Народът и армията на КНДР готови за война с Юга

Ще защитават своя строй с цената на живота си
21 авг 2015 22:17, Елка Василева
199
Народът и армията на КНДР готови за война с Юга
Снимка: архив, Reuters

Народът и армията на Северна Корея са готови за пълномащабна война с Юга, за да защитят избрания от тях държавен строй. Това предупреди министерството на външните работи на изолираната комунистическа страна в изявление, цитирано от ТАСС.

Още по темата

"Нашите въоръжени сили и народ са готови не само на отбрана или възмездие, те са готови с цената на живота си да защитават своя строй в една пълномащабна война", се казва в комюникето, разпространено от севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА.

Ситуацията на Корейския полуостров се изостри рязко вчера, след като Северът и Югът се подложиха взаимно на артилерийски обстрел в западната част на демилитаризираната зона по съвместната граница. Двете страни се обвиняват взаимно кой е започнал първи.

Югът твърди, че Северът е започнал да стреля по високоговорители, използвани от него за пропагандна кампания.

Севернокорейските въоръжени сили дадоха вчера на Южна Корея 48-часов срок да демонтира високоговорителите, като в противен случай заплашиха с военни действия. Ултиматумът изтича в 17 ч. (11 ч. българско време) утре.

Южна Корея вече даде да се разбере, че няма да демонтира високоговорителите и ще продължи да ги използва.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКучето като озверее от глад, най-силно се хвърля да хапе....Ми що, озверелите от глад, пършиви евроатлантически скотове в *** все с подвити опашки ходят, свеждат глави пред господаря от Вашингтон и само жално скимтят и се молят да ги пусне да му мият кенефите?
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждам че Ким Чен Ун е много напращял, ама до Коледа има още 4 месеца, а той тръгва на заколение още днес.
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интерено какво ще направи другаря Ким когато изтече ултиматума. Предполагам че ще постави нов ултиматум за още 48 часа.
49
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
90 Не си със всичкия си наистина , няма смисъл да знаеш корейски , нали знаеш руски отивайв Сибир и не се връщай
48
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ako знаех корейски език като нищо бих отишъл в Северо Корейското посолство с молба да емиграция там.Поне това са горди хора, а не слуги на бивша мутра, настоящ наркотрафикант,резач на лентички и други глупости.
47
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утре в 11ч Ким Чен Ун ще приеме последно причастие преди да се яви пред всевишния.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам генералите от всички се отличава геранилидомуса!
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давай велики кормчио УН натискай яко, все ще изкопчиш няколко вагона ориз от империалистите.
44
5
 
9
 
! Отговори
North Front преди 8 години
Хайде Северът да тръгва и да се приключва. Американците са толкова изпедераст....исках да кажа, толерантни, че не са в състояние да се противопоставят на сериозно организирана сила!
43
2
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
до 74Още една за гладното куче:Когато едно куче се научи да яде л**на,,трябва да му счупиш главатаиначе цял живот ще ги яде!
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Военните учения с участието на въоръжените сили на САЩ и Южна Корея, временно прекратени на фона на изострянето на ситуацията на Корейския полуостров, са възобновени, предаде Reuters, позовавайки се на помощник министъра на отбраната на Съединените щати Дейвид Шир. Тези учения бяха временно преустановени, според мен, онзи ден. Ученията бяха възобновени, както е планирано, казва той
41
6
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Тези ще натискат натискат докато другите се смилят и им дадат помощи , всяка година правят един и същи трик , освен ако им е намекнато от разни товарищи , че няма да е лошо да погърмят малко , та да предизвикат американците
40
3
 
1
 
! Отговори
свинара преди 8 години
До 79Ти от къде четеш актуалните новини,дай информация.
39
6
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
71 Koga е имало българско производство игли за шиене , ти не познаваш ли старите кутийики или както там се викат за игли все китайски бяха , много преди последните 30 години икономически бум От Китай идваха кецовете , иглите , пинг понг топките и ..... ако се сети някой още нещо ,а тигрова мас също , това бяха китайските стоки преди 1980
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво са тези учения и провокации ? Някой пак иска конфликти, дайте да видим на географската карта с кого граничи Северна Корея и кой има файда от цялата тая история.
37
9
 
19
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Западния начин на живот е избран от хората, които го живеят.Много народи бяха избрали друг начин на живот,който предлагаше сигурност и умероно благоденствие на всички хора равни права и възможност за развитие.Западните капиталисти направиха всичко за да ни лишат от нормално човешко съществуване.Комунистическата идеология привличаше много хора и от западните народи това дразнеше капитала и накрая с предателство от Москва успяха да сринат социализма.в Европа.Сега на прицел е КНДР.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунизма е хубаво нещо.Защото след него голяма аванта и разруха пада.А след тях,за нищетата на тези дето са спали е виновен комунизма, че не ги е научил на мурафети.
35
0
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Бедни сме...какви да сме?Да сме хитроумни като евреите?Не.Да сме хитри като гърците? Не.Само на евроатлантическите ценности сме богатиама те джоба не пълнят.
34
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Саркастичен другарСеверна корея има собтвено производство смартфон и таблет. Може да са взаимствни от някой китайски джаджи, но са тяхно производство. А България не може един обикновен телефон да произведе.
33
8
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
57 Кой не може да произведе едно столче , я пак , нещо май съвсем започнахте да пишете глупости