Новите технологии правят хората марионетки!

Руският патриарх разтревожен от влиянието им върху човека
154
Новите технологии правят хората марионетки!
Руският патриарх Кирил. Снимка: Reuters

Руският патриарх Кирил обяви, че е разтревожен от въздействието на информационните технологии върху съзнанието на човека, предаде ТАСС.

"Ние знаем, как информационните технологии днес въздействат на човека - както в куклен театър, където марионетките се движат по волята на този, който дърпа конците им. Затова под влияние на информационния поток човешките маси могат да постъпват така, както се иска на някого", каза патриархът, говорейки вчера в Покровско-Татянинския храм в град Чебоксари на Волга.

Според него такава реакция може да възникне, ако човек не следва божиите заповеди - тогава на него "му липсва координатна система", а "човек без такъв маяк, без координати, става лесен обект за информационно въздействие".

Главата на руската православна църква напомни, че Бог чрез Светото писание е дал на хората Слово, което им "помага да не изпаднат в безпътица". "И ако ние възприемаме божието слово с ум и сърце, то ставаме мъдри, силни и е много трудно да бъдем манипулирани", подчерта патриарх Кирил.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
7
 
! Отговори
BG преди 8 години
Технологиите правели хората "марионетки" - щото светата църква въобще не промива мозъците нали :))) Дори фантасмагориите за Хари Потър и Властелина на Пръстените звучат 100 пъти по достоверно от измишльотините на Библията :))) Или просто в момента църквата не понася конкуренция :) Що така бе, нали сме пазарна икономика :)))
11
5
 
3
 
! Отговори
смешно преди 8 години
Разбира се, но нали има мануална терапия за пречистване: "Да обяздиш мирянин" ;)
10
4
 
6
 
! Отговори
така трябва преди 8 години
Десетки хиляди попове и ходжи живеят на гърба на народа, работейки нищо! Всички църкви и джамии трябва да бъдат съборени, а тези лентяи и мошеници поповете и ходжите да бъдат въдворени на работа.
9
8
 
8
 
! Отговори
вържи попа преди 8 години
Поповете са слугите на дявола маскиран като божество. Ако слушахме поповете, още щяхме да живеем в средновековието.
8
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да се учудя и ако е евреин.
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е , ушанките по цял ден ни облъчват с дезинформация, обаче ние не се вързваме...
6
8
 
17
 
! Отговори
войнствен атеист преди 8 години
Така като гледам, патриархът няма нищо против казаното от него да бъде разпространено чрез НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ. Що така? Всичко живо православно си има сайтове. Що така? А когато ходиха за благодатен огън, летяха със самолети. Що така? Сигурно е прекалено стара технология и не се брои. Също както и златните ролекси и мерцедесите S класа не се броят, не са нови технологии просто!
5
18
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Кога ще чуем подобни истини изречени от устата на нашия патриарх ?! Кога ще видим църквата да се противопоставя на сатанинския НОВ СВЕТОВЕН РЕД ?!Кога ще се опълчи на подмяната на ценностната система на хората ?!Кога ? ...
4
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ли Божията Воля тази, която събра едновременно на върха на държавната и църковната власт в Русия тези мъдри, обичащи Родината си мъже?
3
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се забранят новите технологии в Русия!
2
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-демократично е сами да си ги пишат, щото инак на Любянка пак ще пишат *** с някои уговорки!
1
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един от примерите които потвръждават думите му е "сурат тефтера"--фейса...Там хората стават заложници на собствената си глупост--дават си личните данни,пишат къде и с кой са били....абе лесна плячка за бандити и секретни служби.....Ама нали е фешъи и си куууулллл