Каналджиите - поне 30 000 души

Броят на контрабандните мрежи расте
Обновена: 13 сеп 2015 20:23 | 13 сеп 2015 20:16, Веселина Йорданова
30
Каналджиите - поне 30 000 души
Снимка: БТА

Има най-малко 30 000 души, замесени в трафик на имигранти и бежанци в Европа, заяви пред гръцкия вестник "Катимерини" директорът на Европол Роб Уейнрайт.

Още по темата
В интервю за изданието след неотдавнашни посещения в Атина и на остров Кос, Уейнрайт отбеляза, че има забележително увеличение на броя на контрабандните мрежи, като само тази година властите са регистрирали 30 000 заподозрени.

По думите му бандите обикновено са сформирани от дребни престъпници от Сирия, Турция, Ирак и Гърция.

Шефът на Европол каза, че 15 сирийци и египтяни, които бяха арестувани в Атина през март, са спечелили 7,5 милиона евро от трафик на хора.

Роб Уейнрайт посочи още, че често бандите се занимават и с друг вид контрабанда, като трафик на оръжие и наркотици.

По думите му между гръцките власти и Европол има бърза обмяна на информация, която прави разследванията по-ефективни. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: бежанциЕвропол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственият начин е Европа да помогне на Турция и бежанците да се изолират от каналджиитеОще от сирийската граница да ги извозват по квоти докато приключи гадната войнаНавремето у нас "голямата екскурзия" я организираха подобни типове. Ходеха по къщите и насила избутваха хората да бягат към турция
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Говорите си, а аз всяка вечер ги виждам и чувам! Стотици българи се прехранват, и то доста добре, от каналджийство. А на мен ръцете ми са вързани, не мога да се правя на шериф! Граничната полиция? Не знам защо, хич не й вярвам! "О, дайте, дайте мне свободу!" - "Иван Сусанин" за несведующите.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Главните каналджии са от Сирия , Турция , Ирак и Гърция !За да стигнат бежанците до Гърция , през Македония ... та до Германия !Защо тези бежанци са повече млади мъже и момчета ?Германия започва да проверява бежанците на границата си за документи , и като не ги приеме на къде ще плъзнат ? Или ще ги задържат и преразпределят в други държави ?САЩ няма да приеме без документи и проучване на лицата ( ако въобще символично вземат някакви бройки ).
9
1
 
4
 
! Отговори
internetlumpen преди 8 години
Живеем лошо, защото купуваме контрабанда. За да живеем добре, трябва да продаваме контрабанда.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 20 г. всичко ще е джамии и печки с ***.Европа ще се напълни с ракети и молли...:(((
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали Брейвик беше ненормален. Ще ревете за такива, като него!!
6
1
 
18
 
! Отговори
Това ги чака немците преди 8 години
Швеция Изнасилената страна. Според BRA правителствена агенцияса съобщени общо 1091 случая на изнасилване през месеците юни и юли. Броят на изнасилванията на деца под 15-годишна възраст се е увеличил с 53%.Не е толкова грешно да изнасилиш шведско момиче, колкото да изнасилиш арабско момиче, казва Хамид. Шведското момиче получава помощ след това, а и тя вероятно вече е била прецакана (бел. ред. имала сексуални контакти). Но арабското момиче ще получи проблеми със семейство си.
5
1
 
15
 
! Отговори
бг преди 8 години
ами що не кажат,че ислямска държава където превземе отваря затворите и всички затворници идват в европа понеже там имат досиета и след краи на войната пак ще ги приберат
4
1
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Ястребе,пазиш ли си зеления паспорт - та да стигнеш Германия без да цакаш на каналджии:-)))))Яд ме е само че там ще те броят за българин и ще ни излагаш....
3
1
 
10
 
! Отговори
сега кой от къде е преди 8 години
Дали това ще се понрави на САЩ и НАТО можем само да гадаем...Руските специални части, които от 1 седмица са в Сирия се справиха с лекота с една от задачите поставени им от президента Владимир Путин. Те само за 6 минути успяха да изпепелят три блока в покрайнините на столицата Дамаск, пълни с ислямисти, съобщиха от сайта asialive.info.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Главния каналджия е ЦРУ..
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основната мрежа за трафик на бежанци се поддържа от кюрдите от ПКК