Путин категорично против "цветните революции"

Русия зачита суверенитета на Украйна, увери руският президент
Обновена: 28 сеп 2015 13:15 | 28 сеп 2015 11:30, Елка Василева
318
Путин категорично против "цветните революции"
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Русия зачита суверенитета на Украйна и би желала другите страни също да го правят, съответно да не подкрепят държавни преврати. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американските телевизии Си Би Ес и Пи Би Ес, предаде ТАСС.

"Зачитането на суверенитета означава да не се допускат държавни преврати, антиконституционни действия и незаконно сваляне на легитимните власти", подчерта Путин.

Още по темата

По думите му "Русия никога не е вземала и не смята да взема участие в действия, насочени към сваляне на легитимна власт". Руският президент обаче нарече "абсолютно неприемливо (. . .) да се решават въпроси, включително спорни въпроси, вътрешнополитически въпроси в републиките от бившия Съветски съюз чрез т. нар. цветни революции, чрез преврати и неконституционни начини за сваляне на действащата власт".

"Зная това със сигурност", отговори Путин, запитан за уточнение дали смята, че САЩ са замесени в свалянето на бившия украински президент Виктор Янукович през 2014 г.

Разпадането на Съветския съюз бе огромна трагедия заради множеството проблеми, които предизвика, заяви руският лидер, посрещнал според ТАСС "с усмивка" журналистическа реплика, че някои виждат в политиката на Русия опит да възстанови предишната си сфера на влияние.

"Вие ме радвате. През цялото време ни подозират в някакви амбиции и през цялото време гледат да изопачат нещо", каза Путин.

"Наистина казах, че според мен разпадането на Съветския съюз е огромната трагедия на 20-и век. Знаете ли защо? На първо място, защото 25 милиона руски хора в миг се озоваха извън границите на Руската федерация", обясни Путин и изтъкна последвалите проблеми с разделените семейства, множеството икономически, социални, битови въпроси. "Руснаците станаха най-голямата разединена нация в света днес", заяви той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 259Само две медии ще ти кажа с цялостно за РФ покритие и не под контрола на Путин и спирам"Гласът на Москва" и "РЕН-ТВ" Има и други не си мисли че са толкова малко всеки мултимилярдер си има поне местна телевизия.А голяма част от Мултимилярдерите и Олигарсите се съобразяват с Данъчните на Путин но не са му приятели.
146
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 255ДА американци са измислили и Фракинга дето Рашките го ползват и по-новите разрушаващи големи области технологииЧетох нарочна статия за Руския фракинг. В тръбата заедно с водата към свредлото се пускат "Камъчета" от някаква специална порода скали. Това позволява по-бързо дълбаене а и камъчетата триейки се разширяват по някакъв начин дупката като вибрират и рушат околните скални маси около снодата. Ако има спец да обясни по-подробно.
145
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 253Сори ама не съм съгласен. Ако мафията беше МНОГО БЛИЗКО ПУТИН нямапше да има никакви Политици - разбирай "бизнесмени" които РЕАЛНО да са срещу него. Нямаше да я има ПЕТАТА про ЗАПАДНА КОЛОНА. Нямаше да ги има ЛИБЕРАЛИТЕ начело с Медведев независимо, че му е Премиер сега.
144
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 250 Да добива се с ФРАКИНГ технология но технологията може да се обясни като правене на по-широка тръба, а не рзабиване на всичко включително и тавана на кухината. А свободния обем се заменя с ВОДА при руснаците.До Анонимен 251Ами термина "Неделни Католици" не напразно е измислен. Така е в Светските държави. Неделни Католици и Великденски Православни пърдон Православни по Пасха.
143
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ВЕИ е вятър работаВ русия положението стои така - ИМА ЕНЕРГИЙНА МАФИЯ КАКТО ИМА И В БГЕнергийната мафия ползва държавни субсидии да произвежда ТОК от ГАЗ и да го реализира на по-ниска от продажната цена на ГАЗ дори и в пределите на Русия и навън.Срещу Корупцията е МНОГО трудно да се бориш. Но ниската цена на тока в световен мащаб ще оправи тази работа. ВЕИ смъкват цената в Западна Европа.
142
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 243Според Википедията 80% от населението на РФ(НЕ НА БИВШИЯ СССР) са етнически руснаци, Мюсюлманите са 7-9 Милиона като има поне 2 милиона Гастербартери, Още 160 националности има. Православната църква е най-голяма и в РФ и в Света. Има и Будисти и прочие в Източна РФ.
141
0
 
2
 
! Отговори
ВЕИ е вятър работа преди 8 години
Защо в Русия няма нито един ВЕИ. Защото най-евтиния енергоизточник на Земята е природната газ (засега), само че не от фракинг. А както всички знаем, 2/3 от световните газ-ресурси са в Русия.
140
0
 
3
 
! Отговори
Обезяна преди 8 години
Путин мачка Обезяната
139
0
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До БобиА може би просто работеща съдебна система и закони, еднакви за всички, ще свърши работа. Освен това, нещо много важно - допускане и улесняване участието на гражданите в процеса за вземане на решенията. И децентрализация със специално субсидиране на по-бедните региони. Не може една община да отговаря за 10 села, а бюджетът й да зависи от "каквото спуснат отгоре". Ако не са европрограмите и по-голямо обезлюдяване ще има в провинцията. Недопускане на феодални форми (напр. Бобов дол)
138
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Пешко 237Ако направим 100% задължително гласуване, 100% депутатите да не могат да си сменят местоработата до края на мандата им, 100$ да няма ИМУНИТЕД ,100% да глсуваме за ЛИЧНОСТИ а не ЛИСТИ и заплатата да бъде 10 пъти Минималната заплата в БГ ще видиш как ще се оправим вероятно
137
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПРЕДПОЧИТАМ РУСКИ ХРИСТИЯНИ,ПРЕД АРАБСКИ МЮСЮЛМАНИ.
136
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До До Умник Боби 234 продПоддръжка ПЕРКИ - Масло и вероятно някакви механики Ако са от по-новото поколение които даже нямат перки а са на вибрационен принцип и магнитно окачване на работния елемент даже и масло като консуматив нямат.Ако се строши имаме метали и пластмаса всичко се рециклираСЛЕД Ядрена централа остава около 1 КУБ КИЛОМЕТЪР радиоактивни материали които трябва да се ПОГРЕБАТ И ОХРАНЯВАТ поне 100 години(може и повече) ЗАЩО? - провери какво е "*** бомба" и ще разбереш
135
0
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До БобиИменно това твърдя - ако имаше стратегия, то съдебната реформа щеше да бъде приета с гласовете на ББ, РБ - т.нар. от теб продължения на ЦРУ, и БСП - която може би щеше да разочарова част от избирателите си, но щеше да демонстрира визия и щеше да бъде с перспективи в момента. А сега се допусна за ДПС отново да се говори като за "незаобиколим фактор" и това е благодарение не на ДПС, ами на горните партии. И пак изборен туризъм, пропаганда на турски и т.н.
134
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До До Умник Боби 243Умнико давам ти цени2МВ(пикова мощност) перка е милион Евро с поставянето което се прави за 2 седмици на полето от 50 човека мах персонал.1000 перки от 10 бригади се монтират за 100 седмици - 1 МИЛЯРД Евро или по-бързо ако са повече бригадите тези средно дават 50% мощност за денонощие при подходящ терен или имаме 1000МВ мощност. Трябва ни и ПАВЕЦ/и(по-малки) за регулиране на тази мощност. Да кажем още един МИЛЯРД ЕВРО. БеляНЕ беше 2000МВ за 6 Милиярда без ПАВЕЦ и инфрастр
133
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Пешко 225ДПС никога не е била етническа партия макар че находчиво ползва този вот. ДПС си е партия на съвремените БГ Олигарси.БСП също от както се преименува е всичко друго но не Лява партия - реално БСП е партията на Тъмно Червените Олигарси като ползва вот и този на все по оредяващите "Бабички и Старци"ГЕРБ са си директно продължение на ЦРУ или някоя друга подобна САЩ агенция, като Къткат корумпирани Олигарси (Не ги наричам бизнесмени защото от реален бизнес не разбират)
132
1
 
2
 
! Отговори
До Умник Боби преди 8 години
Умнико Боби, Инвестицията в един ВЕИ парк е 20%, поддръжката 80% от цената през целия експлоатационен период. При другите източници е 80 към 20. При ВЕИ най-скъпа е поддръжката, а живота им е 20-25 години. След това идва проблема с рециклирането. Панели примерно ще струва повече да ги рециклираш, отколкото цената на нови.
131
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бравои Милошевич беше много харесван, ама ....
130
3
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До ВЕИ е вятър вейУмнико За една Ядрена централа ти трябва ПАВЕЦ за регулиране на мощостта. Същата технология се ползва за регулиране на мощността от ВЯТЪР.ЗА ГОЛЯМА НЕ веи централа ти трябва Инфраструктура(далекопроводи и пр) и голям ПАВЕЦ като регулаторЗА ВЕИ система ти трябва ПАВЕЦи(може и малки) и Генератори(няма значение какви) РАЗПРЪСНАТИ ПО ЦЯЛАТА ПОДХОДЯЩА ТЕРИТОРИЯ. Кое е по-евтино - паралелно изграждане, Децентрализация, увеличаване мощността на парче, разпределени работни места
129
0
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Да довърша - ако имаше стратегия (защото визията за съдебна реформа я има), то РБ, ГЕРБ и БСП щяха да се разберат да прокарат съдебната реформа (всички те знаят, че е необходима, дори и пред ЕС), като същевременно щяха да пратят Местаня много дълбоко. Но БСП се лутат в търсене на визия, тъй като тяхната бе открадната от Волен (който пък с нея надали ще спечели много). Във втория случай визията е за автономност на общините, но този данък бързо се оказа прибързан, необмислен и неефективен.
128
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Стаматсамо сърпове и чукове ти дрънкат в главата