Варуфакис: Меркел е ключът към решаването на кризата!

Тя покани лидерите на всички партии да обсъдят ситуацията в Гърция
Обновена: 28 юни 2015 17:53 | 28 юни 2015 17:39,
164
Варуфакис: Меркел е ключът към решаването на кризата!
Снимка: Архив Reuters

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис призова днес германския канцлер Ангела Меркел да разреши сегашната криза. В интервю за таблоида "Билд" Варуфакис посочва, че Меркел държи ключа за уреждането на сегашната криза, информира АФП, цитирана от БТА.

"Правителствените лидери от ЕС трябва да действат. А сред тях (Меркел), като представителка на най-важната страна, държи ключа (...). Надявам се, че тя ще го използва", посочва гръцкият министър.

Още по темата

Той допълва, че неговото правителство е "отворено за нови предложения на институциите" след провала на преговорите в Брюксел в събота.

По-късно стана ясно, че германският канцлер Ангела Меркел е поканила лидерите на всички големи партии в страната на среща утре, за да обсъдят гръцката криза, предаде агенция Ройтерс, като се позова на високопоставен германски представител.

Служителят посочи, че председателите и лидерите на парламентарните групи на всички партии в германския парламент, включително на опозиционните Зелени и Левите, са поканени на срещата в канцлерството в Берлин в понеделник.

Финансовите министри от еврозоната отказаха да удължат с една седмица сегашната програма за подпомагане на Атина, чийто срок изтича на 30 юни. Гръцкото правителство иска да организира на 5 юли референдум по предложението на кредиторите на страната (Европейската централна банка, Международния валутен фонд и Европейската комисия), предложение, което налага реформи и орязвания на бюджетните разходи в замяна на продължаване на финансирането. Изпълнителната власт в Атина препоръчва да се гласува с "не" на него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставки на Лагард, Юнкер, Йерумблум и Меркел са неизбежни заради провала.
55
3
 
6
 
! Отговори
Банкомат преди 8 години
Гръцките депутати, направо са опустошили банкоматите в сградата на Парламента, независимо, че са зареждани няколко пъти. Направо е станал бой.
54
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел иска колониално и бандитско правителство в Гърция както са ГЕРБ и РБ в България. Целта е Ципрас и Варуфакис да бъдат ликвидирани.
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 65Бе да ти кажа за 34 години в ЕС Гърция не е мръднала много във финансово отношение. средната заплата там е 1200 евро тук е 800 лева демек съпоставено с цените у нас и у тях все едно там да взимаш 1200 лева. 400 лева разлика са нищо за 25 години повече от нас в ЕС да ти кажа.
52
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МЕРКЕЛ С НИЩО НЕ Е ДЛЪЖНА НА ГЪРЦИЯ!!!!!!!!!!!ПОРТУГАРИЯ Е БИЛА В СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ КАТО ГЪРЦИЯ НО КАТО СА ИЗПАДНАЛИ В НЕПЛАТЕЖОСПОСОБНОСТ НАРОДА ИМ Е РАЗБРАЛ И СЕ СЪОБРАЗЯВА С БЮДЖЕТНИТЕ НАМАЛЕНИЯ!!!А ГЪРЦИЯ ВЗЕЛИ СМЕ ЗАЕМИТЕ ИЗХАРЧИХМЕ ГИ СЕГА ДА НИ ГИ ОТПИШАТ ТЕ СА ДЪЛГОВА ПИРАМИДА ТАКА ПИШАТ !ГЪРЦИТЕ НЯМАТ РАБОТА В ЕС, ЕВРОЗОНАТА И НАТО! ТЕ СА СИЛНИ И МОГАТ ДА СИ СЕ ОПРАВЯТ САМИ!
51
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе хора,защо ви толкова яд на гърците,че живеят по добре от нас?По добре ли живеем,като и наште теглят заеми?Тия пари стигат ли до хората?На кой ще му приятно да му намалят пенсията или заплатата?Щракайте минуси да ви олекне.
50
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди Гърция да влезе в ЕС 81г, ние бяхме много по нарред от тях, Гърция беше бедна страна в сравнение с България. Как стана така, че бързо след това техния стандарт се вдигна многократно и ни задмина, а ние вече 9 години в ЕС си влачим мизерията която все повече се задълбочава.
49
8
 
10
 
! Отговори
Бънди преди 8 години
Европа знаеше, че Гърция няма пари. И какво направи? Даде им още. Гърците казаха добре и лллвзеха да ядат и пият на чужд гръб. Европа научи Гърция на аванатата и сега се сърци, че Гърците искат още. Като храниш кучето си само с месо, не се учудвай като почне да те заглежда. Всички тук искате да разкъсате Гърция, но монетата има две страни.
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тази измислица ЕС печелят само богатите.
47
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на гърците. Както се видя в този ЕС едни страни станаха от добре по-добре, а другите затъват. Това е като с банките, дават ти едни пари после лихвите те забиват и те пак ти дават и ти затъваш все повече и равносметката е, че те са ти зали 5 лв., а от теб са взели 5 000. Пълно рекетьорство.
46
11
 
17
 
! Отговори
дете преди 8 години
Аз предлагам да отидем всички в Гърция на почивка. 3 седмици ядене и пиене плюс танци и като дойде време за сметката да кажем, че не е достойно да ни вземат пари. За финал ще спретнем един референдум дали да платим 10% от сметката или да покажем един среден пръст на собственика на хотела.
45
3
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Бабче, внимавай какво ще кажеш на срещата! Всяка твоя дума се чува от онова ушастото, препеченото!
44
0
 
20
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Гърците убеждават Европа ,че 600-700? са малко за живот на месец.Пак ще ни дадат за пример ,че и десет пъти по малко са достатъчни и предостатъчни
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабито Меркел няма как да помогне. Бундестага няма да се съгласи, нито повечео членки на Еврозоната. Те като чудят Гърция и им се повдига.
42
11
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
донякъде правилно заглавие бабито меркел ще има ключе за проблема ако коленичат бързо с оланд в москва както за украина
41
6
 
15
 
! Отговори
Путлер преди 8 години
Аз че им помогна на Гърците, ше им изпратя хуманитарна помощ от автомати Калашников, за да се гръмнат :)
40
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Варуфакис е луд. Всеки ден с по 3 различни мнения. Пълен откачалник. Европейците направо луднаха заради него. Дори за най-големите специалисти по европейски дела стана трудно да анализират какво точно правят гърците. Дали са ***, дали са некомпетентни, дали играят хазарт с държавата си, дали са просто нагли и нахални...
39
6
 
14
 
! Отговори
до 42 преди 8 години
Муахахаха ама ти сериозно ли.Рано или късно ще си платят.
38
9
 
21
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Сега гърците ще научат важния урок какво се случва, след като си избереш комунист за премиер. :)))
37
5
 
5
 
! Отговори
Мънди преди 8 години
Бънди, ти не си никакво Бънди, ти си Чебурашка.