Русия е в Сирия, а САЩ къде ли са?

Британски и американски издания коментират конфликта
Обновена: 8 окт 2015 09:13 | 8 окт 2015 09:05,
255
Русия е в Сирия, а САЩ къде ли са?
Снимка: Reuters

За първи път американските власти разпространиха конкретни данни за ефекта от руските въздушни удари в опустошената от война Сирия.

САЩ твърдят, че над 90% от руските въздушни удари не са били насочени срещу Ислямска държава, пише "Гардиън".

Още по темата

Както знаете Русия вчера изстреля ракети от бойни кораби в Каспийско море по цели на ИД, а силите на Асад започнаха сухопътна офанзива. За пръв път операциите се извършват в явна координация със силите, верни на сирийския президент Башар ал Асад, един от малкото останали съюзници на Кремъл в Близкия изток, посочва "Дейли телеграф".

Изданието цитира изказване на командващия американските военноморски сили в Европа и Африка адмирал Марк Фъргюсън, че военноморските сили на НАТО са изправени пред по агресивни и по-способни руски военноморски сили, а Кремъл налива пари в нови бази и техника.

"Вашингтон пост" цитира официален анонимен източник, който посочва, че макар и да е все още на ранен етап, предприетото вчера координирано нападение по суша, въздух и вода разкрива очертанията на току-що задълбочен и оперативно координиран съюз между Сирия, Иран, Русия и Хизбула.

Ходовете на Путин в Сирия може да принудят Обама да действа или да отстъпи, пише "Вашингтон пост". Вестникът отбелязва, че руската военна стратегия променя облика на сирийската гражданска война, а някои се безпокоят, че репутацията и външнополитическите цели на САЩ може да пострадат, ако Обама не реагира решително.

Руската военна кампания в Сирия и растящото напрежение между Москва и НАТО се очаква да бъде основна тема днес на срещата на министрите на отбраната от Алианса.

Заседанието в Брюксел ще се проведе, след като Турция се оплака от няколко нарушения на въздушното ѝ пространство. Заради инцидентите Анкара повика руския посланик в Турция три пъти в рамките на четири дни.

От своя страна Съединените щати обявиха, че няма да си сътрудничат военно с Русия в Сирия. Вашингтон и Анкара твърдят, че руските удари се нанасят по цели, които не са на "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 115Явно си много пеян. Я кажи Обама колко държави нареди да се бомбардират- дали не са 7/седем/ и дали Нобеловият комитет не го помоли да си върне наградата.Колко народ загина поради войните на САЩ в Близкият изток -- близо 2 милиона.
72
3
 
14
 
! Отговори
radkoss преди 8 години
"...американските власти разпространиха конкретни данни..."Тези конкретни данни на какви факти са базирани?
71
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ударите са и срещу т.н. умерена опозиция, ок разбрахме, колко пъти ще го повтарят? Колко пъти Русия да обесняват, че помогат на властта срещу всички терористи, бунтовници, опозиции и т.н.?
70
1
 
17
 
! Отговори
до 117 Пешко преди 8 години
Пешко, стига бе човек, толкова ли не виждаш реалността?!? В момента повтаряш като счупен грамофон едни и същи глупости! Явно, сериозно си повлиян от пропагандата или го даваш на инат и не мислиш с главата си.
69
2
 
9
 
! Отговори
Васо преди 8 години
До анонимен108. Хубаво ги разтегаш тия лакардии, ама ти избра ли. Ако си, кажи и на нас простите да ни отвориш очите. Щото великия Стамболов уж избрал някога, пък после се проклел за грешката си.
68
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щатите имат около 1000 военни бази по света, а не могат да направят и една десета от това което прави Русия с една.единствена база навън.
67
3
 
39
 
! Отговори
ьььььььььььььььььььь преди 8 години
""""Русия е в Сирия, а САЩ къде ли са?"""""".........как къде----у царавичака са смешниците--гледат как руснаците им разгромяват инвестиции за милирарди.......
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев, розовото.
65
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев , даже не си правя труда да Ви чета глупостите вече - директно минус ;)
64
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По съобщение на агенция "ЕЖК"/една жена каза/ Русия е взела под внимание изискванията на президента и премиера ни и следващите руски крилати ракети ,на път за Сирия,но през българското въздушно пространство, щели да правят междинно кацане на "Дондуков" 2 за проверка на пренасяния багаж!Очакват се подробности за датата и часа- все пак необходимите апаратура,кучета,*** и т.н. специалисти трябва да са на място....
63
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Америка продължава с евтината пропаганда на която разумните хора, вече се смеят. ЕС се разпада, Германия и Франция се оказаха подвластни на САЩ, Турция открито изнудва слаба Европа. Англичаните си плетат тяхната кошница. За България остава да се ослушваме на къде ще задуха вятъра, че ако се поразмърдат още малко нещата, ще бъде под въпрос съществуването ни като държава. До сега винаги сме били на губещата страна, дали и тои път ще изберем грешният приятел или ще се поправим.
62
2
 
9
 
! Отговори
прилики преди 8 години
Днес светът е още по -затънал в медийното тресавище.Вече имаме интернет медии ,а телевизиите само показват пряко какво става във всяка точка на жалката ни планета.Например ако някой тайфун помете Азия първи научаваме в Европа.Ако някой луд реши да застреля група луди в САЩ тогава първи научват в Русия.Ако руски самолет падне някъде в Сибир първи научват американците.
61
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямска държава се е обърнала с молба към НАТО да върне американските бомбардировки.
60
2
 
3
 
! Отговори
Прилики преди 8 години
Тоест,за ПСВ са виновни всички медии във всички държави писали се за велики сили .Англия,Австрия,Русия,Германия ,Франция .
59
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЕга има още вой и *** да се носи!Сирийската армия е в настъпление. Тепърва ще четем колко затъва Русия с тази кампания и колко безмислени методи ползва и колко неефективно приключва конфликт воден с години от 'запада' - за месец....Като в притчата за лисицата - "Ми то гроздето е кисело!"
58
1
 
28
 
! Отговори
до 93 преди 8 години
Гледат като пипарени с вряла вода, отиват на вятърът инвестицийте им в ислямските терористи.
57
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега очаквайте да се раздуе, че Боинга е свален от руснаците и да се цвили само на тази струна. Трябва да се забравят болниците, сватбите и умерените.
56
7
 
0
 
! Отговори
Прилики с ПСВ преди 8 години
Руската преса била особено активна на Балканския фронт .Изобщо след 1908 руснаците не пишели друго освен как техния цар не действа срещу Австрия и трябва само с война дунавската империя да бъде изгонена от Балканите.После един терорист застрелял принца на Австрия и всички знаем какво стана.
55
1
 
29
 
! Отговори
до 84 преди 8 години
За разлика от тебе руските военни имат мозък. Учили са повече класове от теб.
54
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 84"за да изстреляш крилати ракети от 1500 км"---------------------------------Явно не разбираш посланието, затова ще ти ко преразкажа:Руснаците имат тактическо оръжие и могат да млатят всики бази на НАТО из Европа.А това че удариха ИД в дълбочина е вторично предупреждение ако краварите дадат преносими зенитни комплекси на ИД хода на операцията няма да се промени само леко рипа цената!