Никой не може да "прекодира" Русия, убеден е Путин

Патриотизмът е толкова силен, че не допуска чужди формати на развитие
216
Никой не може да "прекодира" Русия, убеден е Путин
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин връчи на церемония в Кремъл държавни награди на седем изявени научни и културни дейци по случай националния празник на страната, Деня на Русия, 12 юни, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Още по темата
Днес се навършват 25 години от приемането на декларацията за държавен суверенитет на Руската федерация през 1990 г., когато Русия още бе една от 15-те съветски съюзни републики.

В словото си Путин заяви, че идеалите на патриотизма сред руския народ са толкова силни, че никой не е успявал "да прекодира" Русия и да й наложи чужди формати на мислене и развитие.

Невъзможно е да бъдем отклонени, откъснати, изолирани от нашите родни и исторически корени", отбеляза той.

Путин подчерта, че великата история на Русия, нейното богато цивилизационно наследство подхранва чувствата на руснаците и ги вдъхновява за нови постижения и открития.

Според него 12 юни е знакова дата в руската история, защото с Декларацията за държавния суверенитет, приета на този ден преди 25 години, "бе положено началото на кардинални преобразования в страната", засегнали всички страни на живота, на политическото и общественото устройство.

"Русия не само с чест преодоля тези изключително трудни изпитания и успя само за четвърт век да извърши успешен пробив към демокрация и пазарна икономика, но и можа да се утвърди като съвременна открита и самостоятелна страна", отбеляза президентът.

"Ние не разпиляхме, а опазихме самата същност и духовната основа на руската държавност, съхранихме уникалното
национално многообразие на народа и неговото историческо единство, вековните традиции за преданост към отечеството и готовността да отстояваме и защитаваме неговата свобода и независимост, неговите интереси", заключи Путин. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rusia za 25 godini asimilira vsi4ki religii v stranata v edna -"krajbata".
117
14
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
До ПфуДо ГУРБЕТЧИЯ--146;Дъщерята на Изверга Сталин живя и умря в САЩ. Сина и внуците на Хрушчов живеят в САЩ.Внуците на Брежнев ,Андропов ,Суслов и др. живеят в САЩ. Дъщерята на *** живее в Холандия.Е ЗАТОВА В МОМЕНТА ЩЕ ИМПРОВИЗИРАМ ЕДНА ПЕСЕН -АХ КАНАДА, АХ КАНАДАЩЕ ПРОДАМ ЧЕРВЕНАТА СИ ЛАДА,ЩЕ ОСТАВЯ ЖЕНА СИ НА БРАТА И ЗА КАНАДА ЩЕ СИ ВДИГНА ЧУКАЛАТА !
116
10
 
7
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯ--146; Дъщерята на Изверга Сталин живя и умря в САЩ. Сина и внуците на Хрушчов живеят в САЩ.Внуците на Брежнев ,Андропов ,Суслов и др. живеят в САЩ. Дъщерята на *** живее в Холандия.
115
1
 
6
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До АНТИ--142;Да мафиотска държава сме .Факт. А защо? Че тя БКП беше МАФИОТСКА СТРУКТУРА, Нали всички мафиоти се пръкнаха от нея.След ДЕВЕТИ амнистираха криминалните престъпници и ги вкараха в Милицията.Сегашните полицаи са техни наследници.. След комунизъм 100 г. няма оправия.Решението е ; Идва на власт 1 ПИНОЧЕТ обесва половината комунисти ,а другите ще пукнат от страх.
114
15
 
11
 
! Отговори
до гаврошче преди 8 години
Ти откъде знаеш, че хората "я обичат въпреки дупките и", след като там няма демокрация и няма как да знаеш какво биха искали хората?Всъщност руснаците са най-обикновени хора, желаещи същото като европейците - да живеят като европейци. Само че не знаят как да го постигнат, понеже не са имали и 1 ден демокрация в цялата си история. Като индианци пред компютър са.
113
15
 
11
 
! Отговори
mitev преди 8 години
На някой тук му е много къса паметта. Аз наближавам 50 г. и помня много добре как живеехме. Мога да кажа само едно. Добре, че вече сме от другата страна на Стената! Отървахме се! Повярвайте ми!
112
11
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
До гаврошчеТака Западът и задокеанските му приятели не разбраха нищо за феномена Русия - не разбраха защо хората я обичат въпреки дупките и така и не видяха нещо повече от дупки / като тебе умствено и духовно ограбен от лъскавите витрини /НЯМА ДА Я ОБИЧАТ АМА ЩЕ ЯДАТ ТОЯГАТА ! ПО ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ И БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАХА РОДИНАТА ,АМА ПРЕСКАЧАХА ПЛЕТА И БЯГАХА В ГЪРЦИЯ И ОТ ТАМ НА ЗАПАД ! ВИЖ САМО КОЛКО РУСНАЦИ СА ИЗБЯГАЛИ В САЩ ,А ДА НЕ ГОВОРИМ ИЗОБЩО В ЦЕЛИЯ РАЗВИТ ЗАПАДЕН СВЯТ !
111
1
 
3
 
! Отговори
до 136 преди 8 години
R297 не е магистрала, освен това го строят от 1978 г (по 30км/година) ХАХАХААДа ти имам повода за хвалба.
110
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голямата грешка на Запада и САЩ е, че приеха, че Русия ще се демократизира и ще стане нормална държава. Голяма заблуда. Не е фатално, защото Свободния свят все по-слабо зависи от Русия. А тя самата ако остави Путин на власт, нищо хубаво не я чака. Ще се капсулира като Северна Корея и постепенно от държава ще се превърно в тръдно контролируема територия, която китайците ще превземат. Тогава да си спомнят тъпотиите на Путин. Не ги съжалявам. Заслужават си го.
109
2
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
До ОдисейКазваш, че си син демократ.Къде я виждаш тази Демокрация? Аз виждам една мафиотска страна!
108
10
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ - ЛА МИНОР преди 8 години
АХ РУСИЯ ,АХ РУСИЯНЕ ЩЕ СЕ ОТЪРВЕШ ТИ ОТ ПРОСИЯ НЕ ЩЕ СЕ ОТЪРВЕШ ТИ ОТ ПРОСИЯ И ОТ ПИЯНИ ПАТРИОТИ С ПРАЗНА КЕСИЯ !
107
7
 
8
 
! Отговори
гаврошче преди 8 години
"В РУСИЯ УЛИЦИТЕ ПЪЛНИ С ДУПКИ ,ГРОЗНИ БЛОКОВЕ НУЖДАЕЩИ СЕ ОТ РЕМОНТ,АЛКОХОЛИЦИ НА ВСЕКИ 10 МЕТРА ! АБЕ ДОБРЕ ЧЕ ИМА ЮТУБЕ ,ЧЕ ХОРАТА ДА ВИДЯТ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА "ВЕЛИКА РУСИЯ"Така Западът и задокеанските му приятели не разбраха нищо за феномена Русия - не разбраха защо хората я обичат въпреки дупките и така и не видяха нещо повече от дупки / като тебе умствено и духовно ограбен от лъскавите витрини /
106
9
 
5
 
! Отговори
U2 преди 8 години
Все едно виждам Хитлер през машина на времето. Но и ние сме в заблуждение. Русия изобщо не е било толкова хрисима държавица както ни я представяха комунистите. Прочетете какво е правил Сталин през 20-те и 30-те години на миналия век. Косата ви ще настръхне. На този фон думите на Путин са класически пример за държавнически цинизъм. Той вече се специализира с боравенето от полуистини да най-безсрамни лъжи. Този филм сме го гледали. Мерси!
105
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ааа американска статистика - че то според техните рейтингови агенции Русия е взела дала, пък 2007 направо катурнаха света с лъжливите си ААА рейтинги...Хайде холъм. И аз като си сложа розовите очила, всичко ми е розово....
104
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2010 путин открива R297 highway - 2100 км... Къде ги четете тези статистика за Русия не знам. Най-челни негативни позиции, най-задни позитивни позиции.... Да ви имам и източниците и математиката
103
0
 
5
 
! Отговори
до 135 преди 8 години
Всъщност и това в Русия и това в Испания не са магистрали - просто пътищата са широки, защото страните са равнинни и рядконаселени.
102
5
 
5
 
! Отговори
педя човек преди 8 години
Руската пропаганда насажда че с Турски поток ще потекат едни благинки та свят да ти се завие..ха.ха. А на практика дублира газопроводната мрежа която сега съществува през Украйна.За да се разбие руския рекед на монополиста Газпром ни трябва доставка различна от руската..
101
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Испания също няма мантинели. Сега слагат усилено, защото прескчането в насрещното е челен удър с бързата лента.
100
11
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
До ВасилевРусия само едно единствено нещо я спасява засега, това че има равностоен ядрен арсенал!ЧЕ КОЙ ЩЕ НАПАДА РУСИЯ БЕ ! РУСНАЦИТЕ ЩЕ ФАЛИРАТ ИКОНОМИЧЕСКИ ЗАРАДИ САНКЦИИТЕ И ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТТА СИ ! ЕДИНСТВЕНИЯТ ИМ МИНИМАЛЕН ДОХОД ЩЕ Е ОТ ТОВА КОЕТО ИМ Е ДАЛА ПРИРОДАТА ,ДА ПРОДАВАТ ГАЗ НА КАЗАХСТАН И ПР.! А ЗА ТЕХНИКА НЯМАТ ДОСТАТЪЧНО МОЗЪК ,ДОКАЗАХА ГО С ТАНКА АРМАТА,ДОКАЗВАТ ГО И С АВТОМОБИЛИТЕ СИ !
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В Русия има 1000 км магистрали"Ама без мантинели ХАХАХААА!(феновете на хоръра, дето гледат клипчетата за руската пътна касапница, знаят добре)