Варуфакис: Меркел е ключът към решаването на кризата!

Тя покани лидерите на всички партии да обсъдят ситуацията в Гърция
Обновена: 28 юни 2015 17:53 | 28 юни 2015 17:39,
164
Варуфакис: Меркел е ключът към решаването на кризата!
Снимка: Архив Reuters

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис призова днес германския канцлер Ангела Меркел да разреши сегашната криза. В интервю за таблоида "Билд" Варуфакис посочва, че Меркел държи ключа за уреждането на сегашната криза, информира АФП, цитирана от БТА.

"Правителствените лидери от ЕС трябва да действат. А сред тях (Меркел), като представителка на най-важната страна, държи ключа (...). Надявам се, че тя ще го използва", посочва гръцкият министър.

Още по темата

Той допълва, че неговото правителство е "отворено за нови предложения на институциите" след провала на преговорите в Брюксел в събота.

По-късно стана ясно, че германският канцлер Ангела Меркел е поканила лидерите на всички големи партии в страната на среща утре, за да обсъдят гръцката криза, предаде агенция Ройтерс, като се позова на високопоставен германски представител.

Служителят посочи, че председателите и лидерите на парламентарните групи на всички партии в германския парламент, включително на опозиционните Зелени и Левите, са поканени на срещата в канцлерството в Берлин в понеделник.

Финансовите министри от еврозоната отказаха да удължат с една седмица сегашната програма за подпомагане на Атина, чийто срок изтича на 30 юни. Гръцкото правителство иска да организира на 5 юли референдум по предложението на кредиторите на страната (Европейската централна банка, Международния валутен фонд и Европейската комисия), предложение, което налага реформи и орязвания на бюджетните разходи в замяна на продължаване на финансирането. Изпълнителната власт в Атина препоръчва да се гласува с "не" на него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
19
 
! Отговори
marsian преди 8 години
До Анонимен Без ЕС ,ще са по-зле.Което щеше да се случи и в България .Всяко едно начинание има нужда от свежи пари.Добре е човек да бъде патриот,но трябва да бъде и толкова реалист.А реалността е че Гърция е без пари
35
9
 
10
 
! Отговори
marsian преди 8 години
До Анонимен Без ЕС ,ще са по-зле.Което щеше да се случи и в България .Всяко едно начинание има нужда от свежи пари.Добре е човек да бъде патриот,но трябва да бъде и толкова реалист.А реалността е че Гърция е без пари
34
2
 
9
 
! Отговори
факт преди 8 години
Германия е окупирана държава изправена на крака за да хрантути и въоръжава ционисткото образувание в която те преследват ако коментираш историята,а не се кланяш на лъжата.Както и да е лидер в новото СССР-ЕС по разпределяне плодовете на германска пот и труд по по-бавните ТКЗСи прокарване на проционистка пропаганда защото германците"дължали това"до гроб .
33
4
 
5
 
! Отговори
.. преди 8 години
До ексЛъжеш,ама то ти е веруюту.Йерусалим пост 9/6/14"Германия ще плати 250 милиона на оцелели деца от Холокоста",кои деца германските от холокоста над германските градове или на холокоста на руските деца под режим съюзник на предателите на запада,или на тези в Хирошима..?нееее,една група от хора считаща се за по-"визша"от другите хора
32
7
 
1
 
! Отговори
russia преди 8 години
Forza,Tzipraaaa...shte vi vzemat madencata zapado daje shte idvat da vi gi masirat lqtoto na morenceto...
31
8
 
13
 
! Отговори
Ха,ха,хааааааа... преди 8 години
За каква "солидарност" говорят-- Ципурата и нашите ***,бе....??!!Не може --ЦЕЛ ЕДИН НАРОДА ДА СА КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ--КАТО КОМУНИСТИТЕ И ЛЕВИЧАРИТЕ...!/...да вземеш милиарди ....на заем---И ДА ОТКАЖЕШ ДА ГИ ВЪРНЕШ.../Е, ква "СОЛИДАРНОСТ" е това...ха,ха,хаааааааааааа??!!!Щом нашите комунисти и атакисти са съгласни с това ---ТОГАВА ДА УЗАКОНИМ "КОРУПЦИЯТА", като --- " ЗАКОНЕН ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ"!Сигурен съм...че *** , ше цвили от кеф!
30
1
 
22
 
! Отговори
екс преди 8 години
33, а ти па кви простотии пишеш, не е истина! Първо - Германия е изплатила ВСИЧКИ репарации за втората световна, като последните на Израел бяха през 2010. Да не съществува нация от 120-130 милиона?! Бе ти нормален ли си изобщо?! Германия почти винаги е била хегемон в западна Европа, ***!
29
12
 
