Варуфакис: Меркел е ключът към решаването на кризата!

Тя покани лидерите на всички партии да обсъдят ситуацията в Гърция
Обновена: 28 юни 2015 17:53 | 28 юни 2015 17:39,
164
Варуфакис: Меркел е ключът към решаването на кризата!
Снимка: Архив Reuters

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис призова днес германския канцлер Ангела Меркел да разреши сегашната криза. В интервю за таблоида "Билд" Варуфакис посочва, че Меркел държи ключа за уреждането на сегашната криза, информира АФП, цитирана от БТА.

"Правителствените лидери от ЕС трябва да действат. А сред тях (Меркел), като представителка на най-важната страна, държи ключа (...). Надявам се, че тя ще го използва", посочва гръцкият министър.

Още по темата

Той допълва, че неговото правителство е "отворено за нови предложения на институциите" след провала на преговорите в Брюксел в събота.

По-късно стана ясно, че германският канцлер Ангела Меркел е поканила лидерите на всички големи партии в страната на среща утре, за да обсъдят гръцката криза, предаде агенция Ройтерс, като се позова на високопоставен германски представител.

Служителят посочи, че председателите и лидерите на парламентарните групи на всички партии в германския парламент, включително на опозиционните Зелени и Левите, са поканени на срещата в канцлерството в Берлин в понеделник.

Финансовите министри от еврозоната отказаха да удължат с една седмица сегашната програма за подпомагане на Атина, чийто срок изтича на 30 юни. Гръцкото правителство иска да организира на 5 юли референдум по предложението на кредиторите на страната (Европейската централна банка, Международния валутен фонд и Европейската комисия), предложение, което налага реформи и орязвания на бюджетните разходи в замяна на продължаване на финансирането. Изпълнителната власт в Атина препоръчва да се гласува с "не" на него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
7
 
! Отговори
, преди 8 години
Колко още може да издържи Гърция на"орязваниятаьна кредиторите,които много добре са знаели давайки кредитите дали Гърция е била платежоспособна да ги върне.Въпросът тук обаче е принципен,"падне"ли Гърция,доминоефект заплашва да разклати устоите на ЕС и нато и контролът.Следователно това ,което се "умува"е как да се представи на Европа комунистическия метод едно ТКЗС което запада да се компенсира от труда на други хора под смехотворни лозунги като демокрация.Европейците да запрятата ръкави за новия СССР=ЕС
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА Е ТО:..."комунистически рекет":--ДА СИ СЕ ОСРАЛ ДО ШИЯ , ДА ДЪЛЖИШ ПАРИ НА ЦЕЛА ЕВРОПА/ЕС/-----И,... ДА СЕ СЪРДИШ НА ВСИЧКИ , ЧЕ НЕ ТИ ДАВАТ ОЩЕ.....ДА СИ ХАРЧИШ , НА ВОЛЯ...!!!
14
23
 
13
 
! Отговори
Бънди преди 8 години
Браво на Ципрас. Гърците няма да платят нищо и а тъпите немци ще пият една студена вода. Ако и ние имахме такива управници щеше да е добре, ама с тая балама. .. Гърция избра свободата, ама малко от вас ще го осъзнаят. Пречи им чистата съседска злоба.
13
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е интересно каква солидарност искат хора като Ципрас . Той и неговата партия обещаваха мед и масло да тече по чешмите , ами пускайте го , защо искате пари от Германия или ЕС . Кой ви е длъжен да ви плаща узото .
12
8
 
40
 
! Отговори
напротив преди 8 години
В европейския съюз има ГОЛЯМА солидарност! Досега Гърция е получила 900 МИЛИАРДА ЕВРО помощ и 50% опрощаване на външният им дълг!!!!!!!!!!! Ако това не е солидарност, здраве му кажи. Това че гръка гледа да излъже целия свят, не му носи никакви дивиденти вече.
11
2
 
23
 
! Отговори
до неразбралите преди 8 години
А ние какво направихме с немците?!Преди 9-ти септември бяхме с тях, после ги гонихме с оръжие чак до Клагенфурт!След това ги канехме на туризъм и те идваха при соца.След 10-ти ноември бай *** отново изгони платежоспособния немец и идват бедняците!НЕМЦИТЕ КАКВО СА НИ ВИНОВНИ??
10
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдейки от коментарите ви, доста са ви промили мозъците, братлета! Хал хабер си нямате от цялата ситуация и какви пари изцоцаха кредиторите и банките от Гърция...Как разпродадаха гръцките държавни книжа на 50 и 60 % от стойността им на чужди хендж фондове, а като дойде падежа задължиха Гърция да ги плати на 100 %. Но това няма да го прочетете никъде. Просто сте се надъхали и насъскали как гърците яли кИфтетата
9
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Отново пролича, че в т.н. "ЕС няма солидарност, а има див капиталистически егоизъм!"Това да не ти е комунизъм, че да има солидарост? Объркал си се...
8
11
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Еееееей, в другите държави една молекула комунизъм да влезе и бацилът ги унищожава тотално... - а при нас комунизъм с лопати да го гребеш и пак издържаме...
7
24
 
23
 
! Отговори
големият проблем преди 8 години
Още ли не сте разбрали? Не е проблем социализма. Не е проблем комунизма. Големият проблем е капитализма!
6
25
 
13
 
! Отговори
без солидарност преди 8 години
Отново пролича, че в т.н. "ЕС няма солидарност, а има див капиталистически егоизъм! За задоволяване на интересите предимно на Германия.
5
18
 
29
 
! Отговори
ТЪПИ ЛЕВИЧАРИ... преди 8 години
Варуфакис, да се благодари , че е в демократичен съюз ...ИНАЧЕ ИМА ДА ТЪРКА НАРОВЕТЕ НА ПАНДЕЛАТА , ДО ЖИВОТ, ЗА ТИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОСТОТИЙ..И ЗА ГАВРАТА С ГРЪЦКИЯ НАРОД!ТОЙ И ЦИПУРАТА ...СРИНАХА ГЪРЦИЯ !!!!!!
4
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис призова днес германския канцлер Ангела Меркел да разреши сегашната криза."Че тя ли е виновна, че гърците са мързеливи и разглезени? Нямат пари, ама не искат да работят... То в тоя дух, да дойде Меркел да оправи България тогава, щом е почнала!
3
11
 
33
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Ако Меркел реши да използва ключа... - трябва да ги заключи на хляб и вода...
2
13
 
38
 
! Отговори
Янукович преди 8 години
До всички смятащи да почиват лятото в Гърция:За какво са ви изобщо пари в брой там ???Изкарайте си като хората почивката, яжте и пийте на корем и като дойде време да платите сметката, заявете че ще направите Референдум с жената, децата и комшиите от съседния апартамент дали да платите !Така е най-демократично, националноотговорно и в защита на суверенния ви семеен бюджет !
1
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Варуфакис каза:-Внимавай, бабо, в картинката! Ще ти катурнем каручката и заедно ще се давим в Егейското море.