Народът и армията на КНДР готови за война с Юга

Ще защитават своя строй с цената на живота си
21 авг 2015 22:17, Елка Василева
199
Народът и армията на КНДР готови за война с Юга
Снимка: архив, Reuters

Народът и армията на Северна Корея са готови за пълномащабна война с Юга, за да защитят избрания от тях държавен строй. Това предупреди министерството на външните работи на изолираната комунистическа страна в изявление, цитирано от ТАСС.

Още по темата

"Нашите въоръжени сили и народ са готови не само на отбрана или възмездие, те са готови с цената на живота си да защитават своя строй в една пълномащабна война", се казва в комюникето, разпространено от севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА.

Ситуацията на Корейския полуостров се изостри рязко вчера, след като Северът и Югът се подложиха взаимно на артилерийски обстрел в западната част на демилитаризираната зона по съвместната граница. Двете страни се обвиняват взаимно кой е започнал първи.

Югът твърди, че Северът е започнал да стреля по високоговорители, използвани от него за пропагандна кампания.

Севернокорейските въоръжени сили дадоха вчера на Южна Корея 48-часов срок да демонтира високоговорителите, като в противен случай заплашиха с военни действия. Ултиматумът изтича в 17 ч. (11 ч. българско време) утре.

Южна Корея вече даде да се разбере, че няма да демонтира високоговорителите и ще продължи да ги използва.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
135 И коя е вярната в случая
91
3
 
4
 
! Отговори
До 154 до текила преди 8 години
Колега добър пример даваш, но виж че коментара на текила е изтрит. При онази влас беше разрешена само една гледна точка, официалната, а при тази е забранена само една гледна точка, вярната.
90
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
154 Стига глупости бе *** . Ивам Костов завари долара на 3000 лева от твоя човек Жан Вължан и добре че беше Иван Костов та се стабилизира страната само за няколко месеца
89
0
 
17
 
! Отговори
смех преди 8 години
Хайде Ким, след един час изтича ултиматумът ти! Да видим какво ще направиш!
88
13
 
2
 
! Отговори
До 156 преди 8 години
Че през управлението на Иван Костов долара беше стигнал 3000 лв. за долар. И кво стана махна три нули и долара стана 3 лв. Така че ако искат руснаците могат да го направят на 70 копейки.
87
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Южна Корея да си правят Самсунгите и Хюндаите и да си спрат високоговорителите, че Ким Чонг Ун ще ги смачка!
86
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде да ги видим ,като стане патакламата ,кой когоМного ербап южно-корейците,ама да не последват съдбата на Южен Виетнам,дето също много беше подкрепян от САЩ,даже още повече,ама ко стана накрая.Подценяването на Северна Корея да не изяде главата на някои хора?
85
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо където е имало комунизъм винаги е имало глад и мизерия? Има ли поне 1 комунистическа държава, която е цъфнала и вързала? Само 1? И не ми казвайте Китай, защото там само на теория е комунизъм...
84
9
 
20
 
! Отговори
икономист преди 8 години
Ето ти нагледен пример за една държава с два строя. Комунистическия север гладуват и мизеруват , а капиталистическия юг богатеят и живеят добре. Същото беше и в Германия преди обидинението. Само нашите каскетаджии и мандраджии си искат комунизма зер сега трябва да работят и няма от къде да крадат .
83
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не им стиска на смахнатите *** да започнат война с Юга. Да, имат повече армия, но не винаги количеството е важно. От 1 милион войници повечето са недохранени и без почти никаква подготовка, а други са просто в армията за да вършат най-черната работа, само ги водят че са войници. Военната техника на С.Корея се състои предимно от стари съветски танкове и самолети, някои от които на повече от 50 години. Ако дебелият Ким стъпи накриво за няколко дена южняците са в Пхенян, гаранция!
82
5
 
4
 
! Отговори
Asiti преди 8 години
V tozi slu4ay severna koreq e prava. Tozi pat Amerilansite nqma da mogat da spasqt Yujnqtsite
81
6
 
0
 
! Отговори
CNN преди 8 години
Момент другари от КНДР. Не сме готови с екипа, техниката. Трябва ни време да се подготвим, да пренаредим програмата. В крайна сметка живите предавания, сори реалити шоутата, са свързани с огромен бюджет от рекламодатели и ангажират вниманието на огромна част от данъкоплатците.... Така. Всъщност неделя следобяд западно американско време е добре да започне шоуто ! Готово, планирано.
80
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NARODA NA KNDR E NAROD DOSTOEN,A KADE SME NIE?ARABITE VLIZAT U NAS I NI PREVZEMAT S GOLI RAZE.
79
10
 
31
 
! Отговори
фен преди 8 години
След като Путин изльга в ООН за оръжията на Садам, унишожи Ирак, разби Либия, въоръжи ИД срещу Асад, а сега насърчава едните *** в Корея да дразнят с тъпите си говорители другите ***, та белким и там стане мазало. Или не беше Путин?
78
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари, то бива да сте *** парчета ама вие надминавате и най-смелите ми очаквания какви *** могат да бъдат комунистите. Тука някакъв изкукуригал каскет искал да емигрирал да в Северна Корея??????
77
1
 
3
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
До :-D:-D:-DИ ГЛУПАВИЯТ ИЗГЛЕЖДА УНЕН КОГАТО СИ МЪЛЧИ,А ТИ КАТО ПИШЕШ РАЗСЕИВАШ ВСИЧКИ СЪМНЕНИЯ!
76
12
 
16
 
! Отговори
Другаря Ким преди 8 години
Да живее Северна Корея
75
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да живея в независима държава като С. Корея.*** мже да бълват масова отрицателна пропаганда, но никой неим вярва. Още веднъж, ако знаех корейски бих емигрирал незабавно там.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 134И ти си един от нас
73
9
 
14
 
! Отговори
:-D:-D:-D преди 8 години
Събота е. От лудницата са пуснали психарите в домашен отпуск за уикенда и те са напъплили интернет форумите. Путинофили, атакисти и всякаква друга ненормална всезнаеща ***.