18
 
! Отговори
Бънди преди 8 години
След един месец пак ще цъкате минуси, а Ципрас и Варувакис ще си сипят по едно узо и ще кажат "Пак ги прекарахме тия балами".
28
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
24-ти,не пиши глупости бе!Германия дължи като победена странатрилиони долари на победителите инито цент не е платила,даже има даизплаща репарации още и за първатасветовна война!САЩ им дали пари и хоп-хоп се въстановили,защото мноооого бачкали,дрън-дрън!Държава,заради която само през дветесветовни войни са избити повече от100млн души НЕ ТРЯБВА ДАЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА!Разбери го!
27
9
 
26
 
! Отговори
екс преди 8 години
Бъндьо, България е бедна щото няма! А не е ХИПЕР бедна и с летяща инфлация, щото спазва правилата! За да стане богата трябва всички тия млади хора, дето ги виждаш по ЦЯЛ ДЕН по заведенията, да СИ РАЗМЪРДАТ ЗАДНИЦИТЕ и да почнат да бачкат!!! В Германия, в 10 сутринта по заведения няма почти никой!
26
8
 
6
 
! Отговори
.. преди 8 години
Интересно е еноклетъчното мислене на някои за Гърция,Германия,войната ,репарации.Германия,като най-дисциплинирана и кадърна нация бе изправена на крака за да стане слуга на ционисткото образувание,да им плаща репарации,прокарва от предатели проционистка пропаганда и ги въоръжава,Германия е окупирана страна без право да дискутира историята си ,но да се кланя на лъжата.
25
3
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
До БъндиДойде време за STOP на лъжите!Не може да лъжеш вечно!
24
5
 
16
 
! Отговори
marsian преди 8 години
Ха ха ха ,Германия щяла да пие една студена вода.Тука някой хора не са на себе си.Дилемата за великите и горди гърци е една: да живеят бедно или да живеят по-бедно .Те са толкова горди ,че избраха второто.
23
15
 
18
 
! Отговори
Бънди преди 8 години
Абе да питам само тия дето ме плюят. България като спазва правилата защо е бедна? А Гърция само *** заемите и е добре. Вие искате Гърция да си плаща и да я заровят защото ви е яд че у комшиите нещата са по добре. Гърците просто умеят да лъжат Европа и не им пука, а вас ви е яд че ние не можем.
22
7
 
7
 
! Отговори
, преди 8 години
Според някои коментатори излизане на Гърция от ЕС може да има като най-важна последица спиране на Третата световна война.Тя разбира се е планирана като се има предвид лъжливата пропаганда срещу Русия,но ...поне може да я забави.Заглавието по-скоро би било,какъв ще е приноса на Меркел в това...
21
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато Щатите дадоха пари на Германия след войната за да се възстанови, всички германци запретнаха ръкави и си построиха Германия наново. Когато Европейския съюз даде толкова много милиарди на Гърция от 2008 досега, гръка си сипа едно узо с маслинена салатка и му удари едно сиртаки. Ето това е разликата. Гърците не искат да си помагат сами, трябва някой друг да дава а те да вземат. Нихтс
20
8
 
20
 
! Отговори
екс преди 8 години
Тва гръцкия комунист е адски долно същество! Събрал най-лошото от всичко! Лъжец, неморален, липса на елементарна чест и достойнство! До скоро искаха РЕПАРАЦИИ от Германия, а сега искат да ги спасява?! Ако немците им паднат на нивото, да са ги УДАВИЛИ!
19
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте как се отразява на мисленето над 50 години кражби и убийства оо БКП-БСП. Червения *** мисли , че голямо достойнство да прекараш т.е. да откраднеш от немците и да ядеш и пиеш без пари. Прочетете коментара на Бънди от 14 и ще ви стане ясно , защо сме най бедната държава .
18
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия прави сега яките кинти, еврото пада заради Гърция и всичко купува с долари от Джърмани, само че и това няма да го прочетете никъде защото пропагандата върви... Иначе браво на Гърция, показа лекция по това как се отстояват права пред западните ***.де.ра.сти.,ако бяхме само и ние като и с тях щеше да ни уважават повече!
17
17
 
11
 
! Отговори
Бънди преди 8 години
Достойно е да не позволиш да те направят роб. Ако Гърция се съгласи на тези условия НИКОГА няма да я оставят на мира. Те ще плащат двеста години и ще мизерзват, а тлъстите немци че искат още и още. Ще напълнят Гърция с техните стоки и услуги и край. Ще станат като нас и никога няма да излязат от този кръг.