Путин към САЩ: Вие сте виновни за мигрантската криза!

Зове за създаване на международна коалиция за борба с тероризма
4 сеп 2015 09:05,
654
Путин към САЩ: Вие сте виновни за мигрантската криза!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана, предаде ТАСС.

"Смятам, че това е една напълно очаквана криза. Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка. Те продължават да водят такава политика", заяви Путин пред журналисти във Владивосток.

"За каква политика става дума? Става дума за налагане на собствените стандарти, без да се вземат предвид историческите, религиозните, националните, културните особености на тези региони. Това е преди всичко политика на нашите американски партньори", добави той.

Путин заяви, че е изненадан от това, че американските медии критикуват Европа за жестокото отношение към мигрантите, след като САЩ са тези, които са предизвикали този проблем.

"Аз с учудване гледам как някои американски средства за масова информация критикуват Европа за излишната според тях жестокост към мигрантите", каза той и подчерта, че САЩ не са толкова натоварени от миграционен поток, а Европа, която по думите му "сляпо следва американските указания", страда много тежко.

Руският президент оправи призив за създаването на международна коалиция за борба с тероризма. Той съобщи, че е обсъждал тази инициатива с президента на САЩ Барак Обама.

Путин каза също, че води разговори по тази тема и с лидерите на Турция, Саудитска Арабия, Йордания, Египет и други страни.

"Ние действително желаем да създадем някаква международна коалиция за борба с тероризма и екстремизма и за целта водим консултации с нашите американски партньори. Аз лично съм разговарял по телефона с президента на САЩ Барак Обама", заяви той.

Путин изрази мнение, че сирийците, които в момента масово бягат към Европа, не бягат от режима на Башар Асад, а от "Ислямска държава", която завладя значителни територии в Сирия и Ирак и извършва зверства.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


654
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
2
 
5
 
! Отговори
умерен преди 8 години
В интерес на истината, Путин казва нещо, което много европейски политици си мислят, но не могат да го изразят на глас. Но, и самият Путин е далеч от невинният, както се опитва да го играе. Все пак, всички тези региони, за които той говори са снабдени много добре с руско оръжие.
328
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа преживя едно друго *** . Милошевич пак слуга на москва ще преодолее и този съветски експеримент ,. То.и белградския *** се надяваше че ссср ще е вечно зад гърба му а *** не
327
12
 
3
 
! Отговори
хе хе преди 8 години
Путин да не се помайва, а да изтегля войската от Източна Украйна и Крим и да я праща да унищожи ИДИЛ. С един куршум - два заека. Хем спира войната с Украйна, хем се явява спасител на Европа.
326
13
 
1
 
! Отговори
язе преди 8 години
Не мога да кажа, че не съм чувал тези безпочвени обвинения и преди. Мога сама да кажа, че САЩ нямат нищо общо с тази бежанска вълна. Американски войски в регионите, от които идват почти няма. Изтеглиха се от Афганистан, Ирак, а в Сирия и Африка не са и стъпвали. Не биха могли да бъдат обвинявани за гражданската война в Сирия, защото никакъв американски войник не е стъпвал там никога. Не съм чувал американско длъжностно лице да призовава бежанците да бягат към Европа. А в края на краищата дори в Либия нямаше американски войски, освен като логистична подкрепа на европейските части
325
9
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
Джуджан се пробва с чужда пита да прави помент -когато Обама искаше да приключи със Башар путин се намеси....и още си продава оръжие на Башар, който е в основата на гражданската война във Сирия
324
12
 
3
 
! Отговори
истината преди 8 години
ИДИЛ се създаде след като си тръгнаха американците. И се ръководи от офицери на Саддам, съветския слуга. Путин по-добре да си мълчи.
323
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми защото другарю вашата русия тениска да има свободни общества ,а бягат на запад защото искат свобода демокрация и нормален живот какъвто има на запад но не и в родините им заради вашия вожд ,ми нали заради вашите гнусни кумонистичедки номера и тук народа бягаше и бяга защото и тук ви има
322
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какви държави бяха например . Авганистан след съветската агресия през70и 80.г ми то нямаше там даржавата . За . Либийската джамахирия просто нямам думи ,дали си спомняш ..локарби а за нашите медици в либия . Е това е българският путаноид вечно верен на ссср и никога на. България
321
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BOYANКак ще коментираш снимките на Джон Маккейн на 27 май 2013 в сирийския град Идлиб.
320
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе другарю историк бе ти да си виждал картата на . Европа преди първата световна ,каде вида там да има . Полска държава . Значи един народ който тогава е нямал собствена държава е пленили 300 000 руски солдати ,ми браво на поляците не знаех че руската армия е била толко велика ,. Са видели историко каква глупост сътвори ,ми *** ще те накаже
319
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един от северозападада не си баджанак на Миков? Щото и той като теб ръси простотии.
318
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БългаринПутин е абсолютно прав.а сега можеш вече да му оближеш снимката.
317
13
 
7
 
! Отговори
BOYAN преди 8 години
Въздушните удари над Либия ги започна Саркози на своя глава с Великобритания.САЩ бяха извикани на помощ като се видя че сами нищо не могат.За гражданската война в Сирия Путин е по-отговорен от всеки друг
316
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое не е истина от това което казва Путин.Какви държави бяха Ирак Либия,Сирия,Афганистан и какво стана като се намесиха Сащ -нищо ама такова нищо ,че се избиват като ***.Как живееха тези хора при Садам и Кадафи - пайски и нашите им работиха като роби но за хлд долари.Сега са на път да постигнат това и в Европа .
315
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 501Явно си много в час с историята на ИД.Как ще коментираш снимките на Джон Маккейн на 27 май 2013 в сирийския град Идлиб.
314
6
 
7
 
! Отговори
любител историк преди 8 години
До АнонименА за пленените от поляците и оставени да измрат от глад и болести над 300 000 руски войници през Първата св. война да си чувал?
313
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виж са другарю дали в северен . Ирак или в южна . Сирия все тая там граница отдавна няма по важен е факта че . И . Д много бързо се справи съв . Сирийската опозиция но с . Башар не .. Явно има някаква вечна дружба
312
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен499Явно си много зле. ИД първо се създаде в Ирак и от там тръгна към Сирия. Защо ли господа мислещи патриоти? Какво ви говори този факт ? Най лошото е когато човек спре да мисли с главата си а повтаря като *** глупостите на другите.
311
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Факт е че ислямска държава можеха до сега отдавна да свалят диктатора в . Сирия ,но него направиха вместо това се насочиха към . Ирак ,защо ли другари мислещи патриоти . Какво ви говори този факт
310
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти неможе да мислиш другарю ,на тебе никога не ти е разрешавано да мислиш на тебе ти е нареждане