Слънчево изригване от най-висок клас е отчетено днес

То е продължило 36 минути
16
Слънчево изригване от най-висок клас е отчетено днес
Снимка: Pixabay

Слънчево изригване от най-висок клас е регистрирано днес, 27 май, съобщиха учени от руския Институт по приложна геофизика, цитирани от ТАСС и БТА.
 
"В 10:08 ч. московско (и българско - бел.ред.) време в рентгеновия диапазон беше отчетено изригване Х2.9 с продължителност 36 минути", се казва в съобщението. Изригването е довело до нарушаване на късовълновите радиокомуникации, отбелязват учените.

След поредица от по-силни слънчеви изригвания в началото на май, на Земята започна силна магнитна буря. В нощта на 11 май тя достигна екстремна мощност, най-висока след август 2005 г.

Слънчевото изригване е процес на отделяне на голямо количество енергия, което води до увеличаване на яркостта и излъчваната топлина. Мощните слънчеви изригвания са свързани с изхвърлянето на плазма и други частици. Те могат да доведат до нарушаване на работата на спътниците в орбита, а също да попречат на радиокомуникационните системи на Земята.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: слъне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
gg преди 1 месец
До Накарайте: Слънцето няма как да мине на ток, защото вече Е на ток. От него тръгват т. нар. токове не Биркеланд, които го свързват с всяка планета в Слънчевата система.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'В 10:08 ч. московско време' -- спрях да чета
10
1
 
7
 
! Отговори
бай Спас преди 1 месец
Едно време, при бай Тошо нямаше слънчеви изригвания от най-висок клас.
9
0
 
13
 
! Отговори
Накарайте преди 1 месец
Слънцето да мине на ток. Не може да отделя вредни газове и да повишава температурата на земята. Фон ден лаян да свика членовете на зелените и да и наложат санкции и еко такса. Също да и се зачислят карбон отпечатак на колко километра ток колко CO2 е спестило слънцето след като мине на ток. Много е важно и да му се постави срок до 2027 *** да е на ток цялото слънце. Иначе топи ледовете и пречи ... Да се усвояват милярди евро. Не може така! Трябва да мине на зелена енергия, не може да е червена.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слънцето се пробва да откаже глобалистите да ни въвеждат дигиталното робство.Трябва да знаят,че при една магнитна буря ще е край с изкуствения интелект,който искат да ни слагат за фюрер.Те и затова се мъчат да палят световна война,за да може покрай нея незабелязано да въведат дигиталното робство.В Англия вече искат да отменят Хартата за правата на човека.Ако успеят после всички ще бъдат натикани в безсмислени месомелачки.Човечеството не иска войни.Хората искат мир.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой нищо не може да направи по въпроса, хубаво е че няма как да се мешат човеците. Алчността която е превзела света ни, щеше да съсипе и космоса.
6
4
 
8
 
! Отговори
Дейвид Айккъмробите преди 1 месец
Всички хубаво, НО космос няма защото е илюзия на матрицата , Луната е плазма/холограма , парчето земя не е кръгли изобщо и не се върти никъде Адмирал Бърд 1957 г казва в последното си интервю , че след Антарктида има земя по голяма от сащ , никой не ви го съобщават защото масонската пирамида на педо-фило-травеститският елит ще РУХНЕ!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама то слънце редко се вижда, облаци и облаци и дъжд, изригвания имало, силно греело, е па да го има и да топли, това му е работата.:))
4
4
 
11
 
! Отговори
жмуньо преди 1 месец
Нищо страшно - бойко преяде с пържоли докато гостуваше на пилето и се изряза мощно
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
само с по висок еко данък всичко ще се оправи !
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слънчево оригване ! Наздраве !
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Против слънчево изригване - 2L бира антидепресант :)))