Народът и армията на КНДР готови за война с Юга

Ще защитават своя строй с цената на живота си
21 авг 2015 22:17, Елка Василева
199
Народът и армията на КНДР готови за война с Юга
Снимка: архив, Reuters

Народът и армията на Северна Корея са готови за пълномащабна война с Юга, за да защитят избрания от тях държавен строй. Това предупреди министерството на външните работи на изолираната комунистическа страна в изявление, цитирано от ТАСС.

Още по темата

"Нашите въоръжени сили и народ са готови не само на отбрана или възмездие, те са готови с цената на живота си да защитават своя строй в една пълномащабна война", се казва в комюникето, разпространено от севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА.

Ситуацията на Корейския полуостров се изостри рязко вчера, след като Северът и Югът се подложиха взаимно на артилерийски обстрел в западната част на демилитаризираната зона по съвместната граница. Двете страни се обвиняват взаимно кой е започнал първи.

Югът твърди, че Северът е започнал да стреля по високоговорители, използвани от него за пропагандна кампания.

Севернокорейските въоръжени сили дадоха вчера на Южна Корея 48-часов срок да демонтира високоговорителите, като в противен случай заплашиха с военни действия. Ултиматумът изтича в 17 ч. (11 ч. българско време) утре.

Южна Корея вече даде да се разбере, че няма да демонтира високоговорителите и ще продължи да ги използва.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
5
 
10
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Тоя природно "надарен" *** ще вземе да направи някоя глупост и ще пламне светът! Май само китайците могат да му дръпнат юздите, та да не се пеняви толкова, щото е и в техен интерес там да не става патаклама. Русия също. А това, че е родата му е докарала държавата си до мизерия и глад са подробности от пейзажа и пример до къде може да стигне чесането на егото на природните *** от рода Ким, усърдно прилагащи някакво тяхно съчетание от чучхе (национализъм и автархия) и военен комунизъм. ***
71
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро време очаквам съревнование между САЩ и Китай, така че.....
70
1
 
27
 
! Отговори
белият заек преди 8 години
Да стреляш по говорители е добра идея. Трябва и при нас да се въведе тази практика спрямо джамиите...
69
7
 
10
 
! Отговори
TonyM преди 8 години
На тези жълтурки от Пхенян ще им спрем ориза. Кофти за тях. Припомням им една вехта приказка. Попитали радио Ереван какво ще стане в Западна Сахара след победата на комунизма? Отговор ще започнат да внасят пясък. Тони от Албиона
68
7
 
11
 
! Отговори
пу преди 8 години
1 рубла - 2 стотинки
67
5
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Руския и китайския флот ще се приберат.И американския флот ще си отиде.Ще останат скритите руски подводници до щатския бряг, докато не им потрябват.
66
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях се притеснил че ушанките ги няма, те били тук. Защитават на другото диктаторче тезите :)
65
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средната пенсия в Русия е около 15 000 рубли. След като един пенсионер си плати водата, тока, наема, отоплението от пенсията му остават 12 хил рубли. ---------След като плати за ядене, пиене и цигари, остават 11 000 рубли. От там нататък кеф ти стритийз клубове, кеф ти яхти, кеф ти Хаваите.Еех, живот...
64
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе 117 я се успокой малко , пий си хапчетата и от утре към Карлуково. То бива малоумие и смрадлива путинска тролщина ама то се ***. Освен това да даваш акъл и оценки за Кореа не е като да правиш вирутално фелацио на кремльовския джудж
63
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 114Верваме, верваме...
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 112Тия фейкове си ги говорете с Гоце Първанов, той ще ти поверва. Вервай ми.
61
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЩо не, достойно си е да миеш американци ***, и да бършеш *** на американски старци. Американците са наши по-старши парньори и те ни освободиха от руско робство и ни донесоха свободата и демокрацията и банани и портокали и кока кола, затова всеки евроатлантик с достойнство им лиже задниците.
60
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средната пенсия в Русия е около 15 000 рубли. След като един пенсионер си плати водата, тока, наема, отоплението от пенсията му остават 12 хил рубли. Това е все едно един пенсионер в България със 200 лева пенсия като плати тока, парното, наем за гарсиониерка и водата да му истаната 130 лева. Вместо това българските пенсионери ровят в кофите за *** защото не им стига пенсията за храна.
59
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТи не се грижи за рублата - руските производители са доволни че вече никой не може да внесе и продаде нищо в Русия, местното производство се развива и расте, потреблението на местни стоки расте и заплатите растат.
58
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 107 Другарю мужик, рублата е поставена на изкуствено дишане, Русия на смъртен одър заради цената на нефта, а ти вместо да помогнеш на братския мужишки народ пишеш глупости по форумите.
57
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 103Все пак е по-достойно да се мие нечий пенсионерски *** отколкото да се облизва *** на Путин.
56
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повече от 60 години ембарго, зверски санкции и изолация, уж гладували пък населението се е увеличило от 10 на 26 милиона. А в *** от 9 милиона стана на 6 милиона. При това *** няма икономика, няма производство и всичко внася а СК има собсвени балистични ракети с които може да удари САЩ, собствена ядрена енергетита и космичекса програма.
55
11
 
11
 
! Отговори
30г.чужденец преди 8 години
Нали прасчо беше на екскурзия до слънцето,поне така съобщи севернокорейската тв.Сега се мисли за безсмъртен,а народа...горкия народ .Тука някои русофилчета даже завиждат на този изстрадал народ искат там да отидат,езика им пречел,абе ей плиткоумници....Като гледам стотиците хиляди бежанци никой не се запътил към майка ви родина руска или северна Корея,все към омразната ви западна европа и Америка искат ,дали са по глупави от вас комунистчета ааа...
54
0
 
0
 
! Отговори
нощен пазач преди 8 години
Имам лошо предчувствие,от няколко нощи не мога да дремя!
53
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ вече клекнаха. Приеха ултиматума.