Лукашенко научи Депардийо да коси

Актьорът пристигнал в Беларус заради интереса си към селското стопанство
23 юли 2015 12:07, Елка Василева
45
Лукашенко научи Депардийо да коси
Снимка: Официалният сайт на президента на Беларус.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко научи знаменития актьор Жерар Депардийо да коси с ръчна коса. Това се съобщава на официалния сайт на Лукашенко. Френският актьор е на посещение в Беларус.

В неформална обстановка Лукашенко е разговарял с госта си за селското стопанство и технологиите за отглеждане на екологично чисти храни. „Бяха засегнати и възможните перспективи пред проекта за сътрудничество между Беларус и Франция в областта на културата и изкуствата“, се посочва на сайта.

Лукашенко е разходил Депардийо из официалната си резиденция и му е показал образци беларуска селскостопанска техника.

Посланикът на Минск във Франция Павел Латушко разказа, че Депардийо е пристигнал в Беларус, воден от интереса си към селското стопанство. По-специално той е пожелал да посети животновъдния комплекс „Озерицкий-Агро“ в околностите на Минск.

Депардийо се занимава от над 25 години професионално с производство на вино. Той притежава многобройни лозя във Франция, както и в Мароко, Испания, Аржентина, Италия и Алжир.

Преди да започне политическата си кариера, Александър Лукашенко се е занимавал със селско стопанство. Той е израснал на село, през 1982 г. става заместник-председател на колхоз, през 1985 г. - партиен организатор на колхоз, а през 1987 г. - директор на совхоз. През 2011 г. беше предложено на Лукашенко да бъде издигнат приживе паметник заради програмата за възраждане на селото, пише Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Диктаторите"поне да косят умеят, а третополпвите са майстори на гей-паради.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Батката-Лукашенко е корав пич--не случайно говорят за Беларус--славянската Германия....