Словакия въвежда контрол на границите си с Австрия и Унгария

И Чехия взе подобно решение
14 сеп 2015 12:06, Елка Василева
9
Словакия въвежда контрол на границите си с Австрия и Унгария
Снимка: Reuters

Словакия въвежда мерки за контрол на границите си с Австрия и Унгария заради притока на мигранти, съобщи чешкият министър на вътрешните работи след среща със словашкия си колега, предаде Франс прес.

Подобно решение взе снощи и Чехия.

Още по темата

На срещата между чешкия вътрешен министър Милан Хованец и словашкия му колега Роберт Калиняк двете страни "бяха единодушни, че квотите (за приемане на мигранти) са безсмислени, особено в контекста на последните мерки, които предприе Германия по границата си", посочи в комюнике чешкото министерство на вътрешните работи.

"Със Словакия приемаме незабавно мерки по границата с Австрия. Словакия е въвела мерки и по границата си с Унгария". "Ще приспособим тези мерки според ситуацията. Споразумяхме се да обменяме по-интензивно информация", се казва в комюникето.

Чехия и Словакия са транзитни страни за мигрантите, които пътуват към по-богати страни от ЕС като Германия и Швеция. Двете държави наред с Полша и Унгария отхвърлиха задължителните квоти, предложени от Европейската комисия и подкрепени от Германия.

Берлин въведе вчера граничен контрол по границата си с Австрия, което може да подтикне мигрантите да заобиколят през Словакия и Чехия, за да стигнат в Германия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да завардим границата с Сърбия или Румъния защото скоро от там ще влязат тези които ще връщат
4
3
 
20
 
! Отговори
Atb преди 8 години
Ами краино време беше хората да покажат че не са съгласни с политиката на германя надявам се все повече държави да постъпят като чехя унгаря и т. Н. Да покажем че европа не е място за Ислямските фанатиците да ги натоварят и обратно и без това си имаме достатъчно проблеми
3
3
 
28
 
! Отговори
Братислава преди 8 години
Ето това са народи с доблест като Словакия и Чехия. Това са истински славяни и християни. Само така братя
2
2
 
29
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Хич не завиждам на хората които трябва да живея покрай гетата или лагерите с нелегални. Не че няма и истински бежанци, ама губейки се във вълната икономически емигранти, въмжността за решаване на проблемите им намалява много. винаги съм казвал че всеки има право да си търси щастието, но тия са буквално антисоциални. Скотове, които си носят манталитета в цивилизацията. Гледах на клипчета какво оставят след себе си, как безмислено чупят и палят по пътя си, това някак не те кара да им съчусвтваш.
1
32
 
3
 
! Отговори
Закари преди 8 години
Не е хуманно и европейско да се затварят граници.