескалацията на боевете в източната част на Украйна вчера, заявявайки, че това е най-тежкото нарушение на въведеното през февруари прекратяване на огъня, което може да доведе до "нова спирала на насилието".

При последните сблъсъци загинаха 26 души за 24 часа. Бунтовниците отрекоха да са замесени в това, което Киев определя като голяма офанзива от тяхна страна и заявява, че трябва да отвърне, за да може да задържи позициите си.

Русия, обвинявана от Украйна и Запада в подкрепа и въоръжаване на проруските сепаратисти, от своя страна разкритикува украинските "провокации".

Щайнмайер призова всички страни да се върнат към положението, описано в споразумението от Минск. Украинският му колега заяви, че сепаратистите грубо са нарушили прекратяването на огъня. "Те имаха танкове и тежка артилерия", добави той, подчертавайки че украинската армия не е отстъпила и на сантиметър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До хаха 288Да така е че има компании в САЩ които имат обороти и дори печалби по големи от колкото някои по-малки държави имат БВП.Та Умнико ПОСОЧИ МИ ЕДНА ПОДОБНА КОМПАНИЯ КОЯТО БЕЗВЪЗМЕЗДНО Е СПОНСОРИРАЛА БЮДЖЕТА НА КОЯ ДА Е ДЪРЖАВА ЗА САЩ ПЪК ВЪОБЩЕ И ИЗОБЩО?Това което не отиташ че тази фирма може да се премести в ЕС примерно за една седмица и да остави Финансовия кораб на САЩ да потъне. Естествено ще има загуби при това действие. Но нали ще оцелее.
196
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям проблем за съюзниците от НАТО, те продават оръжия на Украйна, а видиш ли бунтовниците не искат да купуват от тях. Да не си мислите, че на някой дебел чичак произвеждащ оръжия и печелещ пари от това и дърпащ конците на НАТО и един куп правителства по света му пука за Украйна, Русия или която и да е друга държава!? Всичко е политика, пари и власт, воините не се водят за права и свободи, а се разпалват за да се продават оръжия и някои хора да стават още по-богати. Не бъдете наивни
195
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВсички проучвания на социологията в Украйна сочат, че населението иска единна държава.Писнало им е от несигурноста, която доведоха руските терористи със своите имперски амбиции.Хората искат мир и благоденствие, което в момента само ЕС може да им осигури.Декомунизацията е в ход, така че много скоро болшевиките ще бъдат тотално изтласкани.Остава довършването на стената по границата с рашистите и покриването на Украйна с Натовско ПРО. Едва тогава Украйна ще си отдъхне.
194
2
 
5
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Хайде бе!Сериозно?!?Аз мислех, че от Марс са паднали тези оръжия :).Въпроса е не дали ги въоръжават,а до колко. Според мен е комплексно-от НАТО лъжат като поср...ни,ако слушаме какво приказват,до момента Русия е пратила над 5 000 танка и около 20 000 единици техника на опълченците.Всеки,ходил в казарма или имащ елементарна представа знае колко техника е това.Истината е,че Русия не желае да остави своите,а САЩ продават оръжие на фалирала Украйна. Не знам какво са се разбрали, но от труп пари ...
193
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименima il pone edin voinik ot nato na teritoriata na rusia,ili gavarit maskva
192
6
 
5
 
! Отговори
Русофилската сган преди 8 години
се гърчи като червей за да докаже, че в Украйна няма руски войски. В същото време в Русия погребенията на "отпускари" стават все по-чести. ЬЗащо *** засекрети загубите в мирно време бе, ***?
191
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИзключително елементарен анализ, насочен предимно към хора от третата възраст с незначителни познания за настоящето.Няма нито едно твърдение, което да почива на елеметарна логика, заслужаващо коментар.Лъжите са дотам нагли и грандиозни, явно тук се ползва пропагандния метод на грандиозната лъжа - изричаш толкова абсурдни твърдения, че слушателите доре не могат да повярват, че някой би измислил подобна грандиозна глупост.Е ние ти вярваме, способен си да лъжен по великоруски!
190
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТи си безумеца!Гуманитарните гонвои всъщност извозваха доскоро трупове на загинали руски войничета, само че откак путин въведе в употреба иновацията мобилен крематориум това вече не е нужно.За това и изведнъж гонвоите изведнъж секнаха напоследък.Иначе на местните в Донбас бяха обещали повишени заплати и благоденствие, а то се оказа никви пари и повсеместна смърт и мародерства.Масово от Луганск и Донбас населението се изнася към съседните Украински окръзи в търсене на спасение.
189
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименабе не бяха ли руски войските, окупирали Крим?май отдавна вече са в Украйна, стига лъжи.От къде си толкова сигурен, че Порошенко нямаше да е президент, да не си говорил с Ванга наскоро? Снимки и да видиш няма да признаеш, отричаш до последно всичко нали така? :)Освен това всичко започна не заради някакъв боинг, а заради желанието на Украйна да поеме по европейския си път, далеч от североазиатските сатрапи.Не бяха предвидили обаче великоруския шофинизъм и комплекси на съседа си
188
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Осведомен 307Абе кви глупости пишеш!В Донбас две трети от населението са етнически руснаци или хора със руско самосъзнание!За каква борба срещу "терористите" говориш и за каква подкрепа на официалните власти в Киев!Та жителитена Донбас не щат и да чуят за хунтата в Украйна,да не говорим че в момента Русия е единствената коята помага на хората там с хуманитарни конвой!
187
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименхаха много се съмняваш.. явно са западно производство, но не е удобно да си го признаеш защото ще си загубиш надницата копейки.Стига с тази народняшка терминология.. не останало здраво място и тн.. пълни глупости!Факта е, че в най-развитите държави населението живее най-щастливо.А как да станеш развита държава, ако не си партнираш с най-силните и богати народи.Болката ви е, че русия е тотално изолиран локален аутсайдер, който вече никой не взема на сериозно.
186
6
 
2
 
! Отговори
Осведомен преди 8 години
До АнонименЛъжеш, 80% от населението иска унитарна Украйна, без федерализация.И в момента местното население в Донбас се надига срещу настанилите се терористи, давайки цивилни жертви при опитите си да защитят себе си и семействата си от мародерите дошли от фашистка русия. Именно тези жертви се представят от руската пропаганда като жертви на украинската армия, но истината е ясна за всички. руската истина е всъщност една цинична лъжа - всички го знаем.
185
9
 
5
 
! Отговори
ЦЯЛА РУСИЯ ЛЪЖЕ преди 8 години
На всички е ясно, най-вече на самите руснаци че тяхната войска воюва в украйна.Лицемерното оправдание е, че това е великоруска цел и всякакви средства са оправдани за нейното постигане - дори тоталната лъжа и геноцида над по-слабия съсед.И днес из цяла русия се записват открито доброволци за война срещу братятя православни християни.Лицемерен е целия руски народ, властите са просто отражение на обикновения руснак.Той е злобен, комплексиран и изключително агресивен.
184
3
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Те западняците ако не знаят в Украйна боравят с руско оръжие...Само не знам кой вкара в Украйна старите английски БТР-и? И в момента алианса въоръжава украинската хунта с пълна сила, че и жива сила са вкарали и още ще вкарат
183
5
 
5
 
! Отговори
хаха преди 8 години
До АнонименТоварищ, съъбуди се.. САЩ нито са фалирали, ните ще фалират.Само една от техните най-големи компании е по-голяма от ред автономни държави.Освен това ти каква кола караш, какъв ти е телефона, телевизора? Съмнявам се да са руско производство!Като видиш и каква е миграцията към САЩ съвсем ти става ясно, че подобна държава с жизненоспособна демография е много далеч от фалит.Стига фалшива съветска пропаганда, русия е жалка страна и никой не желае да е като тях.
182
3
 
4
 
! Отговори
Посетител преди 8 години
До БобиБубко ти си този, който цапа форума с гнусната имперска пропаганда на североазиатците.Добре че сме с ЕС и всички знаят, че от тази страна на оградата е далече по-добре.Няма вече будали да се вържат на обещанията за светло бъдеще, хората искат да живеят сега.Приеми го и си намери свястно занимание, вместо да пропагандираш чужди интереси.
181
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До аз 306МНОГО ТЪПО ИЗКАЗВАНЕ от военна гледна точка.Ще сложа от едната страна един взвод от американските Тюлени, подкрепен от взвод Руски парашутисти, заедно с взвод от Еврейските командоси и срещу тях ще сложа полк(10 пъти повече) от току що приети 18 годишни пишлемета от коя да е страна. Ефекта и при нападение и при отбрана ще е един и същ. Сещаш се нали?Хора мислете преди да пишете за военни работи - ако не знаете просто не замърсявайте форума.
180
2
 
8
 
! Отговори
Прелюбодейников преди 8 години
"Петро Порошенко нареди на армията си да бъде подготвена за пълномащабно нахлуване на Русия по цялото протежение на общата им граница"А аз официално предупредих Скарлет Йохансон, че ако дойде да ме изнасили ще и окажа пълна съпротива.
179
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кашерната клоака сащ фалира ,дългът на щатите надхвърли 1000% от БВП на страната,завчера в доклад на МВФ беше посочено,че щатския долар е силно надценен,а переспективите пред американската икономика са мрачни.Това веднага даде отражение на курса на долара който тръгна надоло ,а за 4-ти пореден ден спадовете на индексите в САЩ показват само едно -Щатите са една изкуствена икономика и фалирала страна,която благодарение на това,че петрола се търгува в долари още крепи щатите.
178
4
 
6
 
! Отговори
of Одисей преди 8 години
Много си босичък и доводите ти са за дечица. Я се стегни и попрочети малко история, но не скалъпена от ЦРУ, а истинска. Иначе звучиш нелепо и глупаво. А най-вероятно промития ти мозък те е превърнал в пълен ***.