Рекорд: Гърци изтеглиха от банките 600 милиона евро

Вложителите притеснени от провала на преговорите с кредиторите
15 юни 2015 22:26,
92
Рекорд: Гърци изтеглиха от банките 600 милиона евро
Снимка: Архив Reuters

Гърците днес поставиха абсолютен рекорд по теглене на пари от банковите си сметки, съобщи гръцкият електронен портал "Репортер", цитиран от ТАСС и БТА.

Изданието уточнява, че до затварянето на банките в Гърция от сметките били изтеглени около 600 милиона евро. Това е 2,5 пъти повече от сумите, изтеглени в петък. Източниците на портала не са могли да оценят сумата, която ще бъде изтеглена от банкоматите след затварянето на банките.

Подобна нервност на вложителите се обяснява с провала на преговорите на гръцкото правителство с кредиторите, състояли се на 13 и 14 юни в Брюксел.

Както съобщиха в Еврокомисията, в хода на преговорите беше постигнат известен напредък, но те бяха неуспешни, защото продължава да се запазва съществения разрив между предложенията на гръцкото правителство и общите изисквания на ЕК, Европейската централна банка и Международния валутен фонд за около 2 милиарда евро бюджетни икономии годишно или около 0,5-1 процента от брутния вътрешен продукт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
2
 
! Отговори
75 преди 8 години
Гръкът е типичния русофил.Каквито са и българските.Характеристиките му са:1 Много мрази западняците и много обича Русия.2.Държи си парите в долари и евро,никога в друга валута.при най-малкия риск ги тегли от банката пак в евро или долари/"Ти мен не ме гледай,бъди националист и остави да ти обърнат еврото в драхми/.3.Винаги работи в гадната западна Европа/САЩ.4.Фен гадните западни коли,най-вече немски.5.Ако има деца ги праща да учат в гадната Европа/САЩ.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците теглят спестяванията си, за да направят място в банките за братския православен заем в рубли :)))
43
2
 
0
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Гърците теглят, ЕЦБ попълва кеш липсата с ново напечатани Евро, дълговете се увеличават всеки ден.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
66, какви 20 години бе? Гърците са така откак са се освободили
41
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дойде време да се плаща узото ..
40
4
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
Имат - теглят!
39
1
 
26
 
! Отговори
sofeto преди 8 години
Чета ежедневно колко стотици милиони евракис изнесли гърците от банките и Гърция. Бият се в гърдите колко горди били за това че няма да връщата взетите пари от заеми но за някакъв патриотизъм да помогнат на собствената си държава, и дума да нестава!
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 66, още дълго няма да може да се гушкат милиарди от ЕС, защото вече имапартия в Германия ( АФД) която е против ЕС и Евро. И както на германците им е дошло до гушада плащат за ЕС и мнозинството иска да се махне еврото и да се върне марката, има вероятност АФД да бъде избрана в изборите 2017. Освен това не се знае как ще се решат англичаните като се проведе референдума. Така че ЕСмагазина на самообслужване вероятно ще фалира.
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 23, на всички тука които искат да помогнат на Гърция, биха могли да отидат на работа в Германия(сега има работа колкото искаш). Там ще имат 48% удръжки от заплатата от които голяма част отиват за ЕС.Така ще помогнат действително с пари на Гърция, а не само на думи.
36
7
 
12
 
! Отговори
Баш демокрЪт преди 8 години
Хаха до умниците отдолу.Системата им е ясна, ама така се управлява с купени политици отвън готови да унищожат собствената си държава за пари. Затова го правят, не защото не им е ясна системата. Така на времето в БГ купиха *** Петър Младенов, Андрей Луканов, Добри Джуров, ама вие тогава сте били в топките на тате и сте имали щастието да не излетите в мивката, а на мама в корема.
35
1
 
4
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 8 години
До Баш демокрЪт 61И сега к'во? ... ако на гърците им беше ясна системата, както на теб, сега нямаше да са в това положение...! :D
34
6
 
22
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 8 години
ЕМИ ДРЕВНИТЕ ГЪРЦИ СА БИЛИ СВЕТЛИ А СЕГАШНИТЕ СА *** И ПРИЛИЧАТ НА КЮРДИ И АРАБИ....... ТАКА ЧЕ МИНИМАЛЕН Е ШАНСА СЕГАШНИТЕ ДА ИМАТ НЕЩО ОБЩО С ДРЕВНИТЕ
33
14
 
8
 
! Отговори
Баш демокрЪт преди 8 години
Баш комунеА бе да ти кажа излитащи пари от БГ за Русия не съм видял, но пари от Русия инвестирани в БГ и след това отлитащи за ФАЩ с посредничеството на т.н. американски инвеститор в БГ съм го видял с очите си.
32
5
 
15
 
! Отговори
Баш демокрЪт преди 8 години
До 57А бе Гърците не са ирландци, но.... системата е така направена, че най-вероятно ще ги смаже. Тя е следната, помпат те с кредити и инвестиции от ЕЦБ или МВФ, съответно с подходящи договори, които убиват всякакъв вид роден бизнес, докато не останеш само с доходите от кредити или чужди инвеститори (еврофондовете като пример в БГ) т.е. правят те смъртно болен, който живее само на системи и ако не слушкаш ти спират системата и се почват гражданските бунтове (организирани от Фацето примерно).
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Странджата, може да обичаш гръцката култура, но това няма нищо общо с днешното положениеНа Гърция.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 53, не съм от тези които ти мислиш, ами говоря и пиша на 4 езика и чета интернационална преса. Погледни извън края на чинията ти и не се осведомявай само отГръцки вестници.
29
6
 
12
 
! Отговори
Баш демокрЪт преди 8 години
Преди няколко години, когато Ирландия не слушкаше и не искаше кредит от ЕЦБ, съвсеем случайно "инвеститорите" разбирай мръсниците от Уол стрийт си изтеглиха паричките от ирландските банки и премиера клекна, след това държавата изпадна в рецесия като всички останали европейски държави. Сега в Гърция се върти същият номер, докато Ципата не клекне и не ореже на хората доходите. В БГ ГЕРБерите слушкат и взимат кредити по 16млд. по заповед отвън до момента в който не решат и нас да ни фалират.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 51Не ям на вересия, ами съм си изработил пенсия с 42 Години стаж.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 48Коментара не *** и това не е измислено. Само че трябва да знаеш да четеш швейцарски вестници.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 42, държат на себе си означава да ядат и пият на вересия, а като няма кой да даваповече, тогава се опитват с изнудване.