Варуфакис: Меркел е ключът към решаването на кризата!

Тя покани лидерите на всички партии да обсъдят ситуацията в Гърция
Обновена: 28 юни 2015 17:53 | 28 юни 2015 17:39,
164
Варуфакис: Меркел е ключът към решаването на кризата!
Снимка: Архив Reuters

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис призова днес германския канцлер Ангела Меркел да разреши сегашната криза. В интервю за таблоида "Билд" Варуфакис посочва, че Меркел държи ключа за уреждането на сегашната криза, информира АФП, цитирана от БТА.

"Правителствените лидери от ЕС трябва да действат. А сред тях (Меркел), като представителка на най-важната страна, държи ключа (...). Надявам се, че тя ще го използва", посочва гръцкият министър.

Още по темата

Той допълва, че неговото правителство е "отворено за нови предложения на институциите" след провала на преговорите в Брюксел в събота.

По-късно стана ясно, че германският канцлер Ангела Меркел е поканила лидерите на всички големи партии в страната на среща утре, за да обсъдят гръцката криза, предаде агенция Ройтерс, като се позова на високопоставен германски представител.

Служителят посочи, че председателите и лидерите на парламентарните групи на всички партии в германския парламент, включително на опозиционните Зелени и Левите, са поканени на срещата в канцлерството в Берлин в понеделник.

Финансовите министри от еврозоната отказаха да удължат с една седмица сегашната програма за подпомагане на Атина, чийто срок изтича на 30 юни. Гръцкото правителство иска да организира на 5 юли референдум по предложението на кредиторите на страната (Европейската централна банка, Международния валутен фонд и Европейската комисия), предложение, което налага реформи и орязвания на бюджетните разходи в замяна на продължаване на финансирането. Изпълнителната власт в Атина препоръчва да се гласува с "не" на него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гръцките банки затварят до 6 юли от утреАми сега като не мина номера. А знаете ли, че през тези дни трябва да се плащат и заплати и пенсии, а пари няма. Референдума ще ги вкара в хазната. По-лесно е 5 месеца да се правиш на велик и да се опитваш да изнудваш другите и сега с референдума да прехвърлиш вината на народа.
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този Ципрас не се харесва на европейските лидери и разни банкери. Затова му предлагат невъзможни условия, за да го свалят от власт. Ако приеме той 100% си отива. Затова свика референдум, по-малкото зло.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 90Никой не ти дава правото да обиждаш!
73
6
 
8
 
! Отговори
за одисей преди 8 години
Вместо да пишеш едно и също се замисли защо се дават тия огромни заеми на Гърция,а и на нас, и на други такива държавички.Отговора е толкова ***-за да сме финансово зависими,затова сме и приети в ЕС.Сега един Ципрас им обърка плановете, е ще направят естествено всичко за да го свалят.
72
4
 
6
 
! Отговори
Гръко преди 8 години
*** вие луди ли сте да си връщаме заемите!!!!кой дал дал , кой взел взелПослепис: парите на чуждите държави вече са изхарчени за раздаването на големи пенсии и заплати в Гърция плюс един куп бонусчета и привилегии!Кредиторите да пият една студена вода и толкоз .
71
3
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 98 преди 8 години
Обаче сега е обратното :)
70
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато в Гърция е имало цивилизация и култура,Германия е била блата с диваци
69
0
 
1
 
! Отговори
Bg преди 8 години
Tasi Germanka schte ostavi germanzite bes pari pensiite sa niski no sozialnite gledat horata s niski dohodi ne kato v bG Mesnerin e sa pensionerite
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо бъркам ли? То нали затова е лихвата по кредита, за евентуална застраховка. Ами германците като имат пари да не ги отпускат на рискови страни. Да ги бяха вложили в производство и т.н. И първо откъде имат толкова излишни пари. Не могат ли да си ги дадат на пенсионерите. Или пък си измислят, че имат пари по модела на чичо Сам и ги раздават ей така за лихви. Печалба срещу въздух
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ее всеки си мечтае да има баба като Меркел /да е богата за да я наследиш/и междувременно да ти дава пари ,гърците акто са измислили демокрацията ,да не са Убавите Унучета на ЕС/и на немците най вече /..
66
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
грък=циганиниска пари които не е изработил"ромска"класика
65
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 85Само че за тези "***" преди малко Меркел и Обама са говорили по телефона...
64
6
 
13
 
! Отговори
Зорба Гъркът преди 8 години
Поредните смешни леви. Уж спечелиха изборите с революционни идей, ама сега веднага бягат от отговорност и иницират референдум, понеже докараха Гърция до фалит. Малаки...
63
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 83народа вече СЕ ПРОИЗНЕСЕ ТОЙ СИ ИЗПРА ПРЕМИЕР ЦУПРУС!!!СЪС И БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ НАРОДА ВЕЧЕ СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ!!!ВРЕМЕ Е ГЪРЦИЯ ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАНА ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ ПО-СВЕТА ФИНАНСОВО И ИЗКЛЮЧЕНА ОТ ЕС НАТО И ЕВРОЗОНАТА И ДА МИНАТ НА ГАВРО И ГЕВРО ТА ДА СИ ПОЛУЧАТ НОВИТЕ ПЕНСИЙ И ЗАПЛАТИ
62
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Намери се един държавен глава, който не склони глава пред ЕС и МВФ. а каза: Ще се допитам до народа. Нас някой да ни е питал за нещо? До такава степен сме си докалали, че се оказа дори военният ни министър не знае каква военна техника ще разполагат САЩ у нас. Заслужаваме си съдбата.
61
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САМО БЕЗМОРАЛНИЦИ ЩЕ ОТИДАТ НА ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ СТРАНАТА ПРЕДИМНО НА ХОРАТА БЕЗ НИКАКВА ГОРДОСТ И ДОСТОЙНСТВО!
60
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БЪЛГАРСКИЯ НАРОД МОЖЕ ДА Е БЕДЕН И *** НО КАТО ЦЯЛО Е ГОРД НАРОД!!НАШИЯ НАРОД ЩЕ ВЪРНЕ ЗАЕМИТЕ КОИТО БУДА БУДАЛИСОВ ВЗЕ ЩОТО НИЕ СИ ГО ИЗБРАХМЕ!!!ГРЪКА СИ Е НАГЪЛ ХИТЪР И ЛЪЖЛИВ ЯВНО ПО-ГОЛЯМАТА МАСА ОТ НАРОДА ИМ И НЕ ЗАСЛУЖАВАТ АБСОЛЮТНО НИЩО ОСВЕН ДА ИМ ДОЙДЕ НА ГОСТИ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА СЛЕД АКТО ГИ МАХНАТ ОТ НАТО!!
59
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЪРЦИЯ ДА БЪДЕ ИЗКЛЮЧЕНА ОТ ЕС, ЕВРОЗОНАТА И НАТО!!!ТЕ НЕ СА НАЦИОНАЛИСТИ А НАЙ-ОБИКНОВЕНИ ИЗМАМНИЦИ ЛЪЖЦИ И ИНТЕРЕСЧИЙ ЖИВЕЕЩИ НА ГЪРБА НА ДРУГИТЕ!!!
58
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел забърка тая криза в ЕС, въпрос на време е Гърция да фалира заради Меркел.
57
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МЕРКЕЛ ИМ ДАДЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ЗАСЛУЖАВАТ ГЪРЦИТЕ!ОТПИСА ИМ 100 МИЛИАРДА И ИМ ДАДЕ 100 МИЛИАРДА СЪС РЕФОРМИ А ТРЯБВАШЕ ГЪРЦИЯ ДА ОБЯВИ ФАЛИТ И ДА БЪДЕ РАЗПРОДАДЕ НА ПАРЧЕ !!!!ВРЕМЕ Е ГЪРЦИЯ ДА ПРИКЛЮЧИ КАТО ДЪРЖАВА И ДА СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ЗА НАГЛОТО ДЪРЖАНИЕ НА НАРОДА КОЙТО ЯСНО ЗАЯВЯВА, ЧЕ НЯМА ДА СИ ВЪРНЕ ВЗЕТИТЕ ЗАЕМИ И ТОЧНО ТОЗИ НАРОД Е ГЛАСУВАЛ ЗА УПРАВНИЦИТЕ ИМ ВЗЕЛИ ГИ ТЕ СИ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТТА!!ГЪРЦИТЕ СА ВЕЧЕ НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНИ КАТО НАРОД ТЕ НЯМАТ ДОСТОЙНСТВО НИКАКВО!