Над 50 депутати на Камерън - в кампания за излизане от ЕС

Те формираха група "Консерватори за Великобритания"
7 юни 2015 14:52, Анисия Иванова
43
Над 50 депутати на Камерън - в кампания за излизане от ЕС
Снимка БТА

Над 50 депутати от консервативната партия на британския премиер Дейвид Камерън обявиха, че са готови да се включат в кампания за излизане на страната от ЕС, ако не бъдат извършени радикални промени в блока, предаде Ройтерс.

Депутатите формираха днес нова политическа група, наречена "Консерватори за Великобритания", която ще подкрепя усилията на Камерън за реформи и ако не бъдат постигнати значителни промени, ще настоява за излизане от ЕС.

Камерън се опитва да убеди европейските лидери да отговорят на исканията на страната му за реформи, преди да свика референдума за членството на Великобритания в ЕС към края на 2017 г., както е обещал.

"Пожелаваме успех на Камерън, но ако европейските чиновници не осъзнаят, че една от най-големите страни членки сериозно настоява за фундаментални реформи в отношенията, ние вероятно ще призовем британските избиратели да гласуват за излизане от съюза", каза депутатът консерватор Стив Бейкър.

Бейкър каза, че в групата са се записали повече от 50 депутати и че очаква броят им скоро да стане 100, включително и някои министри от правителството.

"Бях поразен, че десетки депутати са готови да гласуват за излизане от ЕС и няма да се съгласят на нищо по-малко от основна промяна", добави Бейкър.

Групата ще изготви в най-скоро време подробен списък с промените, за които настоява. Вчера лидерът на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство Найджъл Фараж призова всички евроскептични политици от конкурентните партии да изоставят личните си вражди и да започнат кампания за прекратяване на членството на Великобритания в ЕС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
21
 
! Отговори
Га-га преди 8 години
И какви реформи искате, бе англета? Га ядохте кифтета като коланизатор No 1, гък не обелвахте за реформи, сега изведнъж реформатори No 1... Че на всичкото отгоре точно консерваторите се загрижили за реформи!? Ай сектир от тука, излизайте като ви стиска! Едни тукашни ежковци и те мислят, че могат да въртят ЕС на малкия си пръст и съвсем скоро ще ги видим где ще я свършат (spoiler alert: най-вероятно со коня у ряката)!
5
5
 
20
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Ингилизите не ги мислете! Направили са си сметката щом искат да се махат. Икономика имат, създават нещо и го продават, а столицата им се води "финансова световна столица".Мислете какво ще правим ние, ако няма ЕС. Преди поне продавахме компоти и консерви на рашките, а сега и това дори нямаме. То не, че с него сме цъфнали и завързали, но поне имаме къде да отидем да поработим, за да се видим поне малко в пари и има кой да размахва пръст на нашите управници от време на време, за да има и за нас.
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС-СССР НОМЕР 2
3
7
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Чакам с радост да излезете от ЕС,за да спре вноса на трошките с обратен...волан.Освен това хиляди талантливи българи ще се завърнат по родните места от Острова,където семият чинии;ха мийте си ги вие,или оставете някой...образован нашенски ром.
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че да излизат! на нас пакистанци, занзибарци и бангладешци не ни трябват. нито на франция и германия, имат си достатъчно племена. и всички въшливи, пияни, дрогирани англичани, поне 4 милиона, дето за плъзнали из Европа, да си прибират дърмите и марш при роднините от колониите. ама да видим чичо джон педофила, дето не може да си напише името, какво ще прави с 6000 паунда в англия? а, и ще им сложат и 20% ДДС на немските коли, френското вино, скандинавските икеа и телефони, и почивките в чужбина:)
1
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е.С.....тик-так....тик-так---свършва времето на най-голямата измама наречена Е.С.....