Путин към САЩ: Вие сте виновни за мигрантската криза!

Зове за създаване на международна коалиция за борба с тероризма
4 сеп 2015 09:05,
654
Путин към САЩ: Вие сте виновни за мигрантската криза!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана, предаде ТАСС.

"Смятам, че това е една напълно очаквана криза. Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка. Те продължават да водят такава политика", заяви Путин пред журналисти във Владивосток.

"За каква политика става дума? Става дума за налагане на собствените стандарти, без да се вземат предвид историческите, религиозните, националните, културните особености на тези региони. Това е преди всичко политика на нашите американски партньори", добави той.

Путин заяви, че е изненадан от това, че американските медии критикуват Европа за жестокото отношение към мигрантите, след като САЩ са тези, които са предизвикали този проблем.

"Аз с учудване гледам как някои американски средства за масова информация критикуват Европа за излишната според тях жестокост към мигрантите", каза той и подчерта, че САЩ не са толкова натоварени от миграционен поток, а Европа, която по думите му "сляпо следва американските указания", страда много тежко.

Руският президент оправи призив за създаването на международна коалиция за борба с тероризма. Той съобщи, че е обсъждал тази инициатива с президента на САЩ Барак Обама.

Путин каза също, че води разговори по тази тема и с лидерите на Турция, Саудитска Арабия, Йордания, Египет и други страни.

"Ние действително желаем да създадем някаква международна коалиция за борба с тероризма и екстремизма и за целта водим консултации с нашите американски партньори. Аз лично съм разговарял по телефона с президента на САЩ Барак Обама", заяви той.

Путин изрази мнение, че сирийците, които в момента масово бягат към Европа, не бягат от режима на Башар Асад, а от "Ислямска държава", която завладя значителни територии в Сирия и Ирак и извършва зверства.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


654
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
6
 
22
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Путин е абсолютно прав.
308
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обаче другарю в . Германия няма продажни комунистически изчадия които да подарят а не да строят какъвто и да е поток ,тоест условията ще са равноправни и и взаимноизгодни и за двете страни . Нещо което тукашните другари никога не са разбирали и отстоявали . Имаше един виц по ваше време който гласеше че ако в москва пръснът тука нашите направо се посиръха
307
6
 
22
 
! Отговори
bravo преди 8 години
Браво на Путин, каза точно това което и аз мисля.
306
2
 
13
 
! Отговори
германска преди 8 години
помощ за границата няколко джипа, за Гърция-56 млн
305
4
 
16
 
! Отговори
ало преди 8 години
Северен поток 2 през Германия е на дневен ред, за там санкции няма
304
9
 
3
 
! Отговори
чейнчадждия преди 8 години
До сидеровможе да ти обменим по днешноя, 66(6) рубли за долар
303
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да се каже че болшевиките ,или так каквито са ,имат традиция и история в организирането на чудни масови екскурзии . Например сещам де за едни полски офицери посетили руските гори край . Катин . Бащата на народите. Сталин беше шампион в екскурзиите ца цели народи ,ами да другари не бъдете скромни вие можете повече той . Живков го доказа с екскурзията до . Турция , а и тази на хилади врагове на народа до чудния остров . Белене
302
15
 
8
 
! Отговори
Путлер капут преди 8 години
Империята на злото мобилизира троловете. Демоните изпълзяха от дупките. Идва ред на Рускините които ще залеят Европа! После ще обвиняват евреите че са пратили влака . . .
301
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Окупатора на Украйна!
300
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С какви автомати стрелят ИД? Защо винаги когато става дума за тероризъм виждаме АК 47 в най съвременен дизайн?
299
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мъдри думи на велик управник , единствения лидер които пряко се осмелява да обвини сащ за емигранската вълна
298
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност шефа на туристическата фирма организирала и реализирала екскурзията за европа най после проговори . Явно това е предупреждение към европейците ето така ще бъде щом не сте с мен . Отлично другари
297
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** те така действат другарите от кгб . Цялата тази много добре организирана екскурзия на имигранти ,целяща да всее паника ,ужас и разцепление на европа ,според вас на какво ви прилича . Трябва ли да ви напомням за екскорзуводите от . Б. К . П и.и екскурзията на . Българските мюсюлмани през 88г . Това ли е отмъщението на . Путин че неговите диктатори бяха изметени със изключение на този в . Сирия
296
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kakto vinagi e prav!
295
4
 
36
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Обаче голям късмет извадиха американците с Путин!Друг толкова търпелив и благ човек за президент на Русия едва ли ще има!До последно ще се мъчи да ги спаси-тях и европейците!Някой друг до сега да им беше дръпнал шалтера.....
294
2
 
16
 
! Отговори
До Одисей преди 8 години
Така е, Одисее, съветските *** са ти виновни. На калпав космонавт космосът му пречи. И още нещо - никой луд не си признава че е луд. Все някой друг им е виновен на Наполеоновците и боговете от психиатриите.
293
2
 
4
 
! Отговори
Борис Бойков преди 8 години
А несредна заплата в България - 15000лв.
292
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както винаги 15 трола спамят. Ясно е от броя на плюсовете.Иначе средна заплата в Америка - $4000
291
3
 
8
 
! Отговори
До Одисей преди 8 години
Навсякъде минусите ти са в пъти повече от плюсовете. Това говори ли ти нещо и дава ли ти повод за размисъл?
290
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАРЕЖЕТЕ ГО ТОЗИ ОДИСЕЙ. КАКВО ИСКАТЕ ОТ ЕДИН ТУРЧИН?...ВЕЧЕ НЕ МУ СЕ ВРЪЗВАМ...ЕДНО СИ ЗНАЕ БАБА ДА БАЕ