Никой не може да "прекодира" Русия, убеден е Путин

Патриотизмът е толкова силен, че не допуска чужди формати на развитие
216
Никой не може да "прекодира" Русия, убеден е Путин
Снимка: Reuters, архив

Руският президент Владимир Путин връчи на церемония в Кремъл държавни награди на седем изявени научни и културни дейци по случай националния празник на страната, Деня на Русия, 12 юни, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Още по темата
Днес се навършват 25 години от приемането на декларацията за държавен суверенитет на Руската федерация през 1990 г., когато Русия още бе една от 15-те съветски съюзни републики.

В словото си Путин заяви, че идеалите на патриотизма сред руския народ са толкова силни, че никой не е успявал "да прекодира" Русия и да й наложи чужди формати на мислене и развитие.

Невъзможно е да бъдем отклонени, откъснати, изолирани от нашите родни и исторически корени", отбеляза той.

Путин подчерта, че великата история на Русия, нейното богато цивилизационно наследство подхранва чувствата на руснаците и ги вдъхновява за нови постижения и открития.

Според него 12 юни е знакова дата в руската история, защото с Декларацията за държавния суверенитет, приета на този ден преди 25 години, "бе положено началото на кардинални преобразования в страната", засегнали всички страни на живота, на политическото и общественото устройство.

"Русия не само с чест преодоля тези изключително трудни изпитания и успя само за четвърт век да извърши успешен пробив към демокрация и пазарна икономика, но и можа да се утвърди като съвременна открита и самостоятелна страна", отбеляза президентът.

"Ние не разпиляхме, а опазихме самата същност и духовната основа на руската държавност, съхранихме уникалното
национално многообразие на народа и неговото историческо единство, вековните традиции за преданост към отечеството и готовността да отстояваме и защитаваме неговата свобода и независимост, неговите интереси", заключи Путин. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
6
 
! Отговори
до Шоп преди 8 години
Много правилно се изрази форматираха ги - защото бяха беззащитни и защото вярваха, че американците с аим приятели. Но Русия не е в тази ситуация. Опа - България обаче е.....
97
4
 
4
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 8 години
Никой не може да я прекодира, защото Русия е аналогова а не дигитална.
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В Русия има 1000 км магистрали колкото и у нас горе долу"Ей това вече е върхът. Измисля се една глупост. Пльосва се като коментар и почва да се плюе след нея.
95
4
 
2
 
! Отговори
до 115 преди 8 години
Най-добре покажи на тия от 88 фиша си за средна заплата 800лв при 2лв/долар, при тяхна 100лв при 5лв/долар ПЛЮС празните магазини, мизерията и глада ПЛЮС милиционерското безправие... и ще се изхрачат в портрета на Тодор Цървула мигновено.
94
1
 
3
 
! Отговори
летящи чикен преди 8 години
Аве затова ли влезнааме у ОТАН та като се на*т краварите да им миришем памперса.Ай сик , по добре овците миришат па и млеко дават.
93
0
 
0
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
НЕБУСТЪРГАЧИ...........
92
2
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Забравих най-важното !Честит празник на Русия да е жива и здрава и да освободи човечеството от американският гнет!
91
2
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Няма ги рускоговорящите туристи!Такова "нямане" никога не е било!
90
6
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
До АнонименВ Русия има 1000 км магистрали колкото и у нас горе долу а в Щатите 300 000 км нещо да кажетеВ САЩ ИМА И НЕБУСТЪРГАЧИ ,А В РУСИЯ ЕДИН ПЪТ КАТО ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ
89
5
 
4
 
! Отговори
до 112 преди 8 години
"Русия ти се вижда грозна през твойте очи"Но в сравнение с централна Европа (от Румъния нататък) е пълна ***.Но скоро и спрямо нас ще е ***.
88
1
 
10
 
! Отговори
до Иван преди 8 години
Иване прав си. Най-бруталното е, че днес тук разни форумни плъхове имат наглостта да ни вменят, че сега като общество едва ли не сме по-добре. Ние слепи и глухи да сме, няма да им повярваме. Ако в 88 ни покажеха снимка и статистикана на Бългрия и българите в 2015 мисля, че нямаше да скача народа по площадите със сините лъвчета.
87
5
 
0
 
! Отговори
В ЮТУБЕ преди 8 години
ЗАГЛАВИЕ - tank Armata , Panzer Armata , танк Армата ! Вижте какъв *** са произвели руските "трезвеници"!
86
0
 
9
 
! Отговори
Силни гащи преди 8 години
До 109:Русия ти се вижда грозна през твойте очи
85
10
 
2
 
! Отговори
путинолог до 102 преди 8 години
Хората в Русия с домашна помощница са под 1% от населението, а 800 евро е суперзаплата за Русия.Само за половин година руснаците обедняха двойно, а тепърва ще пропадат надлу. Колкото и да им приписват, че са корави, все имат точка на скъсване...
84
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЛЕЗТЕ В ЮТУБЕ И ЩЕ ВИДИТЕ КОЛГО ГРОЗНА Е РУСИЯ ! ЩЕ ВИДИТЕ НА КАКВО ПРИЛИЧА РУСИЯ !
83
0
 
8
 
! Отговори
RUSSIA преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯВ словото си Путин заяви, че идеалите на патриотизма сред руския народ са толкова силни, че никой не е успявал "да прекодира" Русия и да й наложи чужди формати на мислене и развитие.
82
0
 
8
 
! Отговори
Пъртизанин преди 8 години
Абе тия янки що не си гледат държавинката ами си врат носа навсякъде
81
1
 
8
 
! Отговори
иван преди 8 години
точката ( 91 коментар) да 1 руснак взима 300 евро но с тях яде пие цял месец, та му остават и за море у нас. а американеца с 10 пъти повече хартия, не може само ипотеката да си плати. я погледнете какво е в беларус ,москва... вижте им градовете, и с фалираля детойт ги сравнете или с другите тънещи в грозотия ммърсотия и нищета що завиеш за ъгала на медийните булеварди. докато бяхме с русия и ния ходхме на море и нямахме бездомници и клошари.РУСИЯ И СЕГА Е ТАКА! а ние с америка... огледайтесе
80
1
 
12
 
! Отговори
RUSSIA преди 8 години
БРАВО НА ПУТИН!!!
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На деня на Русия на 12 юни за първи път ще се отбележи не само руснаците, но и жителите на пет градове на света Ерусалим, Пекин, Париж, Рио де Жанейро и Ню Йорк